Satéburgers

(7)

Maak een heerlijke lunch met deze satéburgers. Lekker met zelfgemaakte satésaus en gebakken uitjes. Recept voor 2 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-11-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-03-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch Calorieën 312 calorieën p.p.
Satéburgers

Ingrediënten


  • 4 magere runder burgers
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 - 6 zoetzure augurken
  • 2 uien
  • Romaine sla
  • Roomboter
  • 4 eieren (staan niet op de ingrediënten foto)

Ingrediënten voor de satésaus

  • 250 gram pindakaas, ongeveer een halve pot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 dl. zoete sojasaus
  • 1/2 liter water
  • Sambal naar smaak
Satéburgers Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • Koksmes
  • Snijplank
  • Pan
  • Grote garde
  • Grillpan
  • Klein bakpannetje
  • Broodmes
  • Houten prikkers

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch Calorieën 312 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sateburgers


Voorbereiding – 10 minuten

Begin met het maken van de huisgemaakte satésaus. Je kunt deze stap overslaan als je gebruik maakt van kant en klare satésaus.

Was de romaine sla en droog deze goed af. Snijd het kontje van de kropjes sla af. Snijd dan 2 uien in ringen en de zoetzure augurken in dunne en lange plakken.

Satéburgers
Satéburgers

De satéburgers afmaken – 5 minuten

Verhit een klontje boter in het kleine bakpannetje. Bak de uiringen goudbruin in het kleine bakpannetje. Bak dan de 4 eitjes in hetzelfde pannetje. Verhit 2 klontjes boter in de grillpan, bak de hamburgers mooi bruin.

Snijd de hamburgerbroodjes open met behulp van een broodmes. Leg een aantal blaadjes sla op de onderkant, dan een hamburger, uitjes, plakjes augurk, een flinke schep satésaus en als laatste een gebakken ei bovenop.

Prik per satéburger een (houten) prikker doorheen om te voorkomen dat de burger uit elkaar valt.

Deze satéburgers zijn erg makkelijk om te maken, en smaken heerlijk met bijvoorbeeld een zelfgemaakte vanille milkshake. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-11-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-03-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Satéburgers

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.