Pizza met serranoham en rucola
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pizza met serranoham en rucola

Deze pizza met serranoham en rucola is een pizza waar je vrij weinig tijd en moeite in hoeft te steken. Recept voor 2 personen, klaar in een kwartiertje.

15 minuten
2 personen

Het lekkerst is om het deeg voor de pizzabodem zelf te maken, maar je kunt ook simpelweg gebruik maken van kant-en-klare pizzabodems van de supermarkt.

Leer hier hoe je heel simpel zelf en stap-voor-stap je eigen pizzadeeg kunt maken.

Maak je eigen snelle passata door tomaten uit blik te pureren samen met gedroogde tijm, oregano, peper en een snuf zout. Super simpel!

Pizza met serranoham en rucola ingrediënten

Recept pizza met serranoham en rucola

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 17-03-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Begin door de oven voor de verwarmen tot een temperatuur van 200 graden Celsius.

Bedek met behulp van een eetlepel de pizzabodem met de passata, of lees hierboven hoe je makkelijk zelf een eigen passata maakt.

Bak de pizzabodem in 10 minuten gaar en krokant. De daadwerkelijke tijd varieert per type oven. Het bakken van de pizza gaat best snel aangezien er niet veel ingrediënten op liggen. Houdt dus een oogje in het zeil! 

Pizza met serranoham en rucola
Pizza met serranoham en rucola

Pizza met serranoham en rucola afmaken – 5 minuten

Haal de gebakken pizzabodem met passata uit de oven.

Leg de pizza eventueel op een houten plank, dit vergemakkelijkt het serveren van de pizza en het ziet er leuk uit!

Verdeel 4 plakken serranoham over de pizza heen, voeg dan een handvol rucola toe.

Rasp er naar wens grana padano kaas overheen.

Snijd de pizza met behulp van de pizzasnijder in 8 evenredige stukken. Geniet van deze heerlijke pizza met serranoham en rucola, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
817.45 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
78.76 g
8.35 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
36.16 g
21.07 g
Eiwitten
50.03 g
Vezels
3.48 g
Natrium
2547.5 mg
Mineralen
Ijzer
2.69 mg
Calcium
1233.7 mg
Magnesium
71.5 mg
Kalium
71.5 mg
Fosfor
1199.75 mg
Koper
0.19 mg
Zink
5.74 mg
Jodium
2 µg
Selenium
30.59 µg
Vitamines
Vitamine C
15.75 mg
Vitamine D
0.04 mg
Vitamine A
400.3 mg
Vitamine B1
0.45 mg
Vitamine B2
0.6 mg
Vitamine B6
0.31 mg
Vitamine B12
1.66 µg
Foliumzuur
67.75 µg
Vitamine E
0.54 mg
Vitamine K
2.5 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Pizza met serranoham en rucola"
Ans Vranken zegt op 20-03-2017
hallo chef, Ben vandaag weer geïnspireerd door jullie site, het wordt een lekkere pizza vandaag met rucula. Dank je wel gr Ans
Ohmydish zegt op 20-03-2017
Fijn om te horen, smakelijk alvast!!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.