Ohmydish.nl


Red velvet madeleines

Deze Franse red velvet madeleines zijn leuk om naar te kijken, maar nog leuker om op te eten! Bestrooi met poedersuiker, lekker voor bij de koffie.

Red velvet madeleines
1 uur 30 minuten 10 personen Toetjes
Red velvet madeleines

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 5 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels bloem + 30 gram
  • 50 gram ongezouten boter
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • Rode eetbare kleurstof
  • 1 ei
  • 2 theelepels karnemelk
  • 1/2e theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
Red velvet madeleines ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Kleine sauspan
  • Kleine kom
  • Garde
  • Huishoudfolie
  • Siliconen kwast
  • Madeleine bakvormen
  • Fijne zeef
  • Afkoelrek, optioneel maar wel erg handig

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 30 minuten 10 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/red-velvet-madeleines


Voorbereiding -- 1 uur 10 minuten

Smelt de ongezouten boter in een kleine sauspan op laag vuur. Laat de boter langzaam smelten en roer er dan een aantal druppels eetbare rode kleurstof doorheen. Pak een kleine kom en voeg 5 eetlepels suiker, 30 gram bloem, 2 theelepels cacaopoeder en een snufje zout toe, meng alles goed door elkaar.

Giet de gesmolten rode boter toe aan de kleine kom en voeg een eitje toe. Meng alles goed door elkaar met behulp van een garde en voeg tijdens het mengen de karnemelk en 3 eetlepels bloem toe. Dek de kom dan af met huishoudfolie en laat tenminste 1 uur lang afkoelen in de koelkast.

Red velvet madeleines Red velvet madeleines

De red velvet madeleines bakken -- 20 minuten

Bereid de madeleine bakvormen voor door er met een siliconen kwast gesmolten boter aan toe te voegen. Zeef wat bloem over de ingevette bakvormen, haal de overbodige bloem eraf. Leg de vorm tenminste 5 minuten lang in de koelkast om de boter wat harder te maken.

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Lepel (of gebruik een spuitzak) het madeleine beslag in de vormen, vul elk vormpje driekwart. Bak de red velvet madeleines 8 tot 10 minuten lang in de voorverwarmde oven, afhankelijk van hoe krachtig de oven is kan dit langer of korter zijn. Controleer zo nu en dan.

Haal elke madeleine uit de vorm en plaats op een afkoelrek. Bestrooi de red velvet madeleines met bijvoorbeeld poedersuiker. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Flammkuchen
Volgend recept →
Spinazietortilla's

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.