Populair in restaurants, makkelijk zelf thuis te maken. Een vispannetje met zalm en koolvis in een heerlijke vissaus met een korstje van kaas.
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vispannetje-met-zalm-en-koolvis
Bereid een halve liter visbouillon voor. Kook water en voeg 1,5 visbouillonblokjes toe aan het kokende water in een maatbeker.
Vul een pan met water en breng deze aan de kook. Schil de wortelen en knolselderij. Snijd dan de ui en knoflook in kleine blokjes. Smelt een klontje boter in een sauspan en voeg de ui toe. Bak een minuut mee en voeg dan de knoflook toe.
Voeg na ongeveer 3 minuten 2 eetlepels bloem toe. Laat dit enkele minuten garen op laag vuur en schenk er dan de visbouillon en een scheutje volle melk bij. Laat al roerend de saus indikken. Kook in de tussentijd de in blokjes gesneden wortelen en knolselderij 5 minuten lang in het kokende water. Giet daarna af in een vergiet.
Snijd de zalm en witvis in blokjes en voeg toe aan de grote kom. Meng er dan de garnalen, wortelen en knolselderij doorheen.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Vul de kleine pannetjes met het groente en vis-mengsel, vul het pannetje dan tot bijna de rand met de ingedikte vissaus. Bedek de bovenkant met geraspte jonge kaas.
Bak de vispannetjes in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in 10 minuten gaar. Haal ze dan uit de oven en serveer met bijvoorbeeld een lekkere salade en pasta. Eet smakelijk!
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!