Op een pizza quattro stagioni zit voor ieder wat wils, champignons, olijven, ham en artisjokken. Recept voor 1 pizza.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 07-10-2020, dit recept is voor 1 persoon en duurt 35 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Als je zelf pizza deeg wilt maken, kun je hier het beste mee beginnen omdat het deeg nog moet rijzen.
Maak de champignons schoon met behulp van keukenpapier of een champignonborsteltje.
Snijd deze in niet al te dunne plakken, tijdens het bakken van de pizza zullen de champignons gaan krimpen.
Snijd de artisjokharten doormidden. Je kunt ervoor kiezen om de zwarte olijven ook doormidden te snijden of om deze heel te laten. Snijd een aantal plakken ham in vierkante stukken.
Meng de provençaalse kruiden in een kom samen met passata en breng op smaak met peper en zout.
Laat de mozzarella bol uitlekken en snijd deze in dunne plakken.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Rol het pizza deeg uit tot de juiste vorm. Hoe verder je het deeg uitrolt, des te harder en dunner zal de bodem uiteindelijk worden.
Besmeer de pizzabodem met passata, laat de randen zoveel mogelijk vrij van saus.
Aangezien het om een quattro (vier) stagioni (seizoenen) pizza gaat, verdeel je de ingrediënten elk op een vierde van de pizza.
Voeg nu de in dunne plakken gesneden mozzarella toe op de pizza. Verdeel ham, olijven, artisjokharten en champignons elk op een eigen deel (1/4e), zie ook de foto bij dit recept.
Bak de pizza in de voorverwarmde oven in ongeveer 10 minuten af, of zodra het deeg goed gebakken is.
Controleer dit door met je vinger voorzichtig te voelen of de korst al hard genoeg is. Til eventueel de pizza een stukje op om te zien of de bodem ook gaar geworden is.
Serveer direct, garneer eventueel met een takje verse basilicum. Erg lekker met een scheutje olijfolie eroverheen, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.