Pizza quattro stagioni (vier seizoenen pizza)
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pizza quattro stagioni (vier seizoenen pizza)

Op een pizza quattro stagioni zit voor ieder wat wils, champignons, olijven, ham en artisjokken. Recept voor 1 pizza.

35 minuten
1 persoon
Pizza quattro stagioni (vier seizoenen pizza) ingrediënten
Recept pizza quattro stagioni (vier seizoenen pizza)

Ingrediënten

1 persoon
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 07-10-2020, dit recept is voor 1 persoon en duurt 35 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Als je zelf pizza deeg wilt maken, kun je hier het beste mee beginnen omdat het deeg nog moet rijzen. 

Maak de champignons schoon met behulp van keukenpapier of een champignonborsteltje.

Snijd deze in niet al te dunne plakken, tijdens het bakken van de pizza zullen de champignons gaan krimpen. 

Snijd de artisjokharten doormidden. Je kunt ervoor kiezen om de zwarte olijven ook doormidden te snijden of om deze heel te laten. Snijd een aantal plakken ham in vierkante stukken.

Meng de provençaalse kruiden in een kom samen met passata en breng op smaak met peper en zout.

Laat de mozzarella bol uitlekken en snijd deze in dunne plakken. 

Pizza quattro stagioni
Pizza quattro stagioni

De pizza quattro stagioni afmaken – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Rol het pizza deeg uit tot de juiste vorm. Hoe verder je het deeg uitrolt, des te harder en dunner zal de bodem uiteindelijk worden.

Besmeer de pizzabodem met passata, laat de randen zoveel mogelijk vrij van saus.

Aangezien het om een quattro (vier) stagioni (seizoenen) pizza gaat, verdeel je de ingrediënten elk op een vierde van de pizza.

Voeg nu de in dunne plakken gesneden mozzarella toe op de pizza. Verdeel ham, olijven, artisjokharten en champignons elk op een eigen deel (1/4e), zie ook de foto bij dit recept.

Bak de pizza in de voorverwarmde oven in ongeveer 10 minuten af, of zodra het deeg goed gebakken is.

Controleer dit door met je vinger voorzichtig te voelen of de korst al hard genoeg is. Til eventueel de pizza een stukje op om te zien of de bodem ook gaar geworden is.

Serveer direct, garneer eventueel met een takje verse basilicum. Erg lekker met een scheutje olijfolie eroverheen, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1260.07 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
168.57 g
22.67 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
43.84 g
17.6 g
Eiwitten
62.1 g
Vezels
12.09 g
Natrium
5805.6 mg
Mineralen
Ijzer
6.29 mg
Calcium
633.1 mg
Magnesium
155.5 mg
Kalium
155.5 mg
Fosfor
940.6 mg
Koper
1.18 mg
Zink
7.57 mg
Jodium
0 µg
Selenium
12.51 µg
Vitamines
Vitamine C
34.95 mg
Vitamine D
0.28 mg
Vitamine A
0.33 mg
Vitamine B1
0.94 mg
Vitamine B2
1.25 mg
Vitamine B6
0.68 mg
Vitamine B12
2.13 µg
Foliumzuur
168.75 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pizza quattro stagioni (vier seizoenen pizza)"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.