Pikante garnalen in een knapperig jasje
😍 15Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pikante garnalen in een knapperig jasje

Leuke snack om te serveren op feestjes, of juist om zelf van te genieten. Hete en smakelijke garnalen met pittige saus en pindas. Geweldig!

30 minuten
6 personen
Recept pikante garnalen in een knapperig jasje
Pikante garnalen in een knapperig jasje ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-04-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Let op: het beste is om verse garnalen te gebruiken. Als je bevroren garnalen gebruikt, leg deze dan eerst in een kommetje met lauwwarm water. Ontdooi deze niet in een magnetron! Maak de garnalen schoon en pel deze vervolgens. Laat de schaal van de garnaal op de staart zitten. 

Plaats de garnalen `met de klok mee` op een groot bord, met de staarten aan de buitenkant. Verdeel wat Sriracha saus over de garnalen, maar niet op de staarten. Hieronder kun je zien wat hiermee bedoelt wordt: 

Pikante garnalen in een knapperig jasje met saus
Pikante garnalen in een knapperig jasje met saus

Snijd een klein handje pinda's zo fijn mogelijk. Snijd de 6 loempiavellen schuin doormidden. De garnalen worden opgerold zodat deze op een vuurwerk rotje lijken. 

Plaats een loempiavel met de lange kant aan de rechterkant op het aanrecht. Plaats een garnaal op een loempiavel en laat de staart buiten het loempiavel vallen. Voeg een basilicumblaadje toe aan de bovenkant van de garnaal en verdeel een beetje pinda aan de bovenkant van de garnaal. Hieronder een afbeelding wat hiermee bedoelt wordt: 

Een Pikante garnalen in een knapperig jasje vouwen
Een Pikante garnalen in een knapperig jasje vouwen

Rol het pakketje op vanaf de bodem naar ongeveer de helft van de loempiavel. Vouw de linkerkant naar binnen en rol het pakketje tot 90% op. Dip je vinger in de maïzena en maak de bovenkant nat, de maïzena fungeert als een soort lijm om het pakketje bij elkaar te houden. 

Rol het pakketje vervolgens helemaal op. Herhaal deze stap voor de resterende 11 garnalen. Plaats de garnalen die je al hebt gedaan onder een droge en schone keukendoek, anders gaan de loempiavellen uitdrogen. 

Pikante garnalen in een knapperig jasje
Pikante garnalen in een knapperig jasje

Pikante garnalen in een knapperig jasje bakken – 10 minuten

Verhit zonnebloemolie in een grote pan. Je kunt controleren of de olie heet genoeg is door er een klein stukje keukenpapier in te dippen. De olie is heet genoeg als er bubbels ontstaan rondom het papier. Wacht een aantal minuten als dit nog niet het geval is. 

De pikante garnalen hebben niet lang nodig om gaar te worden, ongeveer een minuut of 4 tot 5. Haal de garnalen na het bakken uit de olie en plaats deze op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

15 waarderingen
😍
15
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Pikante garnalen in een knapperig jasje"
W Dirksen Tichelaar zegt op 28-11-2017
Goedemorgen, ik wil dit recept graag uit printen maar ik kan het niet vinden hoe ik het moet doen? Kunt u me helpen?
Ohmydish zegt op 28-11-2017
Goedemorgen, Al onze recepten zijn printvriendelijk, alles wat je hoeft te doen is op de print knop van je webbrowser te klikken. Of gebruik CTRL+P onder Windows, of CMD+P op een Apple mac. Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.