Heerlijk geurende romige appel muffins gemaakt van o.a. Griekse yoghurt, appels, suiker en vanille. Recept voor 12 romige appel muffins.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 12-07-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 29-09-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 170 graden celsius. Was de appels en schil deze met behulp van een dunschiller of schilmesje. Snijd het klokhuis eruit en snijd de appels in zo klein mogelijke blokjes.
Pers wat sap van een halve citroen over de appelstukjes om te voorkomen dat deze bruin worden. Meng de bloem met de suiker, vanille suiker en bakpoeder in 1 van de grote kommen.
Meng het ei samen met de zonnebloemolie, Griekse yoghurt en blokjes appel in de 2e kom. Combineer daarna het appel mengsel met het meel mengsel met behulp van een siliconen spatel.
Je kunt dit ook met je handen mengen, maar let wel op dat het beslag erg plakkerig is!
Giet het beslag in de muffin bakvorm en bak de romige appel muffins in 45 minuten gaar. Controleer of de muffins gaar zijn door er met een houten prikkertje in te prikken.
Blijft er niets achter op het prikkertje? Dan zijn de muffins klaar. Lekker met flink wat poedersuiker, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.