Een vegetarische curry uit de slowcooker die bomvol smaak zit. Een fantastische groenten curry met o.a. bloemkool, courgette, aubergine en kokosmelk.
Je kunt voor deze vegetarische curry verschillende soorten curry pasta's gebruiken. Voor een overheerlijke verse curry pasta zonder toevoegingen maak je zelf gemakkelijk de lekkerste gele curry pasta. Dit is een milde curry pasta, maar je kunt deze curry naar smaak pittiger maken mocht je dit willen.
Door het langzaam garen van de groenten in de slowcooker krijgen deze nog meer kans om de volle smaak van de curry pasta op te nemen. Laat de groenten niet te zacht worden, ze zullen dan namelijk uit elkaar vallen waardoor ze minder smaak zullen hebben.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-01-2025, dit recept is voor 6 personen en duurt 5 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-01-2025
Verdeel een halve bloemkool in middelgrote roosjes.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd deze in grove stukken.
Verwijder de uiteindes van de courgettes en aubergine en snijd deze in blokjes, zorg dat ze niet te klein zijn.
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd de ui in (halve) ringen en de knoflook fijn.
Meng de bloemkool, paprika, courgette, aubergine, rode ui en knoflook samen met de kokosmelk en curry pasta in de kom van de slowcooker.
Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed. Stel de slowcooker in op de laagste setting en gaar de groenten ongeveer 5 uur lang.
Controleer de groenten curry en zorg dat de groenten niet te gaar worden, dan zullen ze namelijk uit elkaar vallen en minder smaakvol zijn.
Pers het sap uit 1 limoen en voeg dit toe zodra de groenten gaar zijn geworden. Breng nogmaals op smaak met peper en zout en serveer bijvoorbeeld met gekookte (jasmijn)rijst, eet smakelijk!
Kan ik andere groenten gebruiken voor een vegetarische curry?
Voor het maken van een groentencurry kun je naast bloemkool, aubergine, courgette en paprika verschillende soorten groenten gebruiken zoals: pompoen, zoete aardappel, wortel, broccoli.
Hoe lang kan ik deze vegetarische curry bewaren?
Je kunt deze vegetarische curry tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.