Sticky chipolata worstjes

(6)

Deze sticky chipolata worstjes zijn heerlijk als bijgerecht voor een doordeweeks recept. Super makkelijk in de oven te bereiden met maar een aantal ingrediënten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-07-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-05-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Sticky chipolata worstjes

Ingrediënten


  • 12 chipolata worstjes
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • 3 theelepels scherpe mosterd
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel bruine suiker

Kookgerei nodig


  • Kom
  • Eetlepel
  • Oven
  • Grote ovenschaal
  • Vleestang

Sticky chipolata worstjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sticky-chipolata-worstjes


Voorbereiding – 5 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.

Voeg ¼ theelepel chilipoeder, 3 theelepels scherpe mosterd, 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie, 3 eetlepels honing, 2 eetlepels tomatenketchup en 1 eetlepel bruine suiker toe aan een kom.

Meng goed door tot de marinade 1 glad geheel geworden is. Giet een laagje van de marinade in een ovenschaal en leg daar 12 chipolata worstjes op.

Schenk de resterende marinade over de worsten heen en meng goed door elkaar heen met behulp van een vleestang.

Sticky chipolata worstjes
Sticky chipolata worstjes

De sticky chipolata worstjes afmaken – 15 minuten

Plaats de ovenschaal met de worsten in de oven en bak deze in 15 - 20 minuten gaar op 180 graden Celsius. De exacte baktijd is afhankelijk van het type oven.

Draai om de 8 - 10 minuten een aantal keren om met behulp van een vleestang. Haal de chipolata worsten uit de oven en serveer direct. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-07-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-05-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

Sticky chipolata worstjes: Veel gestelde vragen

Kan ik dit recept ook met minder worsten maken?

Zeker, halveer het recept om 6 sticky chipolata worstjes te maken.

Kan ik ook andere worsten gebruiken?

Behalve chipolata worsten kun je ook gebruik maken van merguez, witte worsten, braadworsten of toulouse worsten. De exacte gaartijd is afhankelijk van het type oven en de dikte van de worsten.

0 reacties op Sticky chipolata worstjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.