Rosé Gimlet

(2)

Een rosé Gimlet is een frisse roze cocktail met o.a. rosé, gin en een vleugje rozen. Waan je deze zomer in Zuid-Frankrijk vanuit je eigen tuin met deze cocktail!

10 minuten 1 persoon Cocktail recepten 117 calorieën p.p.
Rosé Gimlet

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 50 ml ‘Tanqueray Rangpur Lime’ gin
  • 50 ml droge rosé
  • 1 limoen
  • 15 ml rozensiroop
  • ijsblokjes
  • droge eetbare rozenblaadjes
Rosé Gimlet ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & klein mesje
  • citruspers
  • cocktailmaatje
  • cocktail shaker
  • champagne coupe (glas)

Bereiden


10 minuten 1 persoon Cocktail recepten 117 calorieën p.p.

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rose-gimlet


Voorbereiding – 5 minuten

Je kunt de rozensiroop kant-en-klaar kopen, maar je kunt deze ook makkelijk zelf maken door gelijke delen suiker en water te verwarmen. 

Voeg een aantal druppels rozenwater toe aan de simpele suikersiroop. Je kunt eventueel ook droge eetbare rozenblaadjes mee laten koken, zo krijgt de siroop een mooie roze kleur.

Pers het sap uit de limoen en meet hiervan 25 ml sap af.

Rosé Gimlet
Rosé Gimlet

Rosé Gimlet maken – 5 minuten

Plaats een handvol ijsblokjes in een cocktail shaker. Schenk gin en rosé in de cocktail shaker samen met het limoensap en de rozensiroop.

Plaats de deksel op de shaker en schudt de cocktail ongeveer 30 seconden zodat de siroop goed is opgelost en de cocktail koud is geworden.

Schenk de cocktail door de fijn zeefje in een champagne coupe (glas) en garneer met een beetje verkruimelde rozenblaadjes. Serveer direct, geniet ervan!

Rosé Gimlet: veelgestelde vragen

Kan ik andere gin gebruiken i.p.v. Rangpur Lime gin? 

Je kunt in principe elke soort gin gebruiken, maar gin met citrus is het lekkerste voor deze cocktail. Probeer bijvoorbeeld ook eens een gin met grapefruit.

Kan ik een Rosé Gimlet maken zonder rozensiroop?

Je hoeft niet persé rozensiroop te gebruiken, je kunt deze vervangen door bijvoorbeeld rozen likeur, suikersiroop zonder roos of eventueel granaatappelmelasse

Moet ik rosé gebruiken om deze Rosé Gimlet te maken?

Het is de droge rosé die bijdraagt aan de verfrissende smaak van deze cocktail en aan zijn delicate kleur. Als je deze cocktail nog specialer wilt maken, kun je in plaats van rosé ook Vermouth gebruiken, maar dan zal deze cocktail sterker zijn qua alcoholpercentage!

Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Spitskool salade
Volgend recept →
Kip teriyaki

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.