Tiroler Gröstl
😍 16Geweldig
😋 1Lekker
😲 1Verrassend
😕 0Matig

Tiroler Gröstl

Een heerlijke klassieker uit Tirol: Tiroler Gröstl. Wie houdt er nou niet van een mix van aardappelen, rundvlees, ui en spiegeleieren.

40 minuten
4 personen
Tiroler Gröstl ingrediënten

Recept tiroler gröstl

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-01-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 03-11-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in dikke plakken. Kook de aardappelen 5 minuten in het kokende water, zorg ervoor dat ze enkel zijn voorgekookt en niet te gaar zijn. Je kunt eventueel ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken.

Zorg ervoor dat het rundvlees gekookt is, verdeel dit dan in kleine stukjes en verwijder tegelijk eventueel overtollig vet en spieren.

Pel de ui en snijd deze vrij fijn, niet te groot maar ook niet te klein.

Tiroler Gröstl
Tiroler Gröstl

Tiroler Gröstl afmaken – 20 minuten

Verhit een scheut olie en een klont boter in een grote bakpan. Bak hierin de aardappelschijfjes enkele minuten.

Voeg de ui toe en bak nog enkele minuten langer. Voeg de stukjes vlees toe en bak het geheel tot de aardappelen licht beginnen te kleuren en gaar zijn.

Bak ondertussen 4 spiegeleieren in een andere pan. Verwarm hiervoor olie en een beetje boter in een grote bakpan en breek de eitjes erin open. Bak ze op middellaag vuur tot het eiwit gaar is maar de eidooier nog zacht.

Breng de aardappelen op smaak met peper, zout en marjolein of oregano. Serveer met de spiegeleieren en garneer met (verse) peterselie. Eet smakelijk!

Tips!

Wordt een Tiroler Gröstl met spekjes gemaakt?

Soms worden er spekjes aan toegevoegd, maar de klassieker maakt gebruik van gekookt rundvlees. Soms maken ze gebruik van beide.

Welk vlees voor een Tiroler Gröstl?

Voor de klassieke versie wordt rundvlees gebruikt, gekookt rundvlees. In Tirol gebruiken ze het liefste Tiroler Grauvieh, maar ander soort (rund) stoofvlees of soepvlees kan natuurlijk ook.

Welke aardappelen voor een Tiroler Gröstl?

Je kunt voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken of vastkokende aardappelen.

Wat vind je van dit recept?

18 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
1
Lekker
😲
1
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
403.99 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
38.12 g
2.08 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
14.77 g
4.05 g
Eiwitten
27.29 g
Vezels
6.71 g
Natrium
466.11 mg
Mineralen
Ijzer
4.58 mg
Calcium
77.34 mg
Magnesium
67.87 mg
Kalium
67.87 mg
Fosfor
357.89 mg
Koper
0.33 mg
Zink
4.47 mg
Jodium
21.52 µg
Selenium
18.46 µg
Vitamines
Vitamine C
29.63 mg
Vitamine D
1.18 mg
Vitamine A
40.55 mg
Vitamine B1
0.27 mg
Vitamine B2
0.36 mg
Vitamine B6
0.78 mg
Vitamine B12
2.38 µg
Foliumzuur
69.3 µg
Vitamine E
0.75 mg
Vitamine K
6.12 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Tiroler Gröstl"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.