Witte chocolade cheesecake met speculaas
😍 163Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Witte chocolade cheesecake met speculaas vegetarisch

Een witte chocolade cheesecake met speculaas, heerlijk voor deze tijd van het jaar. Snel gemaakt zonder oven, maar kun jij wachten tot de taart stevig geworden is?

25 minuten
12 personen
Recept witte chocolade cheesecake met speculaas
Witte chocolade cheesecake met speculaas ingrediënten

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-11-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Tip: Snijd de chocolade eerst in kleinere stukjes, mocht je gebruik maken van hele witte chocoladerepen.

Creëer een bain-marie door een kleine sauspan te vullen met een laag water en daar een passende kom op te zetten. Plaats de witte chocolade druppels, of in stukjes gesneden repen, in de kom.

Het water mag de kom niet raken, de stoom van het kokende water zal de chocolade langzaam smelten. Let op dat de chocolade niet te warm wordt en roer deze glad. Laat vervolgens afkoelen.

Gebruik de kleine sauspan nogmaals om de boter te smelten. Verkruimel ondertussen de speculaasjes, dit kun je met een foodprocessor doen maar ook met een deegroller. Houd een beetje koekkruimels apart voor de garnering en meng de koekkruimels met de gesmolten boter.

Vet de taartvorm in met boter en druk de koekkruimels in de taartvorm. Zet dit vervolgens in de koelkast terwijl je de vulling maakt. 

Witte chocolade cheesecake met speculaas
Witte chocolade cheesecake met speculaas

Witte chocolade cheesecake met speculaas afmaken – 10 minuten + wachttijd

De witte chocolade zal inmiddels afgekoeld zijn, dus meng deze goed met de roomkaas. Je kunt dit met een garde doen, maar met een elektrische mixer krijg je het mooiste resultaat. Klop de slagroom tot deze yoghurt dikte heeft en spatel deze voorzichtig door het roomkaas mengsel.

Verdeel het mengsel over de speculaas taartbodem en zet in de koelkast. Het opstijven zal minimaal 2 uur duren, maar het liefst de hele nacht. Garneer eventueel met speculaas kruimels en geniet ervan!

Tips!

Heb ik een oven nodig?

Nee, om deze witte chocolade cheesecake te maken heb je alleen maar een koelkast nodig. Het is dus een ‘no-bake’ cheesecake.

Wat is het verschil tussen Monchou en roomkaas?

Beide zijn roomkaas, Monchou is een merknaam. Een Monchou cheesecake of een roomkaas cheesecake zijn dus hetzelfde. Vaak ontstaat er verwarring omdat veel mensen de term ‘monchou’ gebruiken waar dat ‘roomkaas’ hoort te zijn.

Is deze cheesecake glutenvrij?

Nee, in de koekjes zitten gluten. Je kunt de speculaaskoekjes vervangen door een glutenvrije variant met een neutrale smaak. Je kunt dan zelf speculaaskruiden maken en deze door de koekjes mengen.

Kun je de witte chocolade cheesecake invriezen?

Dit is niet aangeraden, de speculaas zal het vocht opnemen uit de vulling en zal zompig kunnen worden. Aangezien het maken van deze cheesecake niet heel veel werk is, kun je deze het beste vers maken.

Wat vind je van dit recept?

163 waarderingen
😍
163
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
51 reacties op "Witte chocolade cheesecake met speculaas"
Mariëlle zegt op 05-11-2016
Ziet er heerlijk uit!
Ohmydish zegt op 05-11-2016
Dankje Mariëlle! :D
Tim zegt op 06-11-2016
Ik baal dat ik geen roomkaas in huis heb nu! Deze ga ik zeker maken :)
Ohmydish zegt op 06-11-2016
De winkels zijn open! Ben benieuwd wat jullie ervan gaan vinden :)
Ingrid zegt op 09-11-2016
ziet er lekker ui. Maar we vinden witte chocolade nogal te zoet, kan je dit ook maken met pure chocoladen ?
Ohmydish zegt op 09-11-2016
Vanwege de zoetheid van witte chocolade voeg ik inderdaad al geen extra suiker toe. Ik heb het zelf niet geprobeerd met pure chocolade, maar ik denk dat dit helemaal goed moet komen Ingrid! Laat je me weten hoe de taart met pure chocolade is geworden? :)
Dianne zegt op 10-11-2016
Hallo, Kun je ook verse kaas van de aldi gebruiken? of pakjes monchou? Bedankt voor uw reactie! Groeten Dianne
Ohmydish zegt op 10-11-2016
Hoi Dianne, ja hoor dat gaat prima :) Veel bakplezier!
M - TwoPennies zegt op 30-09-2017
Wij hebben de taart nu in de koelkast staan voor een etentje vanavond. Heel makkelijk te maken, hopelijk is hij net zo heerlijk als hij er uit ziet :)
Ohmydish zegt op 30-09-2017
Smakelijk en geniet ervan vanavond! Groetjes :)
Hermy zegt op 08-10-2017
dit recept staat ook bij "samen gezond afvallen" ik weet het niet hoor, maar volgens mij val je hier niet van af :-) Hoeveel calorieen zitten hier wel niet in?
Ohmydish zegt op 08-10-2017
Hallo Hermy, waarschijnlijk staat dit recept vermeld op een externe website; op onze eigen website staat deze niet in een gezonde en/of afvallen categorie. Er zitten flink wat calorieën in ;)
Sylvana zegt op 15-10-2017
Is deze taart ook gluten vrij? Volgens mij wel toch?
Ohmydish zegt op 15-10-2017
Als je glutenvrije koekjes gebruikt, is deze taart wel glutenvrij te maken :)
Michel zegt op 20-10-2017
Het maken is goed gelukt. Hoop dat het voldoende opstijft in de koelkast. Ik moet hem nog proberen maar het ziet er zo lekker uit.
Ohmydish zegt op 20-10-2017
Super om te horen, smakelijk alvast :)
Lien zegt op 18-11-2017
Heerlijk recept! Ik heb deze in glaasjes gemaakt en dus de boter weggelaten. Mousse is lekker luchtig en stevig van textuur. Volgende week maak ik hem opnieuw voor een feestje, hopelijk is iedereen er even weg van als ikzelf... Tip rode vruchten coulis smaakt er ook geweldig bij. Zeker een aanrader voor mama’s in spe die graag eens een chocolademousse willen eten. Ik ben benieuwd hoe dit receptje smaakt met melk of donkere chocolade. Zal ik dus ook eens uittesten denk ik. Heel erg bedankt voor dit top receptje!
Ohmydish zegt op 18-11-2017
Dankjewel voor je complimenten Lien! Met melk of donkere chocolade smaakt deze denk ik ook zeker goed. Smakelijk alvast volgende week :)
Sonja zegt op 19-11-2017
Hoi, ziet er heerlijk uit. Gisteravond zelf aan de slag gegaan en vanmiddag gaan we m met familie goedkeuren?
Ohmydish zegt op 19-11-2017
Dankje Sonja! Geniet ervan vanmiddag :)
Liesbeth zegt op 20-11-2017
Hoi! Ik heb een vraagje ;) Deze cheesecake ziet er echt super lekker uit en ik ben van plan deze te maken. Ik vraag me alleen af of je deze cheesecake ook in kunt vriezen?? Of wordt de zijkant dan bijvoorbeeld erg taai...? Vast bedankt :) Zondag ben ik namelijk jarig, maar ik wil eigenlijk morgen dit al maken :)
Ohmydish zegt op 20-11-2017
Dankje Liesbeth! Ik zou het zelf niet aanraden, ik denk namelijk dat de speculaas dan het vocht zal opnemen uit de vulling. Deze cheesecake is niet veel werk, dus dat scheelt in ieder geval :) Alvast gefeliciteerd met je verjaardag. Groetjes
Liesbeth zegt op 21-11-2017
Bedankt voor je reactie en felicitatie :)
Jamie zegt op 27-11-2017
Dit ziet er heeeerlijk uit! Vraag; ik gebruik liever repen chocolade dan druppels, gebruik ik dan ook 450 gram? Gr. Jamie
Ohmydish zegt op 28-11-2017
Dankje Jamie, het gewicht in chocolade blijft hetzelfde. Groetjes
Jenny zegt op 29-11-2017
Naturel roomkaas - met welk product zou ik deze taart in Italie kunnen maken?
Ohmydish zegt op 02-12-2017
Hallo Jenny, ik ben niet bekend met de Italiaanse producten dus ik kan je hier geen antwoord op geven helaas. Groetjes
Kirsten zegt op 03-12-2017
Door de Monchou roomkaas toe te voegen, vond ik het wat frisser en minder mierzoet. Heerlijk recept, vandaag gemaakt voor Sinterklaasviering. Allemaal complimentjes!
Margot zegt op 18-12-2017
Kan bv de helft van de roomkaas vervangen worden door mascarpone?
Ohmydish zegt op 19-12-2017
Hoi Margot, dat lijkt me geen probleem. Laat je weten of dit lekker is geworden? :) Groetjes
Es zegt op 03-04-2018
Zo...die is lekker! Ik heb m nu een paar keer gemaakt en heb er een caloriebommetje van weten te maken ipv een calorieenbom. 50 gram minder witte chocolade en ipv roomkaas, 500 gram magere kwark en de volle slagroom door de iets minder vette variant....en tjonge, hij blijft lekker!
Ohmydish zegt op 03-04-2018
Dankje Es! Ach, een caloriebom op zijn tijd is niets mis mee ;) Haha, fijn dat ie als bommetje nog steeds lekker is! Groetjes :)
Nelleke zegt op 09-04-2018
Hallo ohmydish, Ik vraag me af of er geen gelatine nodig is? Of stijft de taart op door de chocolade? Groetjes nelleke
Ohmydish zegt op 10-04-2018
Hallo Nelleke, voor deze cheesecake is geen gelatine nodig! Groetjes
Bregitta zegt op 12-04-2018
Hallo ik wil de taart voor zaterdag maken... hoe lang van te voren kan dat?? Zou ik hem bv donderdagavond al kunnen maken of wordt die dam zompig??
Ohmydish zegt op 13-04-2018
Hallo Bregitta, je kunt hem bijvoorbeeld op donderdagavond maken om zaterdag te serveren. Dat zou geen enkel probleem moeten zijn :) Groetjes
Nisa zegt op 22-04-2018
Ik heb de Cheescake gemaakt. Na een nacht is de taart niet stijf en na een dag ook niet. Het smaakt wel heerlijk! Waar kan het aan liggen? Gr, Nisa
Ohmydish zegt op 23-04-2018
Hallo Nisa, wat gek, dat heb ik nog nooit gehad en ook nog niet eerder gehoord. Heb je de slagroom eerst opgeklopt? Welke roomkaas heb je gebruikt? Groetjes
Margit zegt op 28-04-2018
hoi! kan je dit ook met mascarpone maken? alvast bedankt!
Ohmydish zegt op 28-04-2018
Hoi Margit, als je roomkaas zal vervangen door mascarpone zal de smaak van de taart anders zijn. Ook zal deze minder stevig worden, dus het kan wel maar houdt hier rekening mee :) Groetjes
Margit zegt op 28-04-2018
bedankt voor het snelle antwoord! Ik woon in frankrijk en ik weet niet zo goed wat ik als roomkaas kan gebruiken....saint moret is té zout....
Ohmydish zegt op 28-04-2018
Wat leuk, ik woon ook in Frankrijk! Ik zal maandag eens opletten met boodschappen doen welke ik je evt kan aanraden :)
Margit zegt op 29-04-2018
dat meen je niet! zeker leuk :)
Ohmydish zegt op 30-04-2018
Ik heb even gekeken voor je bij de Carrefour, ze hebben daar een eigen merk roomkaas die naturel genoeg is ('Fromage à tartiner' die vinden wij in ieder geval lekker genoeg voor cheesecake). Ook verkopen ze daar Philadelphia, die is ook altijd erg lekker voor cheesecake. Bij Intermarché hebben ze ook Páturages, deze vonden wij ook goed voor cheesecake. Bij welke supermarkt doe jij boodschappen?
Margit zegt op 01-05-2018
carrefour en intermarché, dus dat komt helemaal goed! heel erg bedankt en groetjes, margit
Cindy zegt op 03-11-2018
Hij staat in de koelkast. Ik heb hem gemaakt met 400 gram repen witte chocolade, 4 pakjes Monchou en 500ml slagroom. Het aflikken van de lepels was al hemels dus nu wachten....
Ohmydish zegt op 03-11-2018
Heerlijk, geniet ervan! :D
Marja zegt op 16-11-2018
Vandaag voor de tweede keer deze taart gemaakt, maar nu samen met mijn 3 jarige dochter.. ze vond het geweldig om te doen. En hij is echt super lekker!! Thanks voor dit heerlijke recept!
Ohmydish zegt op 16-11-2018
Dankjewel Marja, wat fijn om te horen! :)
Gerlinda zegt op 26-12-2019
We hebben zitten smullen! Top recept! Heerlijk!
Ohmydish zegt op 26-12-2019
Wat fijn om te horen, dankjewel! Fijne feestdagen nog :-)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.