Ohmydish.nl


Pikante garnalen in een knapperig jasje

Leuke snack om te serveren op feestjes, of juist om zelf van te genieten. Hete en smakelijke garnalen met pittige saus en pindas. Geweldig!

30 minuten 6 personen Hapjes en snacks
Pikante garnalen in een knapperig jasje

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 12 garnalen
  • zonnebloemolie om mee te frituren
  • Sriracha saus
  • Klein handje (gepelde) pinda's
  • 12 blaadjes verse basilicum
  • 1 theelepel maïzena + water gemengd
  • 6 loempiavellen
Pikante garnalen in een knapperig jasje ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote pan om mee te bakken
  • Klein mesje
  • Keukenpapier
  • Koksmes + snijplank

Bereiden


30 minuten 6 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pikante-garnalen-in-een-knapperig-jasje


Voorbereiding -- 20 minuten

Let op: het beste is om verse garnalen te gebruiken. Als je bevroren garnalen gebruikt, leg deze dan eerst in een kommetje met lauwwarm water. Ontdooi deze niet in een magnetron! Maak de garnalen schoon en pel deze vervolgens. Laat de schaal van de garnaal op de staart zitten. 

Plaats de garnalen `met de klok mee` op een groot bord, met de staarten aan de buitenkant. Verdeel wat Sriracha saus over de garnalen, maar niet op de staarten. Hieronder kun je zien wat hiermee bedoelt wordt: 

Pikante garnalen in een knapperig jasje met saus
Pikante garnalen in een knapperig jasje met saus

Snijd een klein handje pinda's zo fijn mogelijk. Snijd de 6 loempiavellen schuin doormidden. De garnalen worden opgerold zodat deze op een vuurwerk rotje lijken. 

Plaats een loempiavel met de lange kant aan de rechterkant op het aanrecht. Plaats een garnaal op een loempiavel en laat de staart buiten het loempiavel vallen. Voeg een basilicumblaadje toe aan de bovenkant van de garnaal en verdeel een beetje pinda aan de bovenkant van de garnaal. Hieronder een afbeelding wat hiermee bedoelt wordt: 

Een Pikante garnalen in een knapperig jasje vouwen
Een Pikante garnalen in een knapperig jasje vouwen

Rol het pakketje op vanaf de bodem naar ongeveer de helft van de loempiavel. Vouw de linkerkant naar binnen en rol het pakketje tot 90% op. Dip je vinger in de maïzena en maak de bovenkant nat, de maïzena fungeert als een soort lijm om het pakketje bij elkaar te houden. 

Rol het pakketje vervolgens helemaal op. Herhaal deze stap voor de resterende 11 garnalen. Plaats de garnalen die je al hebt gedaan onder een droge en schone keukendoek, anders gaan de loempiavellen uitdrogen. 

Pikante garnalen in een knapperig jasje
Pikante garnalen in een knapperig jasje

Pikante garnalen in een knapperig jasje bakken -- 10 minuten

Verhit zonnebloemolie in een grote pan. Je kunt controleren of de olie heet genoeg is door er een klein stukje keukenpapier in te dippen. De olie is heet genoeg als er bubbels ontstaan rondom het papier. Wacht een aantal minuten als dit nog niet het geval is. 

De pikante garnalen hebben niet lang nodig om gaar te worden, ongeveer een minuut of 4 tot 5. Haal de garnalen na het bakken uit de olie en plaats deze op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Tuna melt sandwich

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.