Romige tagliatelle met zalm en spinazie
😍 28Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Romige tagliatelle met zalm en spinazie

Lekker recept voor elke dag van de week, een romige tagliatelle met zalm en spinazie is klaar in 35 minuten. Recept voor 4 personen.

35 minuten
4 personen
Romige tagliatelle met zalm en spinazie ingrediënten

Recept romige tagliatelle met zalm en spinazie

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 14-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Bijgewerkt op: 10-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Was de verse spinazie en cherry tomaatjes onder koud stromend water. Wij vinden het lekkerder om steeltjes van de spinaziebladeren eraf te halen, maar dit is niet noodzakelijk.

Snijd de ui en teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Snijd 10 cherry tomaatjes in plakjes en zet opzij. Snijd de zalmfilet in stukjes of reepjes. 

Romige tagliatelle met zalm en spinazie
Romige tagliatelle met zalm en spinazie

De romige tagliatelle met zalm en spinazie afmaken – 15 minuten

Voeg olijfolie toe aan de (wok)pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg dan de gesneden knoflook en ui toe. Fruit dit 2 tot 3 minuten aan of tot glazig. Voeg dan de stukjes (of reepjes) zalm mee en bak dit 2 minuten lang mee.

Draai de zalm in de tussentijd voorzichtig om. Kook de tagliatelle aan de hand van de verpakking. Wij hebben gebruik gemaakt van verse tagliatelle, dat duurde maar 5 minuten. De exacte kooktijd kan variëren als je gebruik maakt van gedroogde pasta.

Voeg een flinke hand spinazieblaadjes toe aan de (wok)pan en wacht totdat de spinazie geslonken is. Voeg daarna nog een flinke hand spinazie toe. Herhaal deze stap totdat alle spinazie gebruikt is. Giet room in de pan samen met zout en peper.

Omdat de zalm en spinazie erg zacht in smaak zijn zul je flink wat peper en zout moeten toevoegen. Voeg als laatste de gesneden cherry tomaatjes toe samen met de tagliatelle pasta.

Meng goed door elkaar en breng nogmaals op smaak met zout en peper naar smaak. Serveer de romige tagliatelle met zalm en spinazie met geroosterde pijnboompitten. Smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

28 waarderingen
😍
28
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
699.11 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
74.42 g
8.34 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
33 g
14.6 g
Eiwitten
24.88 g
Vezels
6.61 g
Natrium
480.98 mg
Mineralen
Ijzer
5.53 mg
Calcium
194.19 mg
Magnesium
125.71 mg
Kalium
125.71 mg
Fosfor
383.89 mg
Koper
0.41 mg
Zink
2.91 mg
Jodium
8.37 µg
Selenium
0.8 µg
Vitamines
Vitamine C
46.34 mg
Vitamine D
3.38 mg
Vitamine A
209.16 mg
Vitamine B1
0.36 mg
Vitamine B2
0.4 mg
Vitamine B6
0.42 mg
Vitamine B12
1.06 µg
Foliumzuur
75.41 µg
Vitamine E
1.71 mg
Vitamine K
364.06 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Romige tagliatelle met zalm en spinazie"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.