Sbriciolata - Italiaanse kruimeltaart met jam
😍 35Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Sbriciolata - Italiaanse kruimeltaart met jam

Deze sbriciolata is binnen 10 minuten gemaakt, maar wel nog even wachten tot deze uit de oven komt. Oftewel een klassieke Italiaanse kruimeltaart met jam, hoe lekker en makkelijk wil je het hebben?

30 minuten
12 personen
Recept sbriciolata - italiaanse kruimeltaart met jam
Sbriciolata - Italiaanse kruimeltaart met jam ingrediënten

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Direct in je mandje bij:
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique Pouw

Geplaatst op 26-03-2018, dit recept is voor 12 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en kleed de springvorm met bakpapier. Meng bloem, zout, suiker en bakpoeder in de kom van je elektrische mixer. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze samen met 2 eieren toe.

Meng tot alles goed gemengd is, je zult merken dat er al snel kruimels ontstaan. Je kunt het deeg ook met de hand kneden, wrijf het dan tussen je handen om er kruimels van te maken. 

Sbriciolata – Italiaanse kruimeltaart met jam
Sbriciolata – Italiaanse kruimeltaart met jam

Sbriciolata afmaken – 30 minuten

Verdeel de helft van de kruimels over de bodem van de met bakpapier bekleedde springvorm. Verdeel de jam over de kruimels en laat de randen vrij.

Verdeel dan de andere helft van de kruimels over de jam en bak de taart mooi goudbruin in ongeveer 25 minuten. Laat de taart afkoelen voor je deze gaat aansnijden, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

35 waarderingen
😍
35
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Sbriciolata - Italiaanse kruimeltaart met jam"
Sandra zegt op 10-04-2019
Heerlijk en heel snel klaar! Al een 2e keer gemaakt met kersen vlaaivulling, ook heerlijk en iets minder zoet!
Ohmydish zegt op 10-04-2019
Dankje Sandra! Je kunt er heel veel soorten vulling voor gebruiken, ook heerlijk met vijgenjam :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.