Ohmydish.nl


Quiche met broccoli en spek

Een lekkere quiche met broccoli en spek en flink wat kaas is een prima manier om de koelkast leeg te maken. Klaar in een uur.

Quiche met broccoli en spek
1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Quiche met broccoli en spek

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 sneetjes volkoren brood
  • 6 eieren
  • 50 gram boter + extra om de vorm mee in te vetten
  • 1 broccoli
  • 2 rode uien
  • 100 gram spekjes
  • 200 gram crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • Peper en zout naar smaak
Quiche met broccoli en spek ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Quiche bakvorm
  • Siliconen kwast
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Foodprocessor
  • Oven
  • Pan
  • Grote kom
  • Bakpan

Bereiden

1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/quiche-met-broccoli-en-spek


Voorbereiding -- 20 minuten

Pel en snijd de rode uien in niet al te dikke halve ringen. Scheur het volkorenbrood in grote stukken en vermaal deze met behulp van een food processor. Voeg 1 ei en 50 gram gesmolten boter toe.

Meng totdat er een deeg ontstaat. Vet de quiche bakvorm in met wat boter, je kunt de gesmolten boter gebruiken om er zeker van te zijn dat elk hoekje goed is ingesmeerd. Gebruik je handen om van het deeg een mooie bodem te maken.

Bedek de gehele bakvorm, anders zal de vulling er uit lopen. Bak de quiche bodem in een voorverwarmde oven 10 minuten lang op 180 graden celsius.

Je zult merken dat tijdens het bakken bubbels in de bodem ontstaan, dit is prima en zal na het afkoelen verdwijnen. 

Broccoliquiche met spek
Broccoliquiche met spek

De broccoliquiche met spek bakken -- 40 minuten

Breng ondertussen water aan de kook in een pan. Verdeel de broccoli in roosjes en kook deze 3 tot 4 minuten lang beetgaar. Verspreid de broccoliroosjes evenredig over de quiche bodem. Bak de spekjes een aantal minuten lang in een bakpan en verdeel deze ook over de bodem.

Bak de rode uiringen een aantal minuten in dezelfde bakpan en voeg ook toe aan de quiche bodem. Meng 5 eieren en de crème fraîche samen in een grote kom. Voeg wat van de geraspte kaas toe en breng op smaak met peper en zout.

Voeg niet al teveel zout toe, aangezien de spekjes en kaas al zout zijn. Giet het eimengsel over de quiche heen en maak af met nog meer geraspte kaas.

Bak de broccoliquiche met spek 20 minuten lang op 180 graden Celsius in de oven. Serveer direct, of eet de quiche koud. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Gnocchi met tomatensaus

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.