Simpele vegetarische quiche met boursin kaas en vegetarische hamblokjes. Klaar in minder dan een uur, recept voor 6 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 15-09-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
Was de prei en groene paprika en snijd in kleine stukjes. Giet het blikje maïs af.
Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische hamblokjes goudbruin.
Voeg de prei en paprikastukjes toe aan de pan en bak 2 minuten lang mee.
Zet het vuur lager en voeg de maïs toe. Roer alles goed door elkaar en voeg peper en zout toe naar smaak.
Zet het vuur uit na een aantal minuten. Voeg de Boursin kaas toe in een grote kom samen met 4 eieren. Meng tot een romig mengsel.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Bestuif de ronde springvorm met bloem en bedek met het bladerdeeg.
Zorg ervoor dat er geen gaten zichtbaar zijn.
Voeg de vulling langzaam toe aan de springvorm. Vouw de opstaande bladerdeeg-randen naar binnen.
Tip: Je kunt eventueel de vegetarische quiche decoreren met het overgebleven bladerdeeg.
Klop het vijfde ei los en bestrijk hiermee de bovenkant van het bladerdeeg.
Bak de quiche in de oven in 30 tot 45 minuten tijd gaar. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.