Ohmydish.nl


Serranoham, broccoli en basilicum pizza

Zelf pizzadeeg maken is geweldig.. en erg makkelijk! Een serrano ham, broccoli en basilicum pizza is smaakvol en zonder de ham heerlijk vegetarisch.

Serranoham, broccoli en basilicum pizza
35 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Serranoham, broccoli en basilicum pizza

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 portie pizza deeg, je kunt ook een pizza bodem in de supermarkt kopen
  • 6-8 plakken serrano ham
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • Klein beetje water
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 rode ui
  • Klein handje witte champignons
  • 1/2e broccoli
  • Klein handje cherry tomaten
  • Geraspte kaas, bijvoorbeeld parmezaanse kaas
  • 6-tal verse basilicum blaadjes
Serranoham, broccoli en basilicum pizza ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • Middelgrote pan
  • Deegroller
  • Klein kommetje
  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier erop

Bereiden


35 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/serranoham-broccoli-en-basilicum-pizza


Voorbereiding -- 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius

Vul de middelgrote pan met water en laat het water koken. Snijd de broccoli in roosjes, kook deze voor 3 tot 4 minuten in het kokende water. 

Maak een basis tomaten saus door de inhoud van een klein blikje tomatenpuree samen met een eetlepel gedroogde oregano en een klein scheutje water met elkaar te mengen. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. 

Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Borstel de champignons schoon en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de cherry tomaatjes door de helft. 

Serranoham, broccoli en basilicum pizza vierkant
Serranoham, broccoli en basilicum pizza  

Deze stap is alleen als je zelf deeg hebt gemaakt: Verdeel wat bloem over je werkblad en gebruik de deegroller om het pizza deeg uit te rollen. Plaats de uitgerolde pizza bodem op een bakplaat met bakpapier erop. 

Verdeel de basis rode tomaten saus over de pizza bodem en beleg de bodem met de rode ui, champignon plakjes, broccoliroosjes, Serrano ham en cherry tomaatjes. Maak af door er geraspte kaas zoals een parmezaanse kaas over te verdelen.

Afbakken van de serrano ham, broccoli en basilicum pizza -- 25 minuten

Bak de pizza in de oven voor ongeveer 20 minuten op 190 graden Celsius, of tot de pizza korst mooi goudbruin en knapperig is geworden. Na het bakken verdeel je een 9 of 10-tal verse basilicum blaadjes over de pizza. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
21 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Spruitjesquiche

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.