Ohmydish.nl


Romige pasta met kip en pesto

Heerlijk vullende en geurende romige pasta met kip en pesto, recept voor 4 of meer personen. De pasta is klaar in een half uur tijd.

Romige pasta met kip en pesto
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Romige pasta met kip en pesto

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 180 gram groene pesto
  • Fusilli pasta
  • 4 - 5 kipfilets
  • 10 kastanjechampignons
  • Olijfolie
  • Boter
  • 200 ml slagroom
  • 5 - 6 zongedroogde tomaten
  • 200 gram baby spinazie
  • Geitenkaas om te verkruimelen
  • Platte peterselie ter garnering
  • 1 ui
  • 2 knoflook tenen
  • Peper en zout
  • Optioneel: 300 gram haricot verts (sperziebonen)
Romige pasta met kip en pesto ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Braadpan of grote pan
  • Aardappelschilmesje
  • Grote bakpan + deksel die daar op past
  • Kom
  • Bord
  • Garde
  • Kleine pan (optioneel)

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-pasta-met-kip-en-pesto


Voorbereiding -- 5 minuten

Maak de kastanjechampignons schoon en snijd deze in dunne plakjes. Maak ook de kipfilets schoon en verwijder het overtollige vet. Snijd de kipfilets doormidden en breng op smaak met peper en zout. Was de baby spinazie en haricot verts. Snijd de ui in blokjes en snijd de knoflook en zongedroogde tomaten in stukjes.

Vul de kleine pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de haricot verts (beet)gaar. Serveer de romige pasta met kip en pesto met de gekookte haricot verts.

De romige pasta met kip en pesto afmaken -- 25 minuten

Kook de pasta aan de hand van de verpakking. Maak de saus terwijl de pasta aan het koken is. Verhit 1 eetlepel olijfolie en een klontje boter in een grote bakpan. Voeg dan de plakjes kastanjechampignon toe samen met de geblokte ui en knoflook. Bak dit 4 - 5 minuten lang, roer af en toe. Haal de kastanjechampignons dan uit de pan en doe deze in een kom.

Verhit een eetlepel olijfolie in dezelfde pan, voeg de kip toe en bak 12 - 15 minuten lang met de deksel op de pan op middel-hoog vuur. Draai de kip een aantal keer om. Haal de kip uit de pan zodra deze gaar is. Giet de pasta af zodra deze gaar is en zet aan de kant.

Voeg de room toe aan de braadpan en meng de pesto er doorheen. Voeg dan de stukjes zongedroogde tomaten toe. Voeg dan de kastanjechampignons en kipfilet toe. Bak alles 3 - 5 minuten lang, totdat de saus dikker geworden is. Meng er dan de baby spinazie doorheen. Wacht een paar minuten en voeg dan de pasta toe. Verhit alles goed.

Serveer de romige pasta met kip en pesto in een diep bord. Verkruimel wat geitenkaas over de pasta, en eventueel extra platte peterselie. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Gebakken groentechips

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.