Een heerlijke cake voor bij de koffie of thee, een zebra cake met laagjes chocoladecake en vanillecake is makkelijk te maken en ziet er prachtig uit.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-10-2014, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Vet 2 ronde bakvormen in met boter en bestuif met een dun laagje bloem.
Klop de boter samen met suiker en een snufje zout tot een romig mengsel, dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.
Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe tijdens het mengen. Blijf mixen tot het beslag glad geworden is.
Verdeel het cakebeslag door de helft en meng vanille suiker door de ene helft en gesmolten chocolade door de andere helft. Schep 2 eetlepels vanille-beslag in de ronde bakvorm.
Herhaal deze stap door er ook 2 eetlepels chocolade-beslag aan toe te voegen. Herhaal totdat beide bakvormen evenredig veel beslag hebben.
Je kunt eventueel ook 1 grote cake maken en deze na het bakken doormidden snijden. Let er dan wel op dat de baktijd langer zal zijn.
Bak de twee cakes een uur lang in de voorverwarmde oven. Open de oven tijdens het bakken niet, anders zal de cake zijn stevigheid verliezen en inzakken.
Je kunt met een houten prikker controleren of de cake gaar is, als de prikker er schoon uit komt is de cake gaar. Laat de cakes na het bakken afkoelen op een afkoelrek.
Klop de boter samen met poedersuiker, vanille extract en de Baileys. Mix tot een gladde en stevige botercrème. Besmeer een cake met een laag botercrème en plaats de tweede cake bovenop.
Bestrijk met behulp van een paletmes of glaceermes de botercrème over de buitenkant van de cakes.
Tip: je kunt dit recept ook gebruiken om 24 kleine zebra cupcakes te bakken. De baktijd is dan 20 minuten in plaats van 60 minuten. Geniet van deze heerlijke zebra cake!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.