Pizza funghi is een wereldwijd bekende pizza, een pizza met lekker veel champignons, kaas en een lekkere saus gemaakt van passata.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 29-06-2017, dit recept is voor 1 persoon en duurt 25 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 05-09-2024
Begin met het voorbereiden van het pizza deeg. Je kunt ook gebruik maken van een kant-en-klare pizzabodem, deze kun je kopen in de meeste supermarkten.
Maak de champignons schoon met behulp van keukenpapier of een champignonborstel. Maak de champignons niet schoon met water, de champignons zullen zich dan gaan volzuigen met water. Hierdoor zal de pizzabodem niet gaar genoeg bakken.
Snijd de champignons in redelijk dunne plakjes en zet opzij.
Meng een handvol gedroogde oregano samen met de passata en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius.
Bestuif het werkblad met bloem, wrijf ook de deegroller in met bloem. Rol de pizza deegbal uit tot een ronde pizzabodem.
Leg de pizzabodem om de bakplaat (met bakpapier erop) en bedek de bodem met de tomatensaus, gebruik hiervoor de bolle kant van een eetlepel. Laat de randen vrij van saus.
Bedek de bodem met de in plakjes gesneden champignons en verdeel hier naar smaak peper en zout overheen.
Scheur een halve bol mozzarella in stukken en verdeel deze over de champignons.
Bak de pizza funghi af in de voorverwarmde oven ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de pizza bodem en beleg.
Haal de pizza na het bakken uit de oven en snijd in evenredige punten. Serveer direct, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.