Lekkere cake voor bij de koffie of thee, een zebra cake met laagjes donkere chocoladecake en vanillecake. Recept voor 8 personen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zebra-cake
Meng de boter samen met suiker en een snufje zout in een grote kom tot een romig mengsel. Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe tijdens het mengen. Blijf mengen tot het beslag glad geworden is. Je kunt hiervoor het beste een keukenmachine gebruiken. Verdeel het cakebeslag door de helft en meng vanille suiker door de ene helft en gesmolten chocolade door de andere helft.
Vet 2 ronde bakvormen in met boter en bestuif met wat bloem. Je kunt de bakvormen ook bedekken met bakpapier. Het invetten van een bakvorm voorkomt dat er vormen in de cake komen door het bakpapier.
Schep 2 eetlepels vanille-beslag in de ronde bakvorm. Herhaal deze stap door er ook 2 eetlepels chocolade-beslag aan toe te voegen. Herhaal totdat beide bakvormen evenredig veel beslag hebben. Je kunt eventueel ook 1 grote cake maken en deze na het bakken doormidden snijden. Let er dan wel op dat de baktijd langer zal zijn.
Zebra cake
Besmeer een cake met een laag botercrème en plaats de tweede cake bovenop. Bestrijk met behulp van een paletmes of glaceermes de botercrème over de buitenkant van de cakes.
Tip: je kunt dit recept ook gebruiken om 24 kleine zebra cupcakes te bakken. De baktijd is dan 20 minuten in plaats van 60 minuten.
Geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.