Ohmydish.nl


Pizza quattro stagioni (vier seizoenen pizza)

Op een pizza quattro stagioni zit voor ieder wat wils, champignons, olijven, ham en artisjokken. Recept voor 1 pizza.

Pizza quattro stagioni (vier seizoenen pizza)
35 minuten 1 persoon Hoofdgerechten
Pizza quattro stagioni (vier seizoenen pizza)

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 pizzabodem
  • Handvol zwarte pitloze olijven
  • 2 - 3 artisjokharten
  • 1 mozarella bol
  • 2 plakjes ham
  • 4 verse champignons
  • 100 ml passata
  • Provençaalse kruiden of Italiaanse kruiden
  • Peper
  • Zout
  • Optioneel: klein takje basilicum
Pizza quattro stagioni (vier seizoenen pizza) ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Kom
  • Eetlepel
  • Keukenpapier of champignonborsteltje

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

35 minuten 1 persoon Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pizza-quattro-stagioni-vier-seizoenen-pizza


Voorbereiding -- 20 minuten

Als je zelf pizza deeg wilt maken, kun je hier het beste mee beginnen omdat het deeg nog moet rijzen. Terwijl het deeg aan het rijzen is bereid je de rest van de ingrediënten voor.

Maak de champignons schoon met behulp van keukenpapier of een champignonborsteltje.  Snijd deze in niet al te dunne plakken, tijdens het bakken van de pizza zullen de champignons gaan krimpen. Snijd de artisjokhartjes doormidden. Je kunt ervoor kiezen om de zwarte olijven ook doormidden te snijden of om deze heel te laten. Snijd een aantal plakken ham in vierkante stukken.

Meng de provençaalse kruiden in een kom samen met passata en breng op smaak met peper en zout. Laat de mozarella bol uitlekken en snijd deze in dunne plakken. 

Pizza quattro stagioni

Pizza quattro stagioni

De pizza quattro stagioni afmaken -- 15 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius en bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Rol het pizza deeg uit tot de juiste vorm. Hoe verder je het deeg uitrolt, des te harder en dunner zal de bodem uiteindelijk worden. Besmeer de pizzabodem met passata, het handigste is om hiervoor de bolle achterkant van een eetlepel te gebruiken. Laat de randen zoveel mogelijk vrij van saus.

Aangezien het om een quattro (vier) stagioni (seizoenen) pizza gaat, verdeel je de ingrediënten elk op een vierde van de pizza. Voeg nu de in dunne plakken gesneden mozarella toe op de pizza. Verdeel ham, olijven, artisjokharten en champignons elk op een eigen deel (1/4e), zie ook de foto bij dit recept.

Bak de pizza in de voorverwarmde oven in ongeveer 10 minuten af, of zodra het deeg goed gebakken is. Controleer dit door met je vinger voorzichtig te voelen of de korst al hard genoeg is. Til eventueel de pizza een stukje op om te zien of de bodem ook gaar geworden is.

Serveer direct, garneer eventueel met een takje verse basilicum. Erg lekker met een scheutje olijfolie eroverheen, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Aardappelpuree met bieslook

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.