Maak een heerlijke lunch met deze satéburgers. Lekker met zelfgemaakte satésaus en gebakken uitjes. Recept voor 2 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-11-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-04-2024
Begin met het maken van de huisgemaakte satésaus. Je kunt deze stap overslaan als je gebruik maakt van kant en klare satésaus.
Was de romaine sla en droog deze goed af. Snijd het kontje van de kropjes sla af. Snijd dan 2 uien in ringen en de zoetzure augurken in dunne en lange plakken.
Verhit een klontje boter in het kleine bakpannetje. Bak de uiringen goudbruin in het kleine bakpannetje. Bak dan de 4 eitjes in hetzelfde pannetje. Verhit 2 klontjes boter in de grillpan, bak de hamburgers mooi bruin.
Snijd de hamburgerbroodjes open met behulp van een broodmes. Leg een aantal blaadjes sla op de onderkant, dan een hamburger, uitjes, plakjes augurk, een flinke schep satésaus en als laatste een gebakken ei bovenop.
Prik per satéburger een (houten) prikker doorheen om te voorkomen dat de burger uit elkaar valt.
Deze satéburgers zijn erg makkelijk om te maken, en smaken heerlijk met bijvoorbeeld een zelfgemaakte vanille milkshake. Eet smakelijk!
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.