Salie ijs met ovengebakken perzik is een lekker zomers toetje met frambozen en vanille. Klaar in een uur, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Voeg de (bevroren) frambozen samen met een flinke hand salieblaadjes toe aan de foodprocessor of blender.
Pureer totdat er een mooi glad mengsel ontstaat.
Voeg dan yoghurt en poedersuiker toe, en pureer opnieuw. Schep het mengsel in de ijsmachine en draai het ijs aan de hand van de instructies van je ijsmachine.
Het salie ijs moet evenredig bevroren zijn. Afhankelijk van het type ijsmachine kan dit 30 tot 40 minuten duren. Schep het salie ijs in een luchtdichte bak en bewaar in de vriezer.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Was en haal de pit uit elke perzik. Snijd elk partje opnieuw zodat je 8 partjes perzik overhoudt uit elke perzik.
Verdeel deze partjes over de ovenschaal. Snijd het halve vanillestokje doormidden en schraap de inhoud uit het vanillestokje door er met de onscherpe kant van een koksmes over te lengte heen te schrapen.
Verdeel het vanille merg en stokje over de ovenschaal samen met de steranijs en kaneelstokjes. Knijp wat honing over de perziken heen en bak 10 minuten lang in de oven, of totdat de perziken warm geworden zijn.
Haal het salie ijs uit de vriezer en schep 2 bolletjes ijs per bord op. Verdeel de ovengebakken perzik over borden en garneer het toetje eventueel met 1 of 2 salieblaadjes. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.