Zelf pizzadeeg maken is geweldig.. en erg makkelijk! Een serrano ham, broccoli en basilicum pizza is smaakvol en zonder de ham heerlijk vegetarisch.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-03-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius.
Vul de middelgrote pan met water en laat het water koken. Snijd de broccoli in roosjes, kook deze voor 3 tot 4 minuten in het kokende water.
Maak een basis tomaten saus door de inhoud van een klein blikje tomatenpuree samen met een eetlepel gedroogde oregano en een klein scheutje water met elkaar te mengen.
Breng het mengsel op smaak met wat zout en peper.
Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Borstel de champignons schoon en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de cherry tomaatjes door de helft.
Tip: deze stap is alleen als je zelf pizza deeg hebt gemaakt: Verdeel wat bloem over je werkblad en gebruik de deegroller om het pizza deeg uit te rollen.
Plaats de uitgerolde pizza bodem op een bakplaat met bakpapier erop.
Verdeel de basis rode tomaten saus over de pizza bodem en beleg de bodem met de rode ui, champignon plakjes, broccoliroosjes, Serrano ham en cherry tomaatjes.
Maak de topping af door er geraspte kaas zoals een parmezaanse kaas over te verdelen.
Bak de pizza in de oven voor ongeveer 20 minuten op 190 graden Celsius, of tot de pizza korst mooi goudbruin en knapperig is geworden.
Na het bakken verdeel je een 9 of 10-tal verse basilicum blaadjes over de pizza. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.