Suikervrije toetjes hoeven niet moeilijk te zijn. Deze suikervrije mango plakjes zijn gemarineerd met een siroop van vanille, honing en meer!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg deze, samen met het stokje, toe aan het kleine sauspannetje.
Voeg er dan ook de kardemom peulen, het kaneelstokje, water en honing bij. Breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur lager zodra het water begint te koken en laat het 10 minuten lang zachtjes koken, of totdat het een siroop-achtige dikte heeft gekregen. Pel de mango's en snijd deze in zo dun mogelijke plakken.
Let wel op dat je niet te ver in de mango snijd, de pit is namelijk erg hard en kan dus je (koks) mes beschadigen.
Haal de kardemom peulen, het kaneelstokje en vanillestokje uit de siroop en giet de vloeistof over de mango plakken. Snijd een aantal blaadjes munt fijn en verdeel deze over de mango plakken.
Laat het geheel eventjes staan, zodat de smaken van de siroop in de mango trekken. Je kunt de suikervrije mango plakken ook afdekken met wat huishoudfolie, en dit een dag lang te laten marineren in de koelkast
De mango plakjes worden dan wel zachter, maar hebben meer smaak. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.