Ohmydish.nl


Zalmpakketje uit de oven

Wil je indruk maken op vrienden en familie, maar heb je niet veel kookkennis? Maak dan dit zalmpakketje uit de oven. Klaar in 25 minuten.

Zalmpakketje uit de oven
25 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Zalmpakketje uit de oven

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 ui
  • Aantal takjes verse tijm
  • 1 rode paprika
  • 2 zalmfilets op kamertemperatuur
  • 8 cherrytomaatjes
  • Olijfolie
Zalmpakketje uit de oven ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Rol aluminiumfolie
  • Oven
  • Koksmes + snijplank

Bereiden

25 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zalmpakketje-uit-de-oven


Voorbereiding -- 10 minuten

Haal de buitenste lagen van de ui af en snijd deze vervolgens in halve ringen. Was de rode paprika en snijd deze dan in zo fijn mogelijke blokjes met behulp van een koksmes en snijplank.

Was de cherrytomaatjes en snijd deze doormidden. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Voeg dan 1 zalmfilet toe op een stuk aluminiumfolie.

Voeg dan de helft van de ingrediënten toe aan elk pakketje. Bedruip de zalmpakketjes met wat olijfolie en voeg een aantal takjes tijm toe.

Verpak de pakketjes zo dicht mogelijk met aluminiumfolie, herhaal deze stap voor het tweede pakketje.

Zalmpakketje uit de oven
Zalmpakketje uit de oven

Het zalmpakketje uit de oven bakken -- 15 minuten

Plaats de zalmpakketjes in de voorverwarmde oven voor 15 minuten. Haal na het bakken de zalm uit de oven en serveer deze direct.

Dit vispakketje is het lekkerst met een glas zoete witte wijn en bijvoorbeeld geroosterde aardappeltjes en een salade.


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Hete bliksem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.