Quiche met broccoli en spek
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Quiche met broccoli en spek

Een lekkere quiche met broccoli en spek en flink wat kaas is een prima manier om de koelkast leeg te maken. Klaar in een uur.

1 uur
4 personen
Quiche met broccoli en spek ingrediënten

Recept quiche met broccoli en spek

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 20 minuten

Pel en snijd de rode uien in niet al te dikke halve ringen. Scheur het volkorenbrood in grote stukken en vermaal deze met behulp van een food processor. Voeg 1 ei en 50 gram gesmolten boter toe.

Meng totdat er een deeg ontstaat. Vet de quiche bakvorm in met wat boter, je kunt de gesmolten boter gebruiken om er zeker van te zijn dat elk hoekje goed is ingesmeerd. Gebruik je handen om van het deeg een mooie bodem te maken.

Bedek de gehele bakvorm, anders zal de vulling er uit lopen. Bak de quiche bodem in een voorverwarmde oven 10 minuten lang op 180 graden celsius.

Je zult merken dat tijdens het bakken bubbels in de bodem ontstaan, dit is prima en zal na het afkoelen verdwijnen. 

Broccoliquiche met spek
Broccoliquiche met spek

De broccoliquiche met spek bakken – 40 minuten

Breng ondertussen water aan de kook in een pan. Verdeel de broccoli in roosjes en kook deze 3 tot 4 minuten lang beetgaar. Verspreid de broccoliroosjes evenredig over de quiche bodem. Bak de spekjes een aantal minuten lang in een bakpan en verdeel deze ook over de bodem.

Bak de rode uiringen een aantal minuten in dezelfde bakpan en voeg ook toe aan de quiche bodem. Meng 5 eieren en de crème fraîche samen in een grote kom. Voeg wat van de geraspte kaas toe en breng op smaak met peper en zout.

Voeg niet al teveel zout toe, aangezien de spekjes en kaas al zout zijn. Giet het eimengsel over de quiche heen en maak af met nog meer geraspte kaas.

Bak de broccoliquiche met spek 20 minuten lang op 180 graden Celsius in de oven. Serveer direct, of eet de quiche koud. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
654.24 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
8.27 g
5.28 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
55.04 g
28.14 g
Eiwitten
29.01 g
Vezels
4.19 g
Natrium
1086.51 mg
Mineralen
Ijzer
3.3 mg
Calcium
430 mg
Magnesium
49.33 mg
Kalium
49.33 mg
Fosfor
483.51 mg
Koper
0.58 mg
Zink
3.78 mg
Jodium
32.02 µg
Selenium
31.4 µg
Vitamines
Vitamine C
77.27 mg
Vitamine D
2.37 mg
Vitamine A
13.29 mg
Vitamine B1
0.27 mg
Vitamine B2
0.66 mg
Vitamine B6
0.48 mg
Vitamine B12
3.1 µg
Foliumzuur
105.18 µg
Vitamine E
1.32 mg
Vitamine K
97.09 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Quiche met broccoli en spek"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.