Zelf wafels maken is lekker als toetje, lunch, ontbijt of.. elk moment van de dag eigenlijk! Heerlijk met rood fruit en slagroom.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-wafels-maken
Smelt de boter in een klein sauspannetje. Meng de bloem, suiker en vanille-extract samen in een kom. Giet de gesmolten boter er overheen en blijf mengen.
Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe totdat het beslag glad is. Je kunt kiezen hoeveel melk je gaat toevoegen. Door meer melk toe te voegen krijg je zachtere wafels.
Het wafelbeslag moet een beetje lopend zijn voor zachte, maar stevige wafels. Je kunt minder melk toevoegen om een stevigere wafel te bakken.
Verhit het wafelijzer en vet deze in met wat boter. Wees er zeker van dat beide kanten ingevet zijn anders zal het wafelbeslag blijven plakken. Goed invetten scheelt veel schoonmaken.
Je kunt het wafelbeslag het makkelijkste met een spuitzak in het wafelijzer spuiten, maar je kunt er ook een lepel voor gebruiken. Spuit niet té veel wafelbeslag in het wafelijzer, het overbodige beslag zal er dan uit lopen.
Haal de wafels uit het ijzer zodra deze mooi evenredig bruin gebakken zijn. Plaats de wafels op een afkoelrek en herhaal bovenstaande stap tot al het wafelbeslag gebruikt is.
Serveer de wafels met rood fruit zoals aardbeien, frambozen en bijvoorbeeld bosbessen. Klop eventueel wat slagroom en serveer bij de wafels. Geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.