Een lekkere quiche met broccoli en spek en flink wat kaas is een prima manier om de koelkast leeg te maken. Klaar in een uur.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel en snijd de rode uien in niet al te dikke halve ringen. Scheur het volkorenbrood in grote stukken en vermaal deze met behulp van een food processor. Voeg 1 ei en 50 gram gesmolten boter toe.
Meng totdat er een deeg ontstaat. Vet de quiche bakvorm in met wat boter, je kunt de gesmolten boter gebruiken om er zeker van te zijn dat elk hoekje goed is ingesmeerd. Gebruik je handen om van het deeg een mooie bodem te maken.
Bedek de gehele bakvorm, anders zal de vulling er uit lopen. Bak de quiche bodem in een voorverwarmde oven 10 minuten lang op 180 graden celsius.
Je zult merken dat tijdens het bakken bubbels in de bodem ontstaan, dit is prima en zal na het afkoelen verdwijnen.
Breng ondertussen water aan de kook in een pan. Verdeel de broccoli in roosjes en kook deze 3 tot 4 minuten lang beetgaar. Verspreid de broccoliroosjes evenredig over de quiche bodem. Bak de spekjes een aantal minuten lang in een bakpan en verdeel deze ook over de bodem.
Bak de rode uiringen een aantal minuten in dezelfde bakpan en voeg ook toe aan de quiche bodem. Meng 5 eieren en de crème fraîche samen in een grote kom. Voeg wat van de geraspte kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg niet al teveel zout toe, aangezien de spekjes en kaas al zout zijn. Giet het eimengsel over de quiche heen en maak af met nog meer geraspte kaas.
Bak de broccoliquiche met spek 20 minuten lang op 180 graden Celsius in de oven. Serveer direct, of eet de quiche koud. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.