Zapiekanka is een heerlijk broodje uit Polen met gebakken champignons, ui, kaas en tomatenketchup. Recept voor twee personen. Laat een reactie achter
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-05-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 20-03-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zapiekanka
Maak de champignons schoon met behulp van (droog) keukenpapier of een champignonborstel. Snijd de champignons dan in plakjes.
Pel het uitje en snipper de helft van de ui fijn. Snijd de baguette doormidden.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van ongeveer 180 graden Celsius. Verwarm een beetje roomboter in de bakpan. Bak de champignons samen met de fijngesneden ui ongeveer 5 minuten.
Beleg de twee helften van het stokbrood met de gebakken champignons en ui. Verdeel ongeveer een handvol geraspte kaas over de stokbroodjes.
Plaats de broodjes ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de zapiekanka uit de oven en maak af met tomatenketchup. Snijd de bieslook fijn en garneer de broodjes hiermee. Serveer direct, eet smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.