Ohmydish.nl


Zelf mini frikandelbroodjes maken

Zelfgemaakte frikandelbroodjes zijn super lekker, zien er leuk uit en zijn ook nog eens makkelijk te maken

Zelf mini frikandelbroodjes maken
40 minuten 6 personen Lunch
Zelf mini frikandelbroodjes maken

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 6 frikandellen
  • 2 grote plakken bladerdeeg
  • curry naar smaak
  • 1 eidooier
Zelf mini frikandelbroodjes maken ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • snijplank & scherp mes
  • vork
  • klein kommetje
  • keukenkwast

Bereiden


40 minuten 6 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-mini-frikandelbroodjes-maken


Je kunt eventueel oven frikandellen gebruiken, maar dat is niet noodzakelijk. Het makkelijkste kun je gebruik maken van de vierkante bladerdeegplakjes uit de vriezer, zorg er dan voor dat ze ontdooid zijn. Je hebt er dan 18 nodig, of gebruik 2 grote plakken en snijd deze zelf.

Deze maand deed ik weer mee met een initiatief via Instagram om van een andere site iets te koken of bakken. Dit initiatief heet #swiepswoepswap en deze maand werd ik gekoppeld aan the baking bucketlist. Wij wonen in Frankrijk en in de herfstvakantie zijn we naar onze familie in Nederland geweest. We hadden dus de mogelijkheid om frikandellen en curry te kopen, want ik wilde haar frikandellenbroodjes maken! Zo ontzettend lekker!

Voorbereiding -- 20 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Snijd de frikandellen in 3 stukjes, van 6 frikandellen kun je dus 18 mini frikandelbroodjes maken. 

Plaats de mini frikandel op een stuk bladerdeeg en snijd deze precies zo zodat de frikandel erin past. Voor de vierkante plakken hoef je deze enkel door de helft te snijden. Snijd dan al het bladerdeeg in kleine stukken. 

Besmeer het midden van de helft van de stukjes bladerdeeg met curry, plaats hier een stukje frikandel op en plaats een tweede plakje bladerdeeg boven.

Gebruik een vork en een beetje water - of eventueel de eidooier - om de zijkanten dicht te drukken. Gebruik een scherp mes om inkepingen te snijden bovenin het bladerdeeg voor het bekende uiterlijk. 

Zelfgemaakte frikandellenbroodjes
Zelf mini frikandelbroodjes maken

Mini frikandelbroodjes afmaken -- 20 minuten

Plaats alle frikandelbroodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Klop een eidooier los en gebruik een kwast om de frikandelbroodjes in te smeren. 

Bak de broodjes mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de broodjes en je oven.


Wat vind jij van dit recept?
12 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Pompoensalade met kip

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.