Ohmydish.nl


Pindang Ikan - pittige witvis

Pindang Ikan - pittige witvis is een traditioneel Indonesisch gerecht met lombok pepers,citroengras en meer. Erg plezierig gerecht, serveren met witte rijst

Pindang Ikan - pittige witvis
20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Pindang Ikan - pittige witvis

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • 2 citroengras stengels (sereh)
  • 2 stukjes laos (galanga wortel)
  • 1 theelepel trassie (sterke garnaal pasta)
  • 1 theelepel asam tamarinde (soja bonen pasta)
  • 4 groene + 1 rode (kleine) lombok pepers
  • 1 rundvlees bouillonblokje
  • 1 theelepel sambal
  • 2 theelepels kurkuma
  • 4 tot 6 bevroren koolvis filets (of andere witvis)
Pindang Ikan - pittige witvis ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pindang-ikan-pittige-witvis


Dit Indonesische recept werd ons toegezonden door Lou, het is al generaties in hun familie en we zijn blij het met jullie te mogen delen!

Voorbereiding -- 5 minuten

Pel de ui en knoflooktenen. Snijd de knoflook zo fijn als je kunt en de ui in halve ringen. Snijd de pepers in stukjes, je kunt de zaadlijsten verwijderen voor een mildere versie van dit gerecht. De citroengras en laos worden enkel gebruikt voor de smaak, dus die kun je het beste niet kleiner snijden om het makkelijker te maken ze later te verwijderen.

Pindang Ikan - pittige witvis Pindang Ikan - pittige witvis

Pindang Ikan afmaken -- 15 minuten

Verhit zonnebloemolie of een andere neutrale olie in een grote bakpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de citroengras, trassie, laos en asam tamarinde toe. Fruit nog enkele minuten mee en voeg dan ook de pepers, sambal en verkruimeld bouillonblokje toe. Ongeveer 2 minuten later, voeg je ook de kurkuma toe en fruit nog een beetje meer. Draai het vuur laag en voeg de bevroren koolvis blokken toe. Bedek de vis met het mengsel van uien en kruiden (dit heet een boemboe) en schenk er een klein laagje water bij. Kook de vis gaar in het vocht en draai halverwege om. De vis zal uit elkaar vallen, maar dat is precies wat we willen.

Verwijder het citroengras en laos en serveer met witte rijst en groente naar keuze. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Philadelphia cheese steak
Volgend recept →
Mini courgette quiches

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.