Zapiekanka - Pools broodje met veel kaas en champignons
😍 15 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Zapiekanka vegetarisch

Zapiekanka is een heerlijk broodje uit Polen met gebakken champignons, ui, kaas en tomatenketchup. Ook wel de koningin van het Poolse street food genoemd.

25 minuten
2 personen
Zapiekanka ingrediënten

Recept zapiekanka

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept zapiekanka allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 11-05-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 07-12-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Maak de champignons schoon met behulp van (droog) keukenpapier of een champignonborstel. Snijd de champignons dan in plakjes.

Pel het uitje en snipper de helft van de ui fijn. Snijd de baguette doormidden. 

Zapiekanka
Zapiekanka

De zapiekanka afmaken – 15 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van ongeveer 180 graden Celsius. Verwarm een beetje roomboter in de bakpan. Bak de champignons samen met de fijngesneden ui ongeveer 5 minuten.

Beleg de twee helften van het stokbrood met de gebakken champignons en ui. Verdeel ongeveer een handvol geraspte kaas over de stokbroodjes.

Plaats de broodjes ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de zapiekanka uit de oven en maak af met tomatenketchup. Snijd de bieslook fijn en garneer de broodjes hiermee. Serveer direct, eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie / stuk:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
673.30 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
65.86 g
3.69 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
29.39 g
18.32 g
Eiwitten
35.26 g
Vezels
8.16 g
Natrium
1066.64 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
0.5 baguette gluten 311.30 63.80 g 2.20 g 2.09 g 0.66 g 9.24 g 3.85 g 715.00 mg 1.21 mg 29.70 mg 22.00 mg 159.50 mg 110.00 mg 0.11 mg 0.88 mg - - - - - 0.10 mg 0.06 mg 0.04 mg - 27.50 µg - - -
150 gram champignons 24.00 0.45 g 0.30 g - - 4.05 g 3.75 g 12.00 mg 1.80 mg 12.00 mg 16.50 mg 637.50 mg 187.50 mg 0.90 mg 0.60 mg - - 7.35 mg - - 0.15 mg 0.66 mg 0.09 mg - 45.00 µg - - -
75 gram geraspte kaas melk 284.25 - - 22.28 g 14.40 g 21.53 g - 337.50 mg 0.22 mg 765.00 mg 30.00 mg 82.50 mg 480.00 mg 0.88 mg 3.45 mg - - 0.38 mg 0.45 mg 0.24 mg 0.04 mg 0.26 mg 0.05 mg 1.65 µg 11.25 µg - - -
0.25 klein uitje, of een sjalotje 6.75 1.14 g 1.14 g 0.04 g 0.02 g 0.22 g 0.47 g 1.69 mg 0.09 mg 5.63 mg 1.88 mg 32.81 mg 7.88 mg 0.02 mg 0.15 mg - - 1.22 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.02 mg - 1.88 µg - - -
0.5 handvol bieslook 2.90 0.43 g - 0.03 g - 0.18 g 0.09 g 0.15 mg 0.10 mg 6.50 mg 1.50 mg 21.50 mg 3.75 mg - - - - 2.35 mg - - 0.01 mg 0.01 mg - - - - - -
tomatenketchup selderij - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.5 klontje roomboter melk 44.10 0.04 g 0.04 g 4.95 g 3.24 g 0.04 g - 0.30 mg 0.01 mg 0.78 mg 0.12 mg 0.90 mg 1.20 mg - - - - - 0.07 mg 0.06 mg - - - - - - - -
    673.30 65.86 g 3.69 g 29.39 g 18.32 g 35.26 g 8.16 g 1066.64 mg 3.43 mg 819.61 mg 72.00 mg 934.71 mg 790.33 mg 1.90 mg 5.08 mg - - 11.29 mg 0.52 mg 0.30 mg 0.30 mg 0.98 mg 0.21 mg 1.65 µg 85.63 µg - - -
0 reacties op "Zapiekanka"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.