Vegan bananenmelk

(6)

Heel makkelijk recept voor een lekkere vegan bananenmelk, klaar in minder dan 5 minuten. Recept voor 1 persoon, een goed begin van de dag!

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Drankjes
Vegan bananenmelk

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 eetrijpe banaan
  • Glas water
  • Ahornsiroop
  • 2 pitloze dadels
Vegan bananenmelk Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Blender
  • Hoog glas
  • Zeef(je)

Bereiding


Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Drankjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegan-bananenmelk


Een heel simpel, snel en gezond recept voor een vegan bananenmelk. Met maar 4 ingrediënten is het een prima begin van de dag!

Voorbereiding -- 2 minuten

Verwijder de pitten uit de dadels als je dadels gebruikt met de pit er nog in. Pel de banaan en snijd eventueel in kleinere stukjes.

Vegan bananenmelk
Vegan bananenmelk

De vegan bananenmelk afmaken -- 3 minuten

Voeg een glas water samen met 2 pitloze dadels toe aan de blender. Pureer totdat er geen tot weinig stukjes dadel meer zichtbaar zijn.

Voeg dan de banaan en een scheutje ahornsiroop toe en pureer glad. Proef, en bepaal of de vegan bananenmelk meer siroop en/of water nodig heeft.

Giet de bananenmelk door een zeef(je) in een hoog glas om ongewenste stukjes eruit te halen.

Je kunt eventueel ook het water vervangen met volle melk om een niet-vegan smoothie te maken. Geniet van deze lekkere vegan bananenmelk smoothie!

Wat vind jij van dit recept?

6 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.