Tiroler Gröstl

(16)

Een heerlijke klassieker uit Tirol: Tiroler Gröstl. Wie houdt er nou niet van een mix van aardappelen, rundvlees, ui en spiegeleieren.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-01-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Tiroler Gröstl

Ingrediënten


  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 250 gram gekookt rundvlees
  • 1 ui
  • peper en zout naar smaak
  • 1 theelepel marjolein of oregano
  • kleine handvol peterselie
  • klontje boter
  • olie
  • 4 eieren

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • schuimspaan
  • snijplank & koksmes
  • 2 grote bakpannen
  • spatel

Tiroler Gröstl Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tiroler-grostl


Voorbereiding – 20 minuten

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in dikke plakken. Kook de aardappelen 5 minuten in het kokende water, zorg ervoor dat ze enkel zijn voorgekookt en niet te gaar zijn. Je kunt eventueel ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken.

Zorg ervoor dat het rundvlees gekookt is, verdeel dit dan in kleine stukjes en verwijder tegelijk eventueel overtollig vet en spieren.

Pel de ui en snijd deze vrij fijn, niet te groot maar ook niet te klein.

Tiroler Gröstl
Tiroler Gröstl

Tiroler Gröstl afmaken – 20 minuten

Verhit een scheut olie en een klont boter in een grote bakpan. Bak hierin de aardappelschijfjes enkele minuten.

Voeg de ui toe en bak nog enkele minuten langer. Voeg de stukjes vlees toe en bak het geheel tot de aardappelen licht beginnen te kleuren en gaar zijn.

Bak ondertussen 4 spiegeleieren in een andere pan. Verwarm hiervoor olie en een beetje boter in een grote bakpan en breek de eitjes erin open. Bak ze op middellaag vuur tot het eiwit gaar is maar de eidooier nog zacht.

Breng de aardappelen op smaak met peper, zout en marjolein of oregano. Serveer met de spiegeleieren en garneer met (verse) peterselie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-01-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023


Waardeer dit recept!
16 stemmen

Tiroler Gröstl: Veel gestelde vragen

Wordt een Tiroler Gröstl met spekjes gemaakt?

Soms worden er spekjes aan toegevoegd, maar de klassieker maakt gebruik van gekookt rundvlees. Soms maken ze gebruik van beide.

Welk vlees voor een Tiroler Gröstl?

Voor de klassieke versie wordt rundvlees gebruikt, gekookt rundvlees. In Tirol gebruiken ze het liefste Tiroler Grauvieh, maar ander soort (rund) stoofvlees of soepvlees kan natuurlijk ook.

Welke aardappelen voor een Tiroler Gröstl?

Je kunt voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken of vastkokende aardappelen.

0 reacties op Tiroler Gröstl

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.