Populair in restaurants, makkelijk zelf thuis te maken. Een vispannetje met zalm en koolvis in een heerlijke vissaus met een korstje van kaas.
Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vispannetje-met-zalm-en-koolvis
Schil de wortelen en knolselderij. Snijd dan de ui en knoflook in kleine blokjes. Smelt een klontje boter in een sauspan en voeg de ui toe. Bak een minuut mee en voeg dan de knoflook toe. Voeg na ongeveer 3 minuten 2 eetlepels bloem toe. Laat dit enkele minuten garen op laag vuur en schenk er dan de visbouillon en een scheutje volle melk bij. Laat al roerend de saus indikken.
Kook in de tussentijd de in blokjes gesneden wortelen en knolselderij 5 minuten lang in het kokende water. Giet daarna af in een vergiet. Snijd de zalm en witvis in blokjes en voeg toe aan de grote kom. Meng er dan de garnalen, wortelen en knolselderij doorheen.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Vul de kleine pannetjes met het groente en vis-mengsel, vul het pannetje dan tot bijna de rand met de ingedikte vissaus. Bedek de bovenkant met geraspte jonge kaas.
Vispannetje met zalm en koolvis
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.