Deze rookvlees salade in een glaasje is een simpel en snel hapje voor tijdens een feestje of als amuse voor het diner. Maak indruk door een klein leuk glaasje te kiezen.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rookvlees-salade-in-een-glaasje
Was de rucola indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Rooster de pijnboompitten in een kleine droge bakpan en bestrooi deze direct met een beetje zout.
Maak een simpele dressing door ½e theelepel mosterd te mengen met een halve eetlepel azijn. Voeg hier langzaam anderhalve eetlepel koolzaadolie aan toe terwijl je mengt en breng op smaak met peper en zout.
Was de appel en snijd deze in kleine blokjes. Verdeel de rucola over de glaasjes samen met de helft van de appel. Snijd grote plakken rookvlees door de helft.
Voeg hier het rookvlees samen met de rest van de appel aan toe en maak af met de dressing en pijnboompitten. Serveer direct met een klein vorkje, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Welk rookvlees voor het maken van de hapjes?
Je kunt rookvlees van rund- of paardenvlees gebruiken.
Kan ik de koolzaadolie vervangen?
Je kunt de koolzaadolie eventueel vervangen door zonnebloemolie of een andere neutrale olie.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.