Ohmydish.nl


Pizza quattro stagioni (vier seizoenen pizza)

Op een pizza quattro stagioni zit voor ieder wat wils, champignons, olijven, ham en artisjokken. Recept voor 1 pizza.

Pizza quattro stagioni (vier seizoenen pizza)
35 minuten 1 persoon Hoofdgerechten
Pizza quattro stagioni (vier seizoenen pizza)

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 pizzabodem
  • Handvol zwarte pitloze olijven
  • 2 - 3 artisjokharten
  • 1 mozzarella bol
  • 2 plakjes ham
  • 4 verse champignons
  • 100 ml passata
  • Provençaalse kruiden of Italiaanse kruiden
  • Peper
  • Zout
  • Optioneel: klein takje basilicum
Pizza quattro stagioni (vier seizoenen pizza) ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Kom
  • Eetlepel
  • Keukenpapier of champignonborsteltje

Bereiden

35 minuten 1 persoon Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pizza-quattro-stagioni-vier-seizoenen-pizza


Voorbereiding -- 20 minuten

Als je zelf pizza deeg wilt maken, kun je hier het beste mee beginnen omdat het deeg nog moet rijzen. 

Maak de champignons schoon met behulp van keukenpapier of een champignonborsteltje. Snijd deze in niet al te dunne plakken, tijdens het bakken van de pizza zullen de champignons gaan krimpen. 

Snijd de artisjokharten doormidden. Je kunt ervoor kiezen om de zwarte olijven ook doormidden te snijden of om deze heel te laten. Snijd een aantal plakken ham in vierkante stukken.

Meng de provençaalse kruiden in een kom samen met passata en breng op smaak met peper en zout. Laat de mozzarella bol uitlekken en snijd deze in dunne plakken. 

Pizza quattro stagioni
Pizza quattro stagioni

De pizza quattro stagioni afmaken -- 15 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Rol het pizza deeg uit tot de juiste vorm. Hoe verder je het deeg uitrolt, des te harder en dunner zal de bodem uiteindelijk worden. Besmeer de pizzabodem met passata, laat de randen zoveel mogelijk vrij van saus.

Aangezien het om een quattro (vier) stagioni (seizoenen) pizza gaat, verdeel je de ingrediënten elk op een vierde van de pizza. Voeg nu de in dunne plakken gesneden mozzarella toe op de pizza. Verdeel ham, olijven, artisjokharten en champignons elk op een eigen deel (1/4e), zie ook de foto bij dit recept.

Bak de pizza in de voorverwarmde oven in ongeveer 10 minuten af, of zodra het deeg goed gebakken is. Controleer dit door met je vinger voorzichtig te voelen of de korst al hard genoeg is. Til eventueel de pizza een stukje op om te zien of de bodem ook gaar geworden is.

Serveer direct, garneer eventueel met een takje verse basilicum. Erg lekker met een scheutje olijfolie eroverheen, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Aardappelpuree met bieslook

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.