Ohmydish.nl


Zebra cake

Lekkere cake voor bij de koffie of thee, een zebra cake met laagjes donkere chocoladecake en vanillecake. Recept voor 8 personen.

Zebra cake
1 uur 15 minuten 8 personen Taart en cake
Zebra cake

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram boter
  • 400 gram zelfrijzend meel
  • 400 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 8 eieren
  • 50 gram pure (ongezoete) gesmolten donkere chocolade
  • Aantal snufjes zout

Ingrediënten voor de botercrème

  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 375 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 4 eetlepels Bailey's
Zebra cake ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • 2 grote kommen
  • Keukenmachine of garde
  • 2 ronde bakvormen
  • Paletmes / glaceermes
  • Afkoelrek

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 15 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zebra-cake


Voorbereiding -- 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius.

Meng de boter samen met suiker en een snufje zout in een grote kom tot een romig mengsel. Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe tijdens het mengen. Blijf mengen tot het beslag glad geworden is. Je kunt hiervoor het beste een keukenmachine gebruiken. Verdeel het cakebeslag door de helft en meng vanille suiker door de ene helft en gesmolten chocolade door de andere helft.

Vet 2 ronde bakvormen in met boter en bestuif met wat bloem. Je kunt de bakvormen ook bedekken met bakpapier. Het invetten van een bakvorm voorkomt dat er vormen in de cake komen door het bakpapier.

Schep 2 eetlepels vanille-beslag in de ronde bakvorm. Herhaal deze stap door er ook 2 eetlepels chocolade-beslag aan toe te voegen. Herhaal totdat beide bakvormen evenredig veel beslag hebben. Je kunt eventueel ook 1 grote cake maken en deze na het bakken doormidden snijden. Let er dan wel op dat de baktijd langer zal zijn.

Zebra cake Zebra cake

De zebra cake bakken -- 1 uur

Bak de twee cakes een uur lang in de voorverwarmde oven. Open de oven tijdens het bakken niet, anders zal de cake zijn stevigheid verliezen en inzakken. Je kunt met een houten prikker controleren of de cake gaar is, als de prikker er schoon uit komt is de cake gaar. Laat de cakes na het bakken afkoelen op een afkoelrek.

De botercrème maken -- 5 minuten

Meng de boter samen met poedersuiker, vanille extract en de Baileys. Meng tot een gladde en stevige botercrème.

Besmeer een cake met een laag botercrème en plaats de tweede cake bovenop. Bestrijk met behulp van een paletmes of glaceermes de botercrème over de buitenkant van de cakes.

Tip: je kunt dit recept ook gebruiken om 24 kleine zebra cupcakes te bakken. De baktijd is dan 20 minuten in plaats van 60 minuten.

Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.