Deze springrolls met mango en edamame zijn een heerlijke frisse lunch, bijgerecht en snack. Extra lekker met krokante pinda's en een simpele dipsaus.
Springrolls zijn een ideale snack of lunch tijdens een warme dag. Je vult de rijstvellen met knapperige verse groenten en mango en je bent klaar.
Rijstvellen zijn ideaal om gezonde loempia's van te maken, zonder bakken en daardoor minder vet en extra snel. Maar je kunt de loempia's eventueel ook kort bakken in een beetje olie zodat ze krokant worden, aangezien rijstvellen snel breken kun je dan het beste 2 rijstvellen op elkaar plakken voor je ze gaat bakken.
Daarnaast kun je de rijstvellen ook zonder vulling frituren, ze worden dan heerlijk krokant en zijn dan ideaal om mee te dippen of als krokant element op een salade te gebruiken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-05-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de sla en snijd deze in kleine stukjes.
Schil de wortel en snijd deze in dunne reepjes. Zorg dat de groentes niet te grof zijn, dan zal het rollen namelijk lastiger gaan.
Schil de mango en snijd deze in kleine blokjes.
Hak de pinda's grof en maak een simpele dipsaus door sojasaus, gembersiroop en sambal te mengen.
Vul een grote kom met lauwwarm water. Plaats dan 1 voor 1 de rijstvellen in het water, maar niet te lang. Tussen 5 - 10 seconden, of totdat de rijstvellen transparant worden.
Leg een rijstvel op een snijplank en stapel de gesneden groentes, mango en een beetje pinda's in het midden. Let op: voeg niet teveel toe, de loempia moet namelijk nog dicht kunnen.
Vouw de vellen strak op tot een loempia, herhaal voor de resterende rijstvellen. Serveer met de dipsaus en een beetje verse munt, eet smakelijk!
Wat zijn rijstvellen?
Rijstvellen worden ook wel rijstpapier genoemd, het zijn namelijk zeer dunne vellen die gemaakt zijn van o.a. rijstmeel, water en een snufje zout. Soms wordt er ook nog tapioca aan toegevoegd.
Hoe lang vooraf kun je springrolls maken?
Springrolls zijn het allerlekkerste als ze direct na het rollen gegeten worden. Een dag later kun je ze nog eten, maar de rijstvellen zijn dan wel ietsje taaier geworden.
Waar kun je rijstvellen kopen?
Je kunt rijstvellen in de meeste (grote) supermarkten en bij de toko kopen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.