Romige pasta met kip en pesto
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Romige pasta met kip en pesto

Heerlijk vullende en geurende romige pasta met kip en pesto, recept voor 4 of meer personen. De pasta is klaar in een half uur tijd.

30 minuten
4 personen
Romige pasta met kip en pesto ingrediënten

Recept romige pasta met kip en pesto

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 14-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Maak de kastanjechampignons schoon en snijd deze in dunne plakjes. Maak ook de kipfilets schoon en verwijder het overtollige vet.

Snijd de kipfilets doormidden en breng op smaak met peper en zout. Was de baby spinazie en haricot verts. Snijd de ui in blokjes en snijd de knoflook en zongedroogde tomaten in stukjes.

Vul de kleine pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de haricot verts (beet)gaar. Serveer de romige pasta met kip en pesto met de gekookte haricot verts.

De romige pasta met kip en pesto afmaken – 25 minuten

Kook de pasta aan de hand van de verpakking. Maak de saus terwijl de pasta aan het koken is. Verhit 1 eetlepel olijfolie en een klontje boter in een grote bakpan.

Voeg dan de plakjes kastanjechampignon toe samen met de geblokte ui en knoflook. Bak dit 4 - 5 minuten lang, roer af en toe. Haal de kastanjechampignons dan uit de pan en doe deze in een kom.

Verhit een eetlepel olijfolie in dezelfde pan, voeg de kip toe en bak 12 - 15 minuten lang met de deksel op de pan op middel-hoog vuur. Draai de kip een aantal keer om.

Haal de kip uit de pan zodra deze gaar is. Giet de pasta af zodra deze gaar is en zet aan de kant. Voeg de room toe aan de braadpan en meng de pesto er doorheen.

Voeg dan de stukjes zongedroogde tomaten toe. Voeg dan de kastanjechampignons en kipfilet toe. Bak alles 3 - 5 minuten lang, totdat de saus dikker geworden is. Meng er dan de baby spinazie doorheen.

Wacht een paar minuten en voeg dan de pasta toe. Verhit alles goed. Serveer de romige pasta met kip en pesto in een diep bord. Verkruimel wat geitenkaas over de pasta, en eventueel extra platte peterselie. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
722.82 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
33.23 g
12.07 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
44.31 g
18.15 g
Eiwitten
59.96 g
Vezels
10.24 g
Natrium
1033.89 mg
Mineralen
Ijzer
7.69 mg
Calcium
273.87 mg
Magnesium
173.22 mg
Kalium
173.22 mg
Fosfor
826.26 mg
Koper
1.01 mg
Zink
3.34 mg
Jodium
0.54 µg
Selenium
2.54 µg
Vitamines
Vitamine C
46.52 mg
Vitamine D
0.69 mg
Vitamine A
257.45 mg
Vitamine B1
0.47 mg
Vitamine B2
0.86 mg
Vitamine B6
1.87 mg
Vitamine B12
0.58 µg
Foliumzuur
105.66 µg
Vitamine E
3.72 mg
Vitamine K
335.01 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Romige pasta met kip en pesto"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.