Romige tagliatelle met zalm en spinazie

(18)

Lekker recept voor elke dag van de week, een romige tagliatelle met zalm en spinazie is klaar in 35 minuten. Recept voor 4 personen.

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Romige tagliatelle met zalm en spinazie

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 400 gram tagliatelle
  • 250 ml slagroom
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 zalmfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 cherry tomaatjes
  • Klein handje pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Romige tagliatelle met zalm en spinazie Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Grote (wok)pan
  • Slacentrifuge

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-tagliatelle-met-zalm-en-spinazie


Voorbereiding -- 10 minuten

Was de verse spinazie en cherry tomaatjes onder koud stromend water. Wij vinden het lekkerder om steeltjes van de spinaziebladeren eraf te halen, maar dit is niet noodzakelijk.

Snijd de ui en teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Snijd 10 cherry tomaatjes in plakjes en zet opzij. Snijd de zalmfilet in stukjes of reepjes. 

Romige tagliatelle met zalm en spinazie
Romige tagliatelle met zalm en spinazie

De romige tagliatelle met zalm en spinazie afmaken -- 15 minuten

Voeg olijfolie toe aan de (wok)pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg dan de gesneden knoflook en ui toe. Fruit dit 2 tot 3 minuten aan of tot glazig. Voeg dan de stukjes (of reepjes) zalm mee en bak dit 2 minuten lang mee.

Draai de zalm in de tussentijd voorzichtig om. Kook de tagliatelle aan de hand van de verpakking. Wij hebben gebruik gemaakt van verse tagliatelle, dat duurde maar 5 minuten. De exacte kooktijd kan variëren als je gebruik maakt van gedroogde pasta.

Voeg een flinke hand spinazieblaadjes toe aan de (wok)pan en wacht totdat de spinazie geslonken is. Voeg daarna nog een flinke hand spinazie toe. Herhaal deze stap totdat alle spinazie gebruikt is. Giet room in de pan samen met zout en peper.

Omdat de zalm en spinazie erg zacht in smaak zijn zul je flink wat peper en zout moeten toevoegen. Voeg als laatste de gesneden cherry tomaatjes toe samen met de tagliatelle pasta.

Meng goed door elkaar en breng nogmaals op smaak met zout en peper naar smaak. Serveer de romige tagliatelle met zalm en spinazie met geroosterde pijnboompitten. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
18 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Zelf wafels maken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.