Zebra cake
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zebra cake vegetarisch

Een heerlijke cake voor bij de koffie of thee, een zebra cake met laagjes chocoladecake en vanillecake is makkelijk te maken en ziet er prachtig uit.

1 uur 15 minuten
8 personen
Zebra cake ingrediënten

Recept zebra cake

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-10-2014, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Vet 2 ronde bakvormen in met boter en bestuif met een dun laagje bloem.

Klop de boter samen met suiker en een snufje zout tot een romig mengsel, dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.

Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe tijdens het mengen. Blijf mixen tot het beslag glad geworden is. 

Verdeel het cakebeslag door de helft en meng vanille suiker door de ene helft en gesmolten chocolade door de andere helft. Schep 2 eetlepels vanille-beslag in de ronde bakvorm.

Herhaal deze stap door er ook 2 eetlepels chocolade-beslag aan toe te voegen. Herhaal totdat beide bakvormen evenredig veel beslag hebben.

Je kunt eventueel ook 1 grote cake maken en deze na het bakken doormidden snijden. Let er dan wel op dat de baktijd langer zal zijn. 

Zebra cake
Zebra cake

De zebra cake bakken – 1 uur

Bak de twee cakes een uur lang in de voorverwarmde oven. Open de oven tijdens het bakken niet, anders zal de cake zijn stevigheid verliezen en inzakken.

Je kunt met een houten prikker controleren of de cake gaar is, als de prikker er schoon uit komt is de cake gaar. Laat de cakes na het bakken afkoelen op een afkoelrek.

De botercrème maken – 5 minuten

Klop de boter samen met poedersuiker, vanille extract en de Baileys. Mix tot een gladde en stevige botercrème. Besmeer een cake met een laag botercrème en plaats de tweede cake bovenop.

Bestrijk met behulp van een paletmes of glaceermes de botercrème over de buitenkant van de cakes.

Tip: je kunt dit recept ook gebruiken om 24 kleine zebra cupcakes te bakken. De baktijd is dan 20 minuten in plaats van 60 minuten. Geniet van deze heerlijke zebra cake!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1315.63 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
141.32 g
107.41 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
76.57 g
47.29 g
Eiwitten
13.88 g
Vezels
1.17 g
Natrium
730.21 mg
Mineralen
Ijzer
1.82 mg
Calcium
61.48 mg
Magnesium
27.58 mg
Kalium
27.58 mg
Fosfor
187.06 mg
Koper
0.17 mg
Zink
1.3 mg
Jodium
21 µg
Selenium
18.5 µg
Vitamines
Vitamine C
0 mg
Vitamine D
2.07 mg
Vitamine A
6.56 mg
Vitamine B1
0.11 mg
Vitamine B2
0.23 mg
Vitamine B6
0.17 mg
Vitamine B12
1.4 µg
Foliumzuur
44.16 µg
Vitamine E
0.68 mg
Vitamine K
0.15 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zebra cake"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.