Tortillachips met rode peper dipsaus

(5)

Bak in maar 20 minuten je eigen tortillachips met rode peper dipsaus. Lekker voor bij de film, als tapas of gewoon zomaar!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-03-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-11-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hapjes en snacks
Tortillachips met rode peper dipsaus

Ingrediënten


  • 6 tortilla wraps
  • Zonnebloemolie
  • Zout
  • 3 rode pepers
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook

Kookgerei nodig


  • Blender
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Oven met bakplaat
  • Bakpapier
  • Siliconen kwast

Tortillachips met rode peper dipsaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tortillachips-met-rode-peper-dipsaus


Voorbereiding -- 5 minuten

Je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten te verwijderen uit de rode pepers om ervoor te zorgen dat de rode chili dipsaus minder pittig is.

Pel het teentje knoflook en voeg samen met de tomatenpuree toe in de blender. Pureer en voeg een klein scheutje zonnebloemolie toe om een glad mengsel te maken. 

Tortillachips met rode peper dipsaus
Tortillachips met rode peper dipsaus

De tortillachips met rode peper dipsaus afmaken -- 15 minuten

Snijd tortilla's in kleine driehoekjes. Leg de tortilla driehoekjes op de bakplaat met bakpapier erop. Besmeer de tortilla driehoekjes met zonnebloemolie met behulp van een siliconen kwast.

Bak op 180 graden Celsius in ongeveer 10 minuten de tortillachips mooi goudbruin. Haal uit de oven en voeg direct zout toe. Serveer deze tortillachips met rode peper dipsaus en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-03-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-11-2022


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Tortillachips met rode peper dipsaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.