Zapiekanka

(11)

Zapiekanka is een heerlijk broodje uit Polen met gebakken champignons, ui, kaas en tomatenketchup. Recept voor twee personen. Laat een reactie achter

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-05-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-03-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Zapiekanka

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 baguette (Frans stokbrood)
  • 300 gram champignons
  • 150 gram geraspte kaas
  • half klein uitje, of een sjalotje
  • kleine handvol bieslook
  • tomatenketchup
  • klontje roomboter
Zapiekanka Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Keukenpapier of champignonborstel
  • Bakpan

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zapiekanka


Voorbereiding – 10 minuten

Maak de champignons schoon met behulp van (droog) keukenpapier of een champignonborstel. Snijd de champignons dan in plakjes.

Pel het uitje en snipper de helft van de ui fijn. Snijd de baguette doormidden. 

Zapiekanka
Zapiekanka

De zapiekanka afmaken – 15 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van ongeveer 180 graden Celsius. Verwarm een beetje roomboter in de bakpan. Bak de champignons samen met de fijngesneden ui ongeveer 5 minuten.

Beleg de twee helften van het stokbrood met de gebakken champignons en ui. Verdeel ongeveer een handvol geraspte kaas over de stokbroodjes.

Plaats de broodjes ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de zapiekanka uit de oven en maak af met tomatenketchup. Snijd de bieslook fijn en garneer de broodjes hiermee. Serveer direct, eet smakelijk!


Waardeer dit recept!
11 stemmen

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.