Vegetarische curry uit de slowcooker
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vegetarische curry uit de slowcooker veganistisch

Een vegetarische curry uit de slowcooker die bomvol smaak zit. Een fantastische groenten curry met o.a. bloemkool, courgette, aubergine en kokosmelk.

5 uur 20 minuten
6 personen

Je kunt voor deze vegetarische curry verschillende soorten curry pasta's gebruiken. Voor een overheerlijke verse curry pasta zonder toevoegingen maak je zelf gemakkelijk de lekkerste gele curry pasta. Dit is een milde curry pasta, maar je kunt deze curry naar smaak pittiger maken mocht je dit willen.

Door het langzaam garen van de groenten in de slowcooker krijgen deze nog meer kans om de volle smaak van de curry pasta op te nemen. Laat de groenten niet te zacht worden, ze zullen dan namelijk uit elkaar vallen waardoor ze minder smaak zullen hebben.

Vegetarische curry uit de slowcooker ingrediënten

Recept vegetarische curry uit de slowcooker

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-01-2025, dit recept is voor 6 personen en duurt 5 uur 20 minuten.

Bijgewerkt op: 14-01-2025

Aan de slag
Bereidingstijd
0 minuten
Kooktijd
5 uur 20 minuten
Totale tijd
5 uur 20 minuten

Vegetarische curry uit de slowcooker maken – 5 uur + 20 minuten

Verdeel een halve bloemkool in middelgrote roosjes.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in grove stukken. 

Verwijder de uiteindes van de courgettes en aubergine en snijd deze in blokjes, zorg dat ze niet te klein zijn.

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd de ui in (halve) ringen en de knoflook fijn.

Vegetarische curry uit de slowcooker
Vegetarische curry uit de slowcooker

Meng de bloemkool, paprika, courgette, aubergine, rode ui en knoflook samen met de kokosmelk en curry pasta in de kom van de slowcooker.

Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed. Stel de slowcooker in op de laagste setting en gaar de groenten ongeveer 5 uur lang.

Controleer de groenten curry en zorg dat de groenten niet te gaar worden, dan zullen ze namelijk uit elkaar vallen en minder smaakvol zijn.

Pers het sap uit 1 limoen en voeg dit toe zodra de groenten gaar zijn geworden. Breng nogmaals op smaak met peper en zout en serveer bijvoorbeeld met gekookte (jasmijn)rijst, eet smakelijk!

Tips!

Kan ik andere groenten gebruiken voor een vegetarische curry?

Voor het maken van een groentencurry kun je naast bloemkool, aubergine, courgette en paprika verschillende soorten groenten gebruiken zoals: pompoen, zoete aardappel, wortel, broccoli.

Hoe lang kan ik deze vegetarische curry bewaren?

Je kunt deze vegetarische curry tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.

 

Wat vind je van dit recept?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
273.88 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
18.12 g
11.16 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
18.75 g
13.34 g
Eiwitten
6.63 g
Vezels
6.02 g
Natrium
628.85 mg
Mineralen
Ijzer
6.64 mg
Calcium
103.55 mg
Magnesium
74.52 mg
Kalium
74.52 mg
Fosfor
171.29 mg
Koper
0.27 mg
Zink
1.77 mg
Jodium
0.38 µg
Selenium
0.08 µg
Vitamines
Vitamine C
157.79 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
6.76 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.19 mg
Vitamine B6
0.47 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
106.26 µg
Vitamine E
0.36 mg
Vitamine K
19.17 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Vegetarische curry uit de slowcooker"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.