Simpel recept voor een heerlijke pizza Hawaï, gemaakt met huisgemaakt deeg en rijpe ananas. Recept voor 2 personen, klaar in 25 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 19-05-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van een pizzadeeg. Je kunt deze stap overslaan als je gebruik maakt van een kant-en-klare pizzabodem.
Verwijder de schil en de harde kern van de ananas en snijd de ananas in stukjes. Leg 3 plakken ham op elkaar en snijd deze over de lengte en breedte in rechthoekjes of vierkantjes.
Voeg de passata toe aan een kommetje en meng deze samen met een klein handvol gedroogde oregano samen. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een ronde vorm.
Leg de pizzabodem op de bakplaat met bakpapier erop. Gebruik een eetlepel om de pizzasaus te verdelen over de pizzabodem. Laat de randen vrij van saus. Bedenk de bodem met kaas, dan ham en als laatste de stukjes ananas.
Bak de pizza Hawaï in 10+ minuten tijd af in de voorverwarmde oven, afhankelijk van hoe krachtig de oven is.
Controleer dit na 10 minuten. Haal de pizza dan uit de oven en snijd in plakken met behulp van een pizzasnijder. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.