Deze suikervrije donkere chocolade brokjes zijn heerlijk voor bij de thee of koffie. Klaar in maar 5 minuten, dus een echte aanrader!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-11-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Bedek de binnenkant van het kleine bakje met huishoudfolie en zet deze voor nu aan de kant.
Snijd de amandelen (of andere noten) in grove stukken met behulp van een koksmes en snijplank. Verhit de kokosnootolie in de kleine sauspan en laat deze langzaam smelten.
Gebruik dan een garde om de cacaopoeder op de lossen in de gesmolten kokosnootolie, blijf roeren totdat er een glad mengsel ontstaat.
Haal dan het pannetje van het vuur af, voordat je de agavesiroop gaat toevoegen. Deze stap is belangrijk om ervoor te zorgen dat het mengsel glad blijft.
Het toevoegen van de agavesiroop terwijl het kleine sauspannetje nog op het vuur staat zal ervoor zorgen dat het mengsel te dik wordt.
Voeg de amandelen toe aan het mengsel, eventueel nog gedroogd fruit en/of andere noten. Giet alles in een klein bakje (met het huishoudfolie erin) en plaats deze in de koelkast.
Laat het geheel afkoelen, dit zal ongeveer een uur duren. Je kunt het chocolademengsel ook 10 minuten in de vriezer leggen, om alles wat te versnellen.
De chocolade zal er dan niet zo mooi uitzien. Gebruik een scherp mes om de chocolade in stukken te snijden.
Deze suikervrije donkere chocolade brokjes zijn heerlijk voor bij de koffie en thee. Geniet ervan!
Een lekkere suikervrije vervanging voor diegene die geen suiker mogen, of willen eten. Het is ook nog eens heel makkelijk te maken, probeer het eens!
Tip: Je kunt een klein beetje water toevoegen in plaats van de nootjes, om een lekkere suikervrije chocoladespread te maken voor op brood.
Per 1 persoonsportie:
Hey Ton,
bedankt voor je reactie. Benieuwd wat je van deze lekkere chocolade brokjes gaat vinden!
Groetjes, Veronique
Hallo Diane, je kunt hiervoor ook naar smaak zoetstof gebruiken i.p.v. agavesiroop of ahornsiroop. Fijne dag!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.