Walnotencake met koffie
😍 17Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Walnotencake met koffie vegetarisch

Een smeuïge walnotencake met koffie is ontzettend vol van smaak, een tikkeltje zoet met stukjes walnoot. Een cake met walnoten en een makkelijke koffie glazuur.

1 uur
8 personen
Walnotencake met koffie ingrediënten

Recept walnotencake met koffie

Ingrediënten

8 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-01-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 10-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 10 minuten

Vet een cakeblik van 20 centimeter in met boter. Bekleed het bakblik dan met bakpapier, knip wat van het extra bakpapier eraf. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Vermaal 50 gram walnoten tot het vrij fijn is, een soort walnotenmeel.

Meng de roomboter samen met de suiker tot het een luchtig mengsel is, dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.

Voeg één voor één de eieren toe en meng telkens opnieuw. Zeef de bloem en bakpoeder en voeg dit geleidelijk toe samen met het walnotenmeel en meng opnieuw tot een glad beslag.

Hak de resterende 50 gram walnoten grof en roer deze samen met 50 ml espresso door het beslag.

Walnotencake met koffie
Walnotencake met koffie

Walnotencake met koffie afmaken – 50 minuten

Verdeel het beslag over het cakeblik en zorg dat de bovenkant glad is. Bak de walnotencake ongeveer 40 - 45 minuten in de voorverwarmde oven. Maak de ovendeur tussentijds niet open, dat vergroot de kans dat de cake zal inzakken.

De exacte baktijd is o.a. afhankelijk van de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is, als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar.

Laat de cake afkoelen en maak ondertussen het koffie glazuur. Meng hiervoor 100 gram poedersuiker samen met 20 ml espresso.

Hak een handvol walnoten grof en verdeel het koffie glazuur en de walnoten over de cake. Geniet ervan!

Tips!

Welke koffie is het beste voor een koffiecake?

Je kunt in principe elke koffie gebruiken die je wilt, voor het beste resultaat gebruik je espresso of sterke koffie. Als de koffie niet sterk genoeg is, zal de cake en het glazuur ook flauwer van smaak zijn.

Welke walnoten voor een walnotencake?

Je kunt gepelde walnoten gebruiken of pel ze zelf met een notenkraker.

Wat vind je van dit recept?

18 waarderingen
😍
17
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
508.33 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
49.37 g
34.98 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
30.97 g
14.73 g
Eiwitten
6.93 g
Vezels
1.53 g
Natrium
29.22 mg
Mineralen
Ijzer
0.91 mg
Calcium
29.85 mg
Magnesium
27.45 mg
Kalium
27.45 mg
Fosfor
114.95 mg
Koper
0.23 mg
Zink
0.83 mg
Jodium
7.88 µg
Selenium
6.91 µg
Vitamines
Vitamine C
0.5 mg
Vitamine D
0.71 mg
Vitamine A
0.3 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.13 mg
Vitamine B6
0.14 mg
Vitamine B12
0.52 µg
Foliumzuur
26.31 µg
Vitamine E
0.25 mg
Vitamine K
0.06 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Walnotencake met koffie"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.