Ohmydish.nl


Vispannetje met zalm en koolvis

Populair in restaurants, makkelijk zelf thuis te maken. Een vispannetje met zalm en koolvis in een heerlijke vissaus met een korstje van kaas.

Vispannetje met zalm en koolvis
30 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Vispannetje met zalm en koolvis

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 3 wortelen
  • 1 ui
  • 125 gram zalm
  • 200 gram koolvis
  • 100 gram voorgekookte en gepelde garnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4e knolselderij
  • Klontje roomboter
  • scheutje volle melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 1/2 visbouillonblokjes
  • Klein zakje geraspte jonge kaas
  • Peper en zout naar smaak
Vispannetje met zalm en koolvis ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kleine pannetjes
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Dunschiller
  • Maatbeker
  • Pollepel
  • Sauspan
  • Grote pan
  • Vergiet
  • Oven
  • Bakplaat bedekt met bakpapier
  • Grote kom

Bereiden

30 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vispannetje-met-zalm-en-koolvis


Voorbereiding -- 20 minuten

Bereid een halve liter visbouillon voor. Kook water en voeg 1,5 visbouillonblokjes toe aan het kokende water in een maatbeker

Vul een pan met water en breng deze aan de kook. Schil de wortelen en knolselderij. Snijd dan de ui en knoflook in kleine blokjes. Smelt een klontje boter in een sauspan en voeg de ui toe. Bak een minuut mee en voeg dan de knoflook toe. 

Voeg na ongeveer 3 minuten 2 eetlepels bloem toe. Laat dit enkele minuten garen op laag vuur en schenk er dan de visbouillon en een scheutje volle melk bij. Laat al roerend de saus indikken. Kook in de tussentijd de in blokjes gesneden wortelen en knolselderij 5 minuten lang in het kokende water. Giet daarna af in een vergiet

Snijd de zalm en witvis in blokjes en voeg toe aan de grote kom. Meng er dan de garnalen, wortelen en knolselderij doorheen. 

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Vul de kleine pannetjes met het groente en vis-mengsel, vul het pannetje dan tot bijna de rand met de ingedikte vissaus. Bedek de bovenkant met geraspte jonge kaas. 

Vispannetje met zalm en koolvis
Vispannetje met zalm en koolvis

Het vispannetje met zalm en koolvis bakken -- 10 minuten

Bak de vispannetjes in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in 10 minuten gaar. Haal ze dan uit de oven en serveer met bijvoorbeeld een lekkere salade en pasta. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Amandel cruffins

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.