Het zoet-zure van de frambozen komt goed tot zijn recht in deze tiramisu met frambozen. Klaar in 15 minuten, recept voor 6 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-10-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 11-08-2024
Ontdooi de frambozen en gebruik het sap om de lange vingers later in dit recept mee te dippen.
Combineer het frambozensap met 1 eetlepel witte basterdsuiker en 1 eetlepel citroensap in een klein kommetje. Zet deze aan de kant. Gebruik een garde om een glad mengsel te kloppen van de mascarpone, eidooiers en de resterende 3 eetlepels witte basterdsuiker.
Klop de eiwitten op totdat deze stijve pieken vormen. Vermeng het mascarpone mengsel samen met de opgeklopte eiwitten tot een glad mengsel.
Dip de helft van de lange vingers in het mengsel, doe dit 1 voor 1. Dip maar 1 kant van de lange vingers om te voorkomen dat deze zompig worden.
Verdeel de lange vingers over de bodem van een ovenschaal. Gebruik een vork om de bevroren frambozen te pletten en verdeel de stukjes bevroren frambozen over de lange vingers. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers en frambozen.
Dip de andere helft van de lange vingers in het frambozensap en maak hiermee een nieuwe laag. Verdeel dan de rest van het mascarpone mengsel over de ovenschaal en maak deze af met verse frambozen.
Bedek met huishoudfolie en plaats de tiramisu in de koelkast voor tenminste 4 uur, liefst een nacht. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.