Zelf wafels maken is lekker als toetje, lunch, ontbijt of.. elk moment van de dag eigenlijk! Heerlijk met rood fruit en slagroom.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-07-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-11-2024
Smelt de boter in een klein sauspannetje. Meng de bloem, suiker en vanille-extract samen in een kom. Giet de gesmolten boter er overheen en blijf mengen.
Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe totdat het beslag glad is. Je kunt kiezen hoeveel melk je gaat toevoegen. Door meer melk toe te voegen krijg je zachtere wafels.
Het wafelbeslag moet een beetje lopend zijn voor zachte, maar stevige wafels. Je kunt minder melk toevoegen om een stevigere wafel te bakken.
Verhit het wafelijzer en vet deze in met wat boter. Wees er zeker van dat beide kanten ingevet zijn anders zal het wafelbeslag blijven plakken. Goed invetten scheelt veel schoonmaken.
Je kunt het wafelbeslag het makkelijkste met een spuitzak in het wafelijzer spuiten, maar je kunt er ook een lepel voor gebruiken. Spuit niet té veel wafelbeslag in het wafelijzer, het overbodige beslag zal er dan uit lopen.
Haal de wafels uit het ijzer zodra deze mooi evenredig bruin gebakken zijn. Plaats de wafels op een afkoelrek en herhaal bovenstaande stap tot al het wafelbeslag gebruikt is.
Serveer de wafels met rood fruit zoals aardbeien, frambozen en bijvoorbeeld bosbessen. Klop eventueel wat slagroom en serveer bij de wafels. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.