Ohmydish.nl


Philadelphia cheese steak

Lange reepjes biefstuk, kaas en zachte groenten op een lang brood. Een Philadelphia cheese steak is klaar in 25 minuten en is erg vullend.

Philadelphia cheese steak
25 minuten 2 personen Lunch
Philadelphia cheese steak

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 biefstukken
  • 2 baguettes
  • 1 rode paprika
  • Blok provolone kaas
  • 1 ui
  • 2 portobello champignons
  • Olijfolie
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 1 eetlepel rode of witte wijnazijn
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 theelepel cayennepeper

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven met gril stand
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Broodmes
  • Kaasrasp
  • Grilpan
  • Klein kommetje
  • Garde

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 2 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/philadelphia-cheese-steak


Voorbereiding -- 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur noodzakelijk om het brood te bakken. Deze stap kun je overslaan als je gebruik maakt van brood dat al afgebakken is. Maak de rode paprika schoon en snijd deze dan in lange repen (julienne). Rasp de provolone kaas met behulp van de grootste gaten. Snijd de ui in blokjes, en de twee portobello champignons in dikke plakken. Breng de biefstukken op smaak met wat zout en peper.

Maak nu een simpele barbeque saus door 4 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 theelepel cayennepeper, 2 eetlepels paprikapoeder, 1 theelepel Worcestershire saus en 1 eetlepel rode of witte wijnazijn samen te mengen. Je kunt eventueel meer tomatenketchup toevoegen, mocht je een dunne barbecue saus willen.

Philidelphia cheesesteak Philidelphia cheesesteak

De Philadelphia cheese steak afmaken -- 15 minuten

Verhit de grilpan voor en voeg wat olijfolie toe aan de biefstukken. Doe dit niet direct in de pan, want dan gaat het erg roken. Bak de biefstukken naar wens. Haal deze daarna de biefstukken uit de pan en laat deze even rusten. Bak in de tussentijd (met wat extra olijfolie) de uien, champignons en de rode paprika in 5 tot 7 minuten beetgaar.

Snijd het brood open met behulp van een broodmes en voeg barbecue saus toe aan beide kanten. Snijd de gebakken biefstukken in lange, dunne repen. Voeg de gebakken groenten toe aan het brood en leg daar de reepjes biefstuk op. Maak het broodje af door er een flinke hoeveelheid geraspte provolone kaas op te leggen. Gril de broodjes een aantal minuten in de oven om de kaas te doen smelten. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Pindang Ikan - pittige witvis

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.