In Canada eten ze Poutine als comfort food, op dezelfde manier zoals wij de kapsalon kennen. Zelfgemaakte friet met kaas en een heerlijke saus, om van te smullen!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/poutine
Was de aardappels goed en snijd ze met schil in de vorm van frieten. Plaats deze op een schone theedoek en droog de aardappels zo goed mogelijk. Bak deze in porties voor enkele minuten in de olie om deze voor te bakken. Je kunt eventueel ook gekochte friet gebruiken, maar zelfgemaakt is veel lekkerder.
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Laat de kaas uitlekken en snijd deze in kleine stukjes.
Poutine
Blijf de saus inkoken tot de gewenste dikte en voeg een beetje ketchup toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Zodra alle friet is voorgebakken verhoog je de temperatuur van de olie naar 180 graden Celsius.
Bak de friet dan in delen mooi krokant en laat deze dan kort uitlekken op keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen. Serveer direct met stukjes kaas en saus (gravy). Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.