Tiramisu met frambozen

(19)

Het zoet-zure van de frambozen komt goed tot zijn recht in deze tiramisu met frambozen. Klaar in 15 minuten, recept voor 6 personen.

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Tiramisu met frambozen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 40 lange vingers
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • Flinke hand bevroren frambozen
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eieren
  • 20 verse frambozen om mee te garneren
Tiramisu met frambozen Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Klein kommetje
  • Grote kom + garde
  • Ovenschaal
  • Huishoudfolie

Bereiding


Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tiramisu-met-frambozen


Voorbereiding -- 10 minuten

Ontdooi de frambozen en gebruik het sap om de lange vingers later in dit recept mee te dippen.

Combineer het frambozensap met 1 eetlepel witte basterdsuiker en 1 eetlepel citroensap in een klein kommetje. Zet deze aan de kant. Gebruik een garde om een glad mengsel te kloppen van de mascarpone, eidooiers en de resterende 3 eetlepels witte basterdsuiker.

Klop de eiwitten op totdat deze stijve pieken vormen. Vermeng het mascarpone mengsel samen met de opgeklopte eiwitten tot een glad mengsel. 

Tiramisu met frambozen
Tiramisu met frambozen

De tiramisu met frambozen afmaken -- 5 minuten + wachttijd

Dip de helft van de lange vingers in het mengsel, doe dit 1 voor 1. Dip maar 1 kant van de lange vingers om te voorkomen dat deze zompig worden.

Verdeel de lange vingers over de bodem van een ovenschaal. Gebruik een vork om de bevroren frambozen te pletten en verdeel de stukjes bevroren frambozen over de lange vingers. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers en frambozen.

Dip de andere helft van de lange vingers in het frambozensap en maak hiermee een nieuwe laag. Verdeel dan de rest van het mascarpone mengsel over de ovenschaal en maak deze af met verse frambozen.

Bedek met huishoudfolie en plaats de tiramisu in de koelkast voor tenminste 4 uur, liefst een nacht. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
19 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Zoete peer-pastinaaksoep
Volgend recept →
Aïoli dipsaus

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!