Rum, limoen en bruine suiker cocktail

(5)

Super makkelijk te maken rum, limoen en bruine suiker cocktail. Een zoete cocktail met limoen om het frisser te maken, klaar in 5 minuten.

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Drankjes
Rum, limoen en bruine suiker cocktail

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Bruine rum
  • Ijsblokjes
  • Koolzuurhoudend water
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel bruine suiker
Rum, limoen en bruine suiker cocktail Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Kom
  • Lange lepel om mee te roeren
  • 2 whiskyglazen

Bereiding


Kooktijd 5 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Drankjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rum-limoen-en-bruine-suiker-cocktail


Over de cocktail

Wij vonden het een leuk idee om te beginnen met het plaatsen van cocktails en drankjes. We beginnen met deze cocktail die bedacht is van ingrediënten die we in de keuken hadden.

Deze cocktail is erg makkelijk te maken en klaar in minder dan 5 minuten tijd. Weet jij er een goede naam voor? Aangezien de cocktail goed gelukt is willen wij deze toch met je delen! Laten we beginnen.. 

Rum, limoen en bruine suiker cocktail
Rum, limoen en bruine suiker cocktail

Het maken van een rum, limoen en bruine suiker cocktail -- 5 minuten

Je hoeft niet veel meer te doen dan alle genoemde ingrediënten goed samen te mengen in een kom. Pers het sap van 1 limoen in een kom. Voeg dan een eetlepel bruine suiker (of iets meer als je van zoet houdt) en meng goed samen.

Je zult merken dat de suiker niet helemaal oplost, dit is prima! Zoals te zien is op de foto's maken wij gebruik van 2 whiskyglazen. Voeg 4 of 5 ijsblokjes per glas toe en giet er tot ongeveer een derde van het glas aan rum in.

Giet dan de helft van het limoen en bruine suiker toe en vul de glazen met koolzuurhoudend water. Roer goed samen en geniet van deze heerlijke cocktail!


Wat vind jij van dit recept?
5 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Lemon curd

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!