Deze sticky chipolata worstjes zijn heerlijk als bijgerecht voor een doordeweeks recept. Super makkelijk in de oven te bereiden met maar een aantal ingrediënten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 07-07-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Voeg ¼ theelepel chilipoeder, 3 theelepels scherpe mosterd, 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie, 3 eetlepels honing, 2 eetlepels tomatenketchup en 1 eetlepel bruine suiker toe aan een kom.
Meng goed door tot de marinade 1 glad geheel geworden is. Giet een laagje van de marinade in een ovenschaal en leg daar 12 chipolata worstjes op.
Schenk de resterende marinade over de worsten heen en meng goed door elkaar heen met behulp van een vleestang.
Plaats de ovenschaal met de worsten in de oven en bak deze in 15 - 20 minuten gaar op 180 graden Celsius. De exacte baktijd is afhankelijk van het type oven.
Draai om de 8 - 10 minuten een aantal keren om met behulp van een vleestang. Haal de chipolata worsten uit de oven en serveer direct. Eet smakelijk!
Kan ik dit recept ook met minder worsten maken?
Zeker, halveer het recept om 6 sticky chipolata worstjes te maken.
Kan ik ook andere worsten gebruiken?
Behalve chipolata worsten kun je ook gebruik maken van merguez, witte worsten, braadworsten of toulouse worsten. De exacte gaartijd is afhankelijk van het type oven en de dikte van de worsten.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.