Deze pizza du sud ouest komt uit het zuid-westen van Frankrijk. Bekend om de eenden, appels en kaas. Een heerlijk combinatie van al het lekkers dat deze regio te bieden heeft!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-09-2019, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt ook kant en klaar deeg gebruiken, het lekkerst is om het pizza deeg zelf te maken.
Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in niet al te dikke plakken. Snijd een halve rode ui in ringen.
Was de zure appeltjes en snijd de schil eraf met behulp van de dunschiller en snijd deze in niet te dunne plakken.
Schenk de passata in een kommetje en voeg naar smaak peper en zout toe. Roer goed door.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius en bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Rol het pizza deeg uit tot de juiste vorm. Hoe verder je het deeg uitrolt, des te harder zal de bodem uiteindelijk worden.
Verdeel met behulp van een eetlepel de passata over de pizzabodem. Laat de randen vrij van saus.
Verdeel nu de roquefort, mozzarella, rode uiringen, eend en appelplakken over de pizza bodem. Voeg optioneel wat extra peper en zout toe.
Bak de pizza du sud ouest af in ongeveer 15 - 20 minuten tijd, afhankelijk van hoe krachtig de oven is.
Je kunt met je vinger voorzichtig aan de rand van de pizza voelen om te zien of deze gaar is. Serveer direct, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.