Ohmydish.nl


Zapiekanka

Zapiekanka is een heerlijk broodje uit Polen met gebakken champignons, ui, kaas en tomatenketchup. Recept voor twee personen.

Zapiekanka
25 minuten 2 personen Lunch
Zapiekanka

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 baguette (Frans stokbrood)
  • 300 gram champignons
  • 150 gram geraspte kaas
  • half klein uitje, of een sjalotje
  • kleine handvol bieslook
  • tomatenketchup
  • klontje roomboter
Zapiekanka ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Keukenpapier of champignonborstel
  • Bakpan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 2 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zapiekanka


Voorbereiding -- 10 minuten

Maak de champignons schoon met behulp van (droog) keukenpapier of een champignonborstel. Snijd de champignons dan in plakjes. Pel het uitje en snipper de helft van de ui fijn. Snijd de baguette doormidden.

Zapiekanka Zapiekanka

De zapiekanka afmaken -- 15 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van ongeveer 180 graden Celsius. Verwarm een beetje roomboter in de bakpan. Bak de champignons samen met de fijngesneden ui ongeveer 5 minuten.

Beleg de twee helften van het stokbrood met de gebakken champignons en ui. Verdeel ongeveer een handvol geraspte kaas over de stokbroodjes. Plaats de broodjes ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de zapiekanka uit de oven en maak af met tomatenketchup.

Snijd de bieslook fijn en garneer de broodjes hiermee. Serveer direct, eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Mini quiches met ananas

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.