Simpele vegetarische quiche met boursin kaas en vegetarische hamblokjes. Klaar in minder dan een uur, recept voor 6 personen.
Recept printen Bekijk reacties (4) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/simpele-vegetarische-quiche
Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Was de prei en groene paprika en snijd in kleine stukjes. Giet het blikje maïs af.
Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische hamblokjes goudbruin. Voeg de prei en paprikastukjes toe aan de pan en bak 2 minuten lang mee.
Zet het vuur lager en voeg de maïs toe. Roer alles goed door elkaar en voeg peper en zout toe naar smaak. Zet het vuur uit na een aantal minuten. Voeg de Boursin kaas toe in een grote kom samen met 4 eieren. Meng tot een romig mengsel.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Bestuif de ronde springvorm met bloem en bedek met de bladerdeeg. Zorg ervoor dat er geen gaten zichtbaar zijn.
Voeg de vulling langzaam toe aan de springvorm. Vouw de opstaande bladerdeeg-randen naar binnen. Je kunt eventueel de vegetarische quiche decoreren met het overgebleven bladerdeeg. Klop het 5e ei los en bestrijk hiermee de bovenkant van het bladerdeeg.
Bak de quiche in 30 tot 45 minuten tijd gaar.
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.