Walnotencake met koffie

(6)

Een smeuïge walnotencake met koffie is ontzettend vol van smaak, een tikkeltje zoet met stukjes walnoot. Een cake met walnoten en een makkelijke koffie glazuur.

1 uur 6 personen Taart en cake
Walnotencake met koffie

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 175 gram suiker
  • 3 eieren
  • 100 gram walnoten + extra
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 70 ml espresso of sterke koffie
  • 100 gram poedersuiker
Walnotencake met koffie ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer
  • oven
  • cakeblik van 25 centimeter
  • siliconen kwast
  • bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • prikker

Bereiden


1 uur 6 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/walnotencake-met-koffie


Voorbereiding – 10 minuten

Vet een cakeblik van 25 centimeter in met boter. Bekleed het bakblik dan met bakpapier, knip wat van het extra bakpapier eraf. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Vermaal 50 gram walnoten tot het vrij fijn is, een soort walnotenmeel.

Meng de roomboter samen met de suiker tot het een luchtig mengsel is, dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.

Voeg één voor één de eieren toe en meng telkens opnieuw. Zeef de bloem en bakpoeder en voeg dit geleidelijk toe samen met het walnotenmeel en meng opnieuw tot een glad beslag.

Hak de resterende 50 gram walnoten grof en roer deze samen met 50 ml espresso door het beslag.

Walnotencake met koffie
Walnotencake met koffie

Walnotencake met koffie afmaken – 50 minuten

Verdeel het beslag over het cakeblik en zorg dat de bovenkant glad is. Bak de walnotencake ongeveer 40 - 45 minuten in de voorverwarmde oven. Maak de ovendeur tussentijds niet open, dat vergroot de kans dat de cake zal inzakken.

De exacte baktijd is o.a. afhankelijk van de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is, als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar.

Laat de cake afkoelen en maak ondertussen het koffie glazuur. Meng hiervoor 100 gram poedersuiker samen met 20 ml espresso.

Hak een handvol walnoten grof en verdeel het koffie glazuur en de walnoten over de cake. Geniet ervan!

Walnotencake met koffie: veelgestelde vragen

Welke koffie is het beste voor een koffiecake?

Je kunt in principe elke koffie gebruiken die je wilt, voor het beste resultaat gebruik je espresso of sterke koffie. Als de koffie niet sterk genoeg is, zal de cake en het glazuur ook flauwer van smaak zijn.

Welke walnoten voor een walnotencake?

Je kunt gepelde walnoten gebruiken of pel ze zelf met een notenkraker.

Wat vind jij van dit recept?
6 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Italiaans stoofvlees
Volgend recept →
Bloody mary

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.