Romige spinaziesoep

(10)

Mooie groene soep die ook nog eens heerlijk smaakt! Extra smaakvol door het toevoegen van kaas. Serveer deze romige spinaziesoep met brood voor een makkelijke avondmaal.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-07-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-01-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Romige spinaziesoep

Ingrediënten


  • 400 gram verse (of diepvries) spinazie
  • 2 sjalotten
  • 3 knoflooktenen
  • 1.5 liter groentebouillon
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels maizena
  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 gram geitenkaas
  • klein handje pijnboompitten
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • optioneel: crème fraîche
Romige spinaziesoep Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine koekenpan
  • grote kookpan
  • blender
  • kleine kom + vork
  • grote garde

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-spinaziesoep


Voorbereiding – 15 minuten

Was de spinazie zo goed mogelijk zodat er geen vuil of zand meer tussen zit. Pel en snijd de sjalotten en knoflooktenen.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet apart.

Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook en sjalot een paar minuten aan.

Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en daarna de helft van de groentebouillon. Breng aan de kook en draai dan meteen het vuur uit.

Laat de soep niet koken om de mooie groene kleur te behouden. Pureer het spinazie-mengsel en zet apart.

Romige spinaziesoep
Romige spinaziesoep

De romige spinaziesoep afmaken – 10 minuten

Meng een beetje melk met maizena tot een glad papje. Schenk de rest van de melk in de grote kookpan en verwarm deze op middelhoog vuur.

Voeg het maizena papje toe en blijf goed roeren om klontjes en aanbranden te voorkomen. Het mengsel zal dikker worden, meng er dan de geraspte kaas door tot een glad mengsel is ontstaan.

Voeg het spinaziemengsel en de rest van de groentebouillon toe en verwarm het een aantal minuten.

Denk aan de groene kleur, dus niet te lang verwarmen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met geitenkaas, pijnboompitten en eventueel een extra lepel crème fraîche. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-07-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-01-2024


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Romige spinaziesoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.