Deze pizza du sud ouest komt uit het zuid-westen van Frankrijk. Bekend om de eenden, appels en kaas. Een heerlijk combinatie van al het lekkers dat deze regio te bieden heeft!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pizza-du-sud-ouest
Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in niet al te dikke plakken. Snijd een halve rode ui in ringen. Was de zure appeltjes en snijd de schil eraf met behulp van de dunschiller en snijd deze in niet te dunne plakken. Schenk de passata in een kommetje en voeg naar smaak peper en zout toe. Roer goed door.
Pizza du sud ouest
Rol het pizza deeg uit tot de juiste vorm. Hoe verder je het deeg uitrolt, des te harder zal de bodem uiteindelijk worden. Verdeel met behulp van een eetlepel de passata over de pizzabodem. Laat de randen vrij van saus. Verdeel nu de roquefort, mozzarella, rode uiringen, eend en appelplakken over de pizza bodem. Voeg optioneel wat extra peper en zout toe.
Bak de pizza du sud ouest af in ongeveer 15 - 20 minuten tijd, afhankelijk van hoe krachtig de oven is. Je kunt met je vinger voorzichtig aan de rand van de pizza voelen om te zien of deze gaar is.
Serveer direct, eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.