Philadelphia cheese steak
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Philadelphia cheese steak

Lange reepjes biefstuk, kaas en zachte groenten op een lang brood. Een Philadelphia cheese steak is klaar in 25 minuten en is erg vullend.

25 minuten
2 personen
Recept philadelphia cheese steak

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 01-07-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur noodzakelijk om het brood te bakken. Deze stap kun je overslaan als je gebruik maakt van brood dat al afgebakken is.

Maak de rode paprika schoon en snijd deze dan in lange repen (julienne). Rasp de provolone kaas met behulp van de grootste gaten.

Snijd de ui in blokjes, en de twee portobello champignons in dikke plakken. Breng de biefstukken op smaak met wat zout en peper.

Maak nu een simpele barbeque saus door 4 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 theelepel cayennepeper, 2 eetlepels paprikapoeder, 1 theelepel Worcestershire saus en 1 eetlepel rode of witte wijnazijn samen te mengen.

Tip: je kunt eventueel meer tomatenketchup toevoegen, mocht je een dunne barbecue saus willen. 

Philidelphia cheesesteak
Philidelphia cheesesteak

De Philadelphia cheese steak afmaken – 15 minuten

Verhit de grilpan voor en voeg wat olijfolie toe aan de biefstukken. Doe dit niet direct in de pan, want dan gaat het erg roken.

Bak de biefstukken naar eigen voorkeur. Haal deze daarna de biefstukken uit de pan en laat deze even rusten.

Bak in de tussentijd (met wat extra olijfolie) de uien, champignons en de rode paprika in 5 tot 7 minuten beetgaar.

Snijd het brood open met behulp van een broodmes en voeg barbecue saus toe aan beide kanten. Snijd de gebakken biefstukken in lange, dunne repen.

Voeg de gebakken groenten toe aan het brood en leg daar de reepjes biefstuk op. Maak het broodje af door er een flinke hoeveelheid geraspte provolone kaas op te leggen.

Grill de broodjes een aantal minuten in de oven om de kaas te doen smelten. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1354.78 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
159.57 g
27.96 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
40.95 g
21.99 g
Eiwitten
85.45 g
Vezels
14.99 g
Natrium
2549.18 mg
Mineralen
Ijzer
9.05 mg
Calcium
1145.43 mg
Magnesium
140.78 mg
Kalium
140.78 mg
Fosfor
1268.45 mg
Koper
1.82 mg
Zink
13.96 mg
Jodium
0 µg
Selenium
6.75 µg
Vitamines
Vitamine C
126.71 mg
Vitamine D
0.74 mg
Vitamine A
0.57 mg
Vitamine B1
0.58 mg
Vitamine B2
1.02 mg
Vitamine B6
0.71 mg
Vitamine B12
4.41 µg
Foliumzuur
137.55 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
1.58 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Philadelphia cheese steak"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.