Ohmydish.nl


Rijst met paddenstoelen, biefstuk en sojasaus

Een simpel gerecht dat binnen een half uur op tafel staat, ideaal voor doordeweeks dus. Rijst met paddenstoelen, biefstuk en sojasaus zit boordevol smaak.

Rijst met paddenstoelen, biefstuk en sojasaus
25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Rijst met paddenstoelen, biefstuk en sojasaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 750 gram gemengde paddenstoelen
  • 2 runder bieflappen
  • 3 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • ongeveer 3 cm gember wortel
  • 2 bosuien
  • ongeveer 100 ml (glutenvrije) sojasaus
  • ongeveer 6 eetlepels sesamolie
  • rijst om erbij te serveren
  • peper en zout naar smaak
Rijst met paddenstoelen, biefstuk en sojasaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • champignon borstel of keukenpapier
  • snijplank & koksmes
  • fijne rasp
  • wok of middelgrote pan
  • zeef
  • grote bakpan

Bereiden

25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rijst-met-paddenstoelen-biefstuk-en-sojasaus


Voorbereiding -- 15 minuten

Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of keukenpapier. Snijd dan de uiteindes van de steeltjes eraf en snijd de paddenstoelen door de helft. Als de paddenstoelen niet te groot zijn, is dit niet noodzakelijk.

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in fijne ringetjes. Schil de gember wortel en rasp deze fijn. Pel de knoflooktenen en ui en snijd deze fijn. Snijd de bosuien in ringen en zet opzij. Snijd de biefstuk in reepjes.

Rijst met paddenstoelen, biefstuk en sojasaus Rijst met paddenstoelen, biefstuk en sojasaus

Rijst met paddenstoelen, biefstuk en sojasaus afmaken -- 10 minuten

Kook de rijst gaar in het kokende water en verhit ondertussen een flinke scheut sesamolie in de wok of grote bakpan. Bak hierin de paddenstoelen enkele minuten voor je de ui en knoflook toevoegt. Voeg de biefstuk toe en bak deze kort om te voorkomen tot deze doorbakken zal worden.

Voeg even later ook de geraspte gember toe en breng op smaak met peper, zout, soja saus en eventueel nog wat sesamolie. Giet de rijst af en serveer met de biefstuk en paddenstoelen. Maak af met rode peper en bosui, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Walnotentaart

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.