Ohmydish.nl


Romige tagliatelle met zalm en spinazie

Lekker recept voor elke dag van de week, een romige tagliatelle met zalm en spinazie is klaar in 35 minuten. Recept voor 4 personen.

Romige tagliatelle met zalm en spinazie
25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Romige tagliatelle met zalm en spinazie

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram tagliatelle
  • 250 ml slagroom
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 zalmfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 cherry tomaatjes
  • Klein handje pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Romige tagliatelle met zalm en spinazie ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Grote (wok)pan
  • Slacentrifuge

Bereiden

25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-tagliatelle-met-zalm-en-spinazie


Voorbereiding -- 10 minuten

Was de verse spinazie en cherry tomaatjes onder koud stromend water. Wij vinden het lekkerder om steeltjes van de spinaziebladeren eraf te halen, maar dit is niet noodzakelijk. Snijd de ui en teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Snijd 10 cherry tomaatjes in plakjes en zet opzij. Snijd de zalmfilet in stukjes of reepjes.

Romige tagliatelle met zalm en spinazie Romige tagliatelle met zalm en spinazie

De romige tagliatelle met zalm en spinazie afmaken -- 15 minuten

Voeg olijfolie toe aan de (wok)pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg dan de gesneden knoflook en uitjes toe. Fruit dit 2 tot 3 minuten aan of tot glazig. Voeg dan de stukjes (of reepjes) zalm mee en bak dit 2 minuten lang mee. Draai de zalm in de tussentijd voorzichtig om.

Kook de tagliatelle aan de hand van de verpakking. Wij hebben gebruik gemaakt van verse tagliatelle, dat duurde maar 5 minuten. De exacte kooktijd kan variëren als je gebruik maakt van gedroogde pasta.

Voeg een flinke hand spinazieblaadjes toe aan de (wok)pan en wacht totdat de spinazie geslonken is. Voeg daarna nog een flinke hand spinazie toe. Herhaal deze stap totdat alle spinazie gebruikt is. Giet room in de pan samen met zout en peper. Omdat de zalm en spinazie erg zacht in smaak zijn zul je flink wat peper en zout moeten toevoegen. Voeg als laatste de gesneden cherry tomaatjes toe samen met de tagliatelle pasta. Meng goed door elkaar en breng nogmaals op smaak met zout en peper naar smaak.

Serveer de romige tagliatelle met zalm en spinazie met geroosterde pijnboompitten. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Zelf wafels maken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.