Romige appel muffins
😍 63Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Romige appel muffins vegetarisch

Heerlijk geurende romige appel muffins gemaakt van o.a. Griekse yoghurt, appels, suiker en vanille. Recept voor 12 romige appel muffins.

Romige appel muffins ingrediënten

Recept romige appel muffins

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 12-07-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.

Bijgewerkt op: 29-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
55 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 170 graden celsius. Was de appels en schil deze met behulp van een dunschiller of schilmesje. Snijd het klokhuis eruit en snijd de appels in zo klein mogelijke blokjes.

Pers wat sap van een halve citroen over de appelstukjes om te voorkomen dat deze bruin worden. Meng de bloem met de suiker, vanille suiker en bakpoeder in 1 van de grote kommen.

Meng het ei samen met de zonnebloemolie, Griekse yoghurt en blokjes appel in de 2e kom. Combineer daarna het appel mengsel met het meel mengsel met behulp van een siliconen spatel.

Je kunt dit ook met je handen mengen, maar let wel op dat het beslag erg plakkerig is! 

Romige appel muffins
Romige appel muffins

De romige appel muffins afbakken – 45 minuten

Giet het beslag in de muffin bakvorm en bak de romige appel muffins in 45 minuten gaar. Controleer of de muffins gaar zijn door er met een houten prikkertje in te prikken.

Blijft er niets achter op het prikkertje? Dan zijn de muffins klaar. Lekker met flink wat poedersuiker, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

63 waarderingen
😍
63
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
464.1 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
63.87 g
34.44 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
17.87 g
4.09 g
Eiwitten
8.4 g
Vezels
3.4 g
Natrium
31.7 mg
Mineralen
Ijzer
0.84 mg
Calcium
67.83 mg
Magnesium
19.71 mg
Kalium
19.71 mg
Fosfor
120.42 mg
Koper
0.24 mg
Zink
0.85 mg
Jodium
5.58 µg
Selenium
3.49 µg
Vitamines
Vitamine C
13.67 mg
Vitamine D
0.26 mg
Vitamine A
0.44 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.17 mg
Vitamine B6
0.2 mg
Vitamine B12
0.44 µg
Foliumzuur
28.18 µg
Vitamine E
0.24 mg
Vitamine K
0.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
15 reacties op "Romige appel muffins"
Chantal zegt op 02-08-2016
Zien er heerlijk uit! Zou het ook lukken in een 20 cm bakvorm? Of zal hij dan niet gaar worden aan de binnenkant?
Ohmydish zegt op 02-08-2016
Hallo Chantal, dit hebben wij niet uitgeprobeerd maar dit moet te doen zijn. Probeer het met een 20 cm bakvorm en dek deze af na 45 minuten met aluminiumfolie. Bak de taart dan verder totdat deze gaar is. Prik er met een houten spies in het midden in om te zien of de muffin-taart gaar is. Wij zijn erg benieuwd naar het eindresultaat!
Astrid zegt op 21-09-2016
Hoi, volgens mij ben je de bakpoeder vergeten te vermelden in het lijstje met de ingrediënten. Ik gok en hoop dat het voldoende is, ( want ik wil NU beginnen :), een half zakje......
Ohmydish zegt op 21-09-2016
Hoi Astrid, je hebt helemaal gelijk, oeps! Een half zakje inderdaad, veel bakplezier! :)
Benny zegt op 21-04-2017
Hallo Vandaag de appelmuffins gemaakt super lekker Zou het ook mogen voor de appeltjes even op tebakken in wat boter en wat kaneel? En dan aan het beslag toevoegen?
Ohmydish zegt op 21-04-2017
Hoi Benny, dankjewel! Fijn dat ze lekker zijn :) Dat zou zeker moeten kunnen. Bak ze dan wel maar heel kort, anders zullen ze veel te gaar worden zodat het meer een soort 'moes' zal worden na het bakken in de oven. Veel bakplezier!
Sakia zegt op 15-06-2017
Dag Astrid, Het zag er een heerlijk bakrecept uit dus heb ik het in de week geprobeerd. Ze waren helemaal niet lekker en zagen er ook niet zo goed uit als de jouwe....ik was zo teleurgesteld. ...wat heb ik verkeerd gedaan?heb mij echt gewon aan u recept gehouden hoor.ze waren heel gewooneerlijk, helemaal niet romig of smakelijk. Heb er een foto van getrokken maar die kan ik hier helaas niet delen op een of andere manier. Grtjs sakia
Ohmydish zegt op 15-06-2017
Hoi Sakia, mijn naam is Véronique, maar dat geeft niet :) Als ze niet romig zijn, dan heb je waarschijnlijk een ingrediënt weggelaten. Met Griekse yoghurt in het beslag, is het namelijk moeilijk om juist niet romig te zijn. Met de informatie die je me hebt gegeven kan ik je helaas niet vertellen wat je verkeerd hebt gedaan. Je kan de foto mailen naar [email protected] Dan kan ik zo misschien met je meedenken wat er mis is gegaan bij je. Groetjes Véronique
Rebecca walhout zegt op 27-09-2017
Ziet er lekker uit ;) Ik wil ze graag proberen. maar kan je ze ook invrieven?
Ohmydish zegt op 28-09-2017
Hallo Rebecca, dankje! Deze muffins kun je invriezen. Als je ze daarna langzaam laat ontdooien en eventueel nog even in de oven zet, smaken ze bijna weer alsof ze net gebakken zijn :) Groetjes
Elle zegt op 14-04-2020
Kun je ook gewone yoghurt gebruiken ipv Griekse yoghurt?
Ohmydish zegt op 14-04-2020
Hoi Elle, Griekse yoghurt is dikker dan gewone yoghurt dus ik denk dat je de gewone yoghurt dan het beste eerst kunt laten uitlekken. Dan wordt deze dikker omdat het vocht er grotendeels uit zal lopen, want anders zal het beslag voor de muffins te dun worden. Dit kun je doen door een zeef op een kom te zetten en leg hier dan een schone theedoek in. Giet daar de yoghurt in en laat deze zo uitlekken, dit hoeft niet ontzettend lang want het hoeft niet zo dik als hangop te worden. Fijne avond, groetjes Véronique
Renate zegt op 04-06-2020
Mijn muffins blijven heel nat van binnen heb ze in gesneden en met aluminium folie afgedekt. Werd wel iets beter na 1,5 uur in de oven maar nog steeds erg vochtig. Wat zou de reden kunnen zijn.
Ohmydish zegt op 04-06-2020
Hoi Renate, wat vervelend dat je muffins nat blijven. Als je muffins gaat afdekken zal het vocht juist binnenin blijven. Als ze na 1,5 uur in de oven nog steeds niet gaar zijn zou ik je aanraden met een thermometer je oven te controleren of de ingestelde temperatuur klopt. Als ze wel gaar zijn maar juist nat door de appels, dan zou dat eventueel te maken kunnen hebben met de soort appels die je hebt gebruikt. Maar dat zou ik niet met zekerheid kunnen zeggen. Groetjes
Renate zegt op 04-06-2020
Dankjewel voor je snelle reactie ik ga ermee aan de slag

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.