Simpele vegetarische quiche

(8)

Simpele vegetarische quiche met boursin kaas en vegetarische hamblokjes. Klaar in minder dan een uur, recept voor 6 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-09-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2024

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Simpele vegetarische quiche

Ingrediënten


  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 prei
  • 150 gram zoete maïs
  • 1 groene paprika
  • 100 gram vegetarische hamblokjes
  • 5 eieren
  • 150 gram Boursin kaas
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie

Kookgerei nodig


  • Keukenmachine
  • Oven
  • Ronde bakvorm van 20 cm
  • Siliconen kwast
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Grote kom
  • Bakpan
  • Garde

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/simpele-vegetarische-quiche


Voorbereiding – 10 minuten

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.

Was de prei en groene paprika en snijd in kleine stukjes. Giet het blikje maïs af.

Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische hamblokjes goudbruin.

Voeg de prei en paprikastukjes toe aan de pan en bak 2 minuten lang mee.

Zet het vuur lager en voeg de maïs toe. Roer alles goed door elkaar en voeg peper en zout toe naar smaak.

Zet het vuur uit na een aantal minuten. Voeg de Boursin kaas toe in een grote kom samen met 4 eieren. Meng tot een romig mengsel.

De simpele vegetarische quiche bakken – 30 tot 45 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Bestuif de ronde springvorm met bloem en bedek met het bladerdeeg.

Zorg ervoor dat er geen gaten zichtbaar zijn.

Voeg de vulling langzaam toe aan de springvorm. Vouw de opstaande bladerdeeg-randen naar binnen.

Tip: Je kunt eventueel de vegetarische quiche decoreren met het overgebleven bladerdeeg.

Klop het vijfde ei los en bestrijk hiermee de bovenkant van het bladerdeeg.

Bak de quiche in de oven in 30 tot 45 minuten tijd gaar. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-09-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2024


Waardeer dit recept!
8 stemmen

4 reacties op Simpele vegetarische quiche

Esther plaatste op 24-02-2018 om 16:11:33
Vraag over het 5de ei.... Neem aan dat die gebruikt word om het bladerdeeg aan het eind mee in te smeren? ?
Ohmydish plaatste op 25-02-2018 om 08:36:08
Hallo Esther, dat klopt inderdaad. Heb het er bij gezet in het recept, groetjes :)
Ineke plaatste op 04-12-2019 om 19:55:44
Simpel en vooral weg lekker. Ik laat alleen de boursin achterwege en vervang dit door roomkaas met verse pesto, Geeft iets meer smaak
Ohmydish plaatste op 05-12-2019 om 09:16:31
Dankjewel Ineke!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.