Deze pizza met serranoham en rucola is een pizza waar je vrij weinig tijd en moeite in hoeft te steken. Recept voor 2 personen, klaar in een kwartiertje.
Het lekkerst is om het deeg voor de pizzabodem zelf te maken, maar je kunt ook simpelweg gebruik maken van kant-en-klare pizzabodems van de supermarkt.
Leer hier hoe je heel simpel zelf en stap-voor-stap je eigen pizzadeeg kunt maken.
Maak je eigen snelle passata door tomaten uit blik te pureren samen met gedroogde tijm, oregano, peper en een snuf zout. Super simpel!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 17-03-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin door de oven voor de verwarmen tot een temperatuur van 200 graden Celsius.
Bedek met behulp van een eetlepel de pizzabodem met de passata, of lees hierboven hoe je makkelijk zelf een eigen passata maakt.
Bak de pizzabodem in 10 minuten gaar en krokant. De daadwerkelijke tijd varieert per type oven. Het bakken van de pizza gaat best snel aangezien er niet veel ingrediënten op liggen. Houdt dus een oogje in het zeil!
Haal de gebakken pizzabodem met passata uit de oven.
Leg de pizza eventueel op een houten plank, dit vergemakkelijkt het serveren van de pizza en het ziet er leuk uit!
Verdeel 4 plakken serranoham over de pizza heen, voeg dan een handvol rucola toe.
Rasp er naar wens grana padano kaas overheen.
Snijd de pizza met behulp van de pizzasnijder in 8 evenredige stukken. Geniet van deze heerlijke pizza met serranoham en rucola, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.