Walnotencake met koffie

(17)

Een smeuïge walnotencake met koffie is ontzettend vol van smaak, een tikkeltje zoet met stukjes walnoot. Een cake met walnoten en een makkelijke koffie glazuur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-01-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-12-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Taart en cake
Walnotencake met koffie

Ingrediënten


  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 175 gram suiker
  • 3 eieren
  • 100 gram walnoten + extra
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 70 ml espresso of sterke koffie
  • 100 gram poedersuiker
Walnotencake met koffie Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • elektrische mixer
  • oven
  • cakeblik van 20 centimeter
  • siliconen kwast
  • bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • prikker

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/walnotencake-met-koffie


Voorbereiding – 10 minuten

Vet een cakeblik van 20 centimeter in met boter. Bekleed het bakblik dan met bakpapier, knip wat van het extra bakpapier eraf. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Vermaal 50 gram walnoten tot het vrij fijn is, een soort walnotenmeel.

Meng de roomboter samen met de suiker tot het een luchtig mengsel is, dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.

Voeg één voor één de eieren toe en meng telkens opnieuw. Zeef de bloem en bakpoeder en voeg dit geleidelijk toe samen met het walnotenmeel en meng opnieuw tot een glad beslag.

Hak de resterende 50 gram walnoten grof en roer deze samen met 50 ml espresso door het beslag.

Walnotencake met koffie
Walnotencake met koffie

Walnotencake met koffie afmaken – 50 minuten

Verdeel het beslag over het cakeblik en zorg dat de bovenkant glad is. Bak de walnotencake ongeveer 40 - 45 minuten in de voorverwarmde oven. Maak de ovendeur tussentijds niet open, dat vergroot de kans dat de cake zal inzakken.

De exacte baktijd is o.a. afhankelijk van de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is, als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar.

Laat de cake afkoelen en maak ondertussen het koffie glazuur. Meng hiervoor 100 gram poedersuiker samen met 20 ml espresso.

Hak een handvol walnoten grof en verdeel het koffie glazuur en de walnoten over de cake. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-01-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-12-2023


Waardeer dit recept!
17 stemmen

Walnotencake met koffie: Veel gestelde vragen

Welke koffie is het beste voor een koffiecake?

Je kunt in principe elke koffie gebruiken die je wilt, voor het beste resultaat gebruik je espresso of sterke koffie. Als de koffie niet sterk genoeg is, zal de cake en het glazuur ook flauwer van smaak zijn.

Welke walnoten voor een walnotencake?

Je kunt gepelde walnoten gebruiken of pel ze zelf met een notenkraker.

0 reacties op Walnotencake met koffie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.