Zelf wafels maken
😍 17Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelf wafels maken vegetarisch

Zelf wafels maken is lekker als toetje, lunch, ontbijt of.. elk moment van de dag eigenlijk! Heerlijk met rood fruit en slagroom.

20 minuten
12 personen
Zelf wafels maken ingrediënten
Recept zelf wafels maken

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-07-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Smelt de boter in een klein sauspannetje. Meng de bloem, suiker en vanille-extract samen in een kom. Giet de gesmolten boter er overheen en blijf mengen.

Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe totdat het beslag glad is. Je kunt kiezen hoeveel melk je gaat toevoegen. Door meer melk toe te voegen krijg je zachtere wafels.

Het wafelbeslag moet een beetje lopend zijn voor zachte, maar stevige wafels. Je kunt minder melk toevoegen om een stevigere wafel te bakken. 

Wafels met rood fruit
Wafels met rood fruit

De wafels afmaken – 15 minuten

Verhit het wafelijzer en vet deze in met wat boter. Wees er zeker van dat beide kanten ingevet zijn anders zal het wafelbeslag blijven plakken. Goed invetten scheelt veel schoonmaken.

Je kunt het wafelbeslag het makkelijkste met een spuitzak in het wafelijzer spuiten, maar je kunt er ook een lepel voor gebruiken. Spuit niet té veel wafelbeslag in het wafelijzer, het overbodige beslag zal er dan uit lopen.

Haal de wafels uit het ijzer zodra deze mooi evenredig bruin gebakken zijn. Plaats de wafels op een afkoelrek en herhaal bovenstaande stap tot al het wafelbeslag gebruikt is.

Serveer de wafels met rood fruit zoals aardbeien, frambozen en bijvoorbeeld bosbessen. Klop eventueel wat slagroom en serveer bij de wafels. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

17 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
430.05 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
51.41 g
22.76 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.38 g
12.18 g
Eiwitten
8.02 g
Vezels
1.18 g
Natrium
33.28 mg
Mineralen
Ijzer
0.82 mg
Calcium
41.28 mg
Magnesium
12.94 mg
Kalium
12.94 mg
Fosfor
98.5 mg
Koper
0.15 mg
Zink
0.82 mg
Jodium
7 µg
Selenium
6.14 µg
Vitamines
Vitamine C
0.5 mg
Vitamine D
0.63 mg
Vitamine A
0.5 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.15 mg
Vitamine B12
0.53 µg
Foliumzuur
27.33 µg
Vitamine E
0.22 mg
Vitamine K
0.08 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zelf wafels maken"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.