Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pizza-margherita
Voorbereiding -- 15 minuten + wachttijd
Begin met het voorbereiden van het
pizzadeeg, maak genoeg deeg om 2 pizzabodems mee te maken. Je kunt ook gebruik maken van een kant-en-klare pizzabodem die je in de meeste supermarkten kunt kopen. Het is echter wel veel lekkerder als je de pizzadeeg zelf maakt.
Verwarm de
oven voor tot een tempertuur van 210 graden
Celsius. Bestuif je werkblad met wat bloem en wrijf ook de
deegroller in met wat bloem. Rol het pizzadeeg uit tot een ronde vorm en leg deze op de
bakplaat met bakpapier.
Snijd 2 teentjes knoflook in zo fijn mogelijke stukjes, vermeng deze vervolgens in een
kom met de
passata en een handvol gedroogde oregano, breng op smaak met wat peper en zout. Snijd een aantal blaadjes verse basilicum zo fijn mogelijk met behulp van een
koksmes en snijplank. Meng deze door de saus heen. Verdeel de saus over de pizzabodem heen en bedek met een zakje geraspte mozzarella (ongeveer 150 gram). Laat de randen vrij van saus.

Pizza margharita
De pizza margherita afmaken -- 20 minuten
Bak de pizza margharita in ongeveer 15 minuten tijd af in de
voorverwarmde oven. De exacte tijd kan korter of langer zijn, afhankelijk van hoe krachtig je oven is. Controleer of de pizza al gaar is door te zien of de bodem over de gehele pizza doorbakken is.
Herhaal de bovenstaande stappen voor de andere pizza.
Haal de pizza margherita uit de oven en snijd in evenredige stukken, serveer eventueel met een aantal verse basilicumblaadjes. Eet smakelijk!