Serranoham, broccoli en basilicum pizza
😍 23Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Serranoham, broccoli en basilicum pizza

Zelf pizzadeeg maken is geweldig.. en erg makkelijk! Een serrano ham, broccoli en basilicum pizza is smaakvol en zonder de ham heerlijk vegetarisch.

35 minuten
2 personen
Serranoham, broccoli en basilicum pizza ingrediënten

Recept serranoham, broccoli en basilicum pizza

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-03-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. 

Vul de middelgrote pan met water en laat het water koken. Snijd de broccoli in roosjes, kook deze voor 3 tot 4 minuten in het kokende water. 

Maak een basis tomaten saus door de inhoud van een klein blikje tomatenpuree samen met een eetlepel gedroogde oregano en een klein scheutje water met elkaar te mengen.

Breng het mengsel op smaak met wat zout en peper. 

Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Borstel de champignons schoon en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de cherry tomaatjes door de helft. 

Serranoham, broccoli en basilicum pizza vierkant
Serranoham, broccoli en basilicum pizza  

Tip: deze stap is alleen als je zelf pizza deeg hebt gemaakt: Verdeel wat bloem over je werkblad en gebruik de deegroller om het pizza deeg uit te rollen.

Plaats de uitgerolde pizza bodem op een bakplaat met bakpapier erop. 

Verdeel de basis rode tomaten saus over de pizza bodem en beleg de bodem met de rode ui, champignon plakjes, broccoliroosjes, Serrano ham en cherry tomaatjes.

Maak de topping af door er geraspte kaas zoals een parmezaanse kaas over te verdelen.

Afbakken van de serrano ham, broccoli en basilicum pizza – 25 minuten

Bak de pizza in de oven voor ongeveer 20 minuten op 190 graden Celsius, of tot de pizza korst mooi goudbruin en knapperig is geworden.

Na het bakken verdeel je een 9 of 10-tal verse basilicum blaadjes over de pizza. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

23 waarderingen
😍
23
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
869.79 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
83.06 g
10.39 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
37.73 g
21.23 g
Eiwitten
54.05 g
Vezels
9.75 g
Natrium
2409.37 mg
Mineralen
Ijzer
6.38 mg
Calcium
1174.17 mg
Magnesium
118.84 mg
Kalium
118.84 mg
Fosfor
981.1 mg
Koper
1.93 mg
Zink
8.31 mg
Jodium
4.03 µg
Selenium
12.83 µg
Vitamines
Vitamine C
94.72 mg
Vitamine D
0.66 mg
Vitamine A
209.2 mg
Vitamine B1
0.56 mg
Vitamine B2
0.9 mg
Vitamine B6
0.6 mg
Vitamine B12
2.44 µg
Foliumzuur
111.1 µg
Vitamine E
0.35 mg
Vitamine K
100.68 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Serranoham, broccoli en basilicum pizza"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.