Leuke snack om te serveren op feestjes, of juist om zelf van te genieten. Hete en smakelijke garnalen met pittige saus en pindas. Geweldig!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 03-04-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Let op: het beste is om verse garnalen te gebruiken. Als je bevroren garnalen gebruikt, leg deze dan eerst in een kommetje met lauwwarm water. Ontdooi deze niet in een magnetron! Maak de garnalen schoon en pel deze vervolgens. Laat de schaal van de garnaal op de staart zitten.
Plaats de garnalen `met de klok mee` op een groot bord, met de staarten aan de buitenkant. Verdeel wat Sriracha saus over de garnalen, maar niet op de staarten. Hieronder kun je zien wat hiermee bedoelt wordt:
Snijd een klein handje pinda's zo fijn mogelijk. Snijd de 6 loempiavellen schuin doormidden. De garnalen worden opgerold zodat deze op een vuurwerk rotje lijken.
Plaats een loempiavel met de lange kant aan de rechterkant op het aanrecht. Plaats een garnaal op een loempiavel en laat de staart buiten het loempiavel vallen. Voeg een basilicumblaadje toe aan de bovenkant van de garnaal en verdeel een beetje pinda aan de bovenkant van de garnaal. Hieronder een afbeelding wat hiermee bedoelt wordt:
Rol het pakketje op vanaf de bodem naar ongeveer de helft van de loempiavel. Vouw de linkerkant naar binnen en rol het pakketje tot 90% op. Dip je vinger in de maïzena en maak de bovenkant nat, de maïzena fungeert als een soort lijm om het pakketje bij elkaar te houden.
Rol het pakketje vervolgens helemaal op. Herhaal deze stap voor de resterende 11 garnalen. Plaats de garnalen die je al hebt gedaan onder een droge en schone keukendoek, anders gaan de loempiavellen uitdrogen.
Verhit zonnebloemolie in een grote pan. Je kunt controleren of de olie heet genoeg is door er een klein stukje keukenpapier in te dippen. De olie is heet genoeg als er bubbels ontstaan rondom het papier. Wacht een aantal minuten als dit nog niet het geval is.
De pikante garnalen hebben niet lang nodig om gaar te worden, ongeveer een minuut of 4 tot 5. Haal de garnalen na het bakken uit de olie en plaats deze op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.