Vijgen mascarpone taart
😍 4Geweldig
😋 1Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vijgen mascarpone taart vegetarisch

Een vijgen mascarpone taart is makkelijk om te maken. De ultieme herfst taart met de lekkerste rijpe vijgen, een vleugje citroen, een knapperige bodem en een romige mascarpone vulling.

45 minuten
12 personen

In de herfst zijn vijgen op hun best, vijgen zijn het allerlekkerste als deze heerlijk zacht en zoet zijn. Er bestaan veel soorten vijgen, met elk een andere vorm, kleur en smaak.

Je herkent een perfect rijpe vijg aan de schil, als deze heel lichtjes begint te scheuren zijn ze op hun best. Een vijg met kleine scheurtjes kun je niet lang bewaren, dus wacht niet te lang om ze op te eten.

Zelf een taartbodem maken is niet moeilijk, maar je kunt er ook voor kiezen om een kant-en-klaar taartbodem te gebruiken. Je kunt eventueel ook bladerdeeg gebruiken.

Vijgen mascarpone taart ingrediënten

Recept vijgen mascarpone taart

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-09-2023, dit recept is voor 12 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten

Taartbodem maken – 30 minuten + wachttijd

Meng bloem met zout en voeg dan geleidelijk de zachte boter in stukjes toe. Kneed tot een kruimelig deeg.

Klop het ei samen met de suiker en vanille extract los met een vork en voeg dit mengsel toe aan het deeg. Kneed tot een deegbal is ontstaan, pak dit in met huishoudfolie en laat ongeveer een uur rusten in de koelkast.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter. 

Haal na een uur het deeg uit de koelkast, bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot het in de taartvorm past.

Bekleed de taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem. Leg een stuk bakpapier op de taartbodem en vul deze met blindbakbonen. Bak de taartbodem vervolgens mooi goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten en laat dan afkoelen.

Vijgen mascarpone taart
Vijgen mascarpone taart

De vijgen mascarpone taart afmaken – 15 minuten

Klop 150 ml slagroom tot deze vrij stijf is, maar niet te stijf. Voeg 250 gram mascarpone toe samen met 3 eetlepels honing en de rasp van 1 citroen. Meng het geheel niet te lang, dan zal de mascarpone namelijk vloeibaar worden.

Verwijder de blindbadbonen en bakpapier van de taartbodem en verdeel het mascarpone mengsel over de bodem.

Was de vijgen, verwijder de steeltjes en snijd in plakjes. Verdeel de plakjes over de taart, begin aan de buitenkant en eindig in het midden. Geniet ervan!

Tips!

Welke room om op te kloppen?

Je kunt verschillende soorten room gebruiken, gebruik bij voorkeur een ongezoete slagroom met een vetgehalte van minimaal 35%. Het vet is nodig om room te kunnen opkloppen, hoe hoger het percentage vet hoe langer de room stijf zal blijven.

Kan ik de citroen weglaten?

Je kunt de rasp van een citroen eventueel weglaten, hierdoor wordt de taart minder fris van smaak.

 

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
370.98 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
38.11 g
23.46 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.13 g
13.27 g
Eiwitten
5.48 g
Vezels
2.38 g
Natrium
55.07 mg
Mineralen
Ijzer
0.88 mg
Calcium
99.35 mg
Magnesium
22.85 mg
Kalium
22.85 mg
Fosfor
83.54 mg
Koper
0.13 mg
Zink
0.81 mg
Jodium
1.75 µg
Selenium
1.54 µg
Vitamines
Vitamine C
6.93 mg
Vitamine D
0.3 mg
Vitamine A
0.16 mg
Vitamine B1
0.08 mg
Vitamine B2
0.09 mg
Vitamine B6
0.16 mg
Vitamine B12
0.14 µg
Foliumzuur
11.47 µg
Vitamine E
0.06 mg
Vitamine K
0.01 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Vijgen mascarpone taart"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.