In Canada eten ze Poutine als comfort food, op dezelfde manier zoals wij de kapsalon kennen. Zelfgemaakte friet met kaas en een heerlijke saus, om van te smullen!
Traditioneel (in Canada) gebruik je in plaats van mozzarella cheese curds, maar deze zijn niet overal te koop in Nedeerland.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-09-2024
Verwarm de zonnebloem- of andere neutrale olie in een braadpan of frietpan tot ongeveer 150 graden Celsius. Was de aardappels goed en snijd ze met schil in de vorm van frieten.
Plaats deze op een schone theedoek en droog de aardappels zo goed mogelijk. Bak deze in porties voor enkele minuten in de olie om deze voor te bakken. Je kunt eventueel ook gekochte friet gebruiken, maar zelfgemaakt is veel lekkerder.
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Laat de kaas uitlekken en snijd deze in kleine stukjes.
Verhit boter in een kleine pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg bloem in één keer toe om een roux te creëren, gaar de bloem enkele minuten. Schenk er dan een beetje van de sterke runderbouillon bij en roer tot een gladde massa.
Blijf bouillon toevoegen terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen. Blijf de saus inkoken tot de gewenste dikte en voeg een beetje ketchup toe. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Zodra alle friet is voorgebakken verhoog je de temperatuur van de olie naar 180 graden Celsius. Bak de friet dan in delen mooi krokant en laat deze dan kort uitlekken op keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen.
Serveer direct met stukjes kaas en saus (gravy). Eet smakelijk!
Wat is poutine?
In het kort is poutine een frietje (patat) met jus en gesmolten kaas. Je kunt eindeloos variëren met verschillende ingrediënten. Er is geen standaard recept voor poutine maar dit basisrecept kun je afstemmen op je persoonlijke voorkeuren.
Waar komt poutine vandaan?
Poutine is een echt typisch Canadees gerecht en vindt zijn oorsprong in de provincie Québec. Je kunt het vergelijke met een Canadese versie van een patatje oorlog. De naam poutine is een Québecse woord voor “rommeltje”.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.