Heerlijk vullende en geurende romige pasta met kip en pesto, recept voor 4 of meer personen. De pasta is klaar in een half uur tijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 14-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak de kastanjechampignons schoon en snijd deze in dunne plakjes. Maak ook de kipfilets schoon en verwijder het overtollige vet.
Snijd de kipfilets doormidden en breng op smaak met peper en zout. Was de baby spinazie en haricot verts. Snijd de ui in blokjes en snijd de knoflook en zongedroogde tomaten in stukjes.
Vul de kleine pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de haricot verts (beet)gaar. Serveer de romige pasta met kip en pesto met de gekookte haricot verts.
Kook de pasta aan de hand van de verpakking. Maak de saus terwijl de pasta aan het koken is. Verhit 1 eetlepel olijfolie en een klontje boter in een grote bakpan.
Voeg dan de plakjes kastanjechampignon toe samen met de geblokte ui en knoflook. Bak dit 4 - 5 minuten lang, roer af en toe. Haal de kastanjechampignons dan uit de pan en doe deze in een kom.
Verhit een eetlepel olijfolie in dezelfde pan, voeg de kip toe en bak 12 - 15 minuten lang met de deksel op de pan op middel-hoog vuur. Draai de kip een aantal keer om.
Haal de kip uit de pan zodra deze gaar is. Giet de pasta af zodra deze gaar is en zet aan de kant. Voeg de room toe aan de braadpan en meng de pesto er doorheen.
Voeg dan de stukjes zongedroogde tomaten toe. Voeg dan de kastanjechampignons en kipfilet toe. Bak alles 3 - 5 minuten lang, totdat de saus dikker geworden is. Meng er dan de baby spinazie doorheen.
Wacht een paar minuten en voeg dan de pasta toe. Verhit alles goed. Serveer de romige pasta met kip en pesto in een diep bord. Verkruimel wat geitenkaas over de pasta, en eventueel extra platte peterselie. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.