Ohmydish.nl


Zalm met andijvie en rijstnoedels

Zalm met andijvie en rijstnoedels is een geweldige doordeweekse maaltijd. Klaar in minder dan een half uur. Je kunt de andijvie ook vervangen door spinazie.

Zalm met andijvie en rijstnoedels
25 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Zalm met andijvie en rijstnoedels

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 zalm filets
  • ongeveer 100 gram verse andijvie
  • 1 eetlepel gladde mosterd
  • 1,5 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • grote handvol verse selderij blaadjes
  • kleine handvol walnoten
  • ongeveer 5 radijsjes
  • olijfolie
  • 150 gram rijstnoedels
  • peper en zout naar smaak
Zalm met andijvie en rijstnoedels ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • sla centrifuge
  • (kleine) blender
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • grote kom
  • huishoudfolie

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zalm-andijvie-en-rijstnoedels


Voorbereiding -- 15 minuten

Was de verse andijvie en maak deze droog met een sla centrifuge. Snijd de andijvie vervolgens erg fijn en zet opzij.

Was de radijsjes en verwijder de blaadjes. Maak een pesto door radijsjes, mosterd, kappertjes, selderij blaadjes, citroensap en walnoten toe te voegen aan een (kleine) blender. Voeg net zoveel olijfolie toe tot je een gladde pesto hebt bereikt. Snijd de zalm fillets in stukken en zet opzij.

Breng water aan de kook, je kunt hiervoor ook een waterkoker gebruiken. Plaats de rijstnoedels in een grote kom en schenk het kokende water erbij tot de noedels volledig onder water staan. Dek af met huishoudfolie en laat de noedels wellen voor ongeveer 10 minuten, afhankelijk van het type noedels.

Zalm met andijvie en rijstnoedels Zalm met andijvie en rijstnoedels

Zalm met andijvie en rijstnoedels afmaken -- 10 minuten

Verhit ondertussen olijfolie in de grote bakpan en voeg de andijvie eventueel in delen toe. Voeg na een paar minuten de zalmstukjes en pesto toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Giet de rijstnoedels af en meng met de gebakken zalm en andijvie. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Winter recepten

Kook een heerlijkeĀ winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.