Perencake

(12)

Een makkelijke perencake met walnoten en een vleugje kaneel. Een heerlijke kruidige cake voor het najaar of tijdens een druilerige dag.

1 uur 15 minuten 8 personen Taart en cake
Perencake

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram bloem
  • half zakje bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 60 gram suiker
  • 3 eieren
  • 130 gram perenmoes
  • 4 peren
  • 110 gram roomboter
  • 60 ml naturel yoghurt
  • 60 gram walnoten
Perencake ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • elektrische mixer
  • oven
  • cakeblik van 25 centimeter
  • siliconen kwast
  • bakpapier
  • middelgrote kom
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • prikker

Bereiden


1 uur 15 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/perencake


Voorbereiding – 15 minuten

Je kunt de perenmoes gemakkelijk zelf maken door rijpe peren te schillen en te pureren met een blender of staafmixer.

Vet een cakeblik van 25 centimeter in met boter. Bekleed het bakblik dan met bakpapier, knip wat van het extra bakpapier eraf. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Meng bloem samen met een half zakje bakpoeder, kaneel en gemalen nootmuskaat.

Meng boter samen met suiker in een elektrische mixer. Voeg één voor één de eieren toe en meng steeds opnieuw glad. Voeg geleidelijk het bloem mengsel toe en roer tot een glad beslag.

Roer de yoghurt en perenmoes erdoor. 

Perencake
Perencake

De perencake afmaken – 1 uur

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in niet te kleine blokjes. Hak de walnoten grof en roer de perenstukjes en walnoten door het beslag.

Verdeel het beslag over het cakeblik en zorg ervoor dat de bovenkant gelijk is.

Bak de perencake gaar in ongeveer 45 minuten. Maak de oven tussendoor niet open, want dan zakt de cake in. Open de deur voorzichtig en controleer met een prikker of de cake gaar is. Komt de prikker er schoon uit? Dan is de cake gaar.

Laat de cake even afkoelen, haal deze dan pas uit het cakeblik. Deze perencake is het allerlekkerste als deze nog een beetje warm is, maar een paar dagen later is deze nog steeds heerlijk. Geniet ervan!

Perencake: veelgestelde vragen

Kan ik de walnoten vervangen?

Je kunt eventueel de walnoten vervangen door pecannoten of amandelen, deze passen beide ook goed bij peer.

Welke temperatuur om een cake te bakken?

In een heteluchtoven bak je de cake op 160 graden Celsius. Gebruik je geen heteluchtoven, verhoog de temperatuur dan naar 170 graden Celsius.

Mijn cake zakt in, wat nu?

Als je cake inzakt tijdens het afkoelen kan dit meerdere dingen betekenen. Je hebt de ovendeur geopend, dit veroorzaakt een groot temperatuurverschil waardoor de cake inzakt. Zet de ovendeur dus langzaam op een kier als je gaat controleren of de cake gaar is. 

Het kan ook zijn dat de cake nog niet volledig gaar is, dan zakt de cake in tijdens het afkoelen.

Wat vind jij van dit recept?
12 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Iced matcha latte
Volgend recept →
Pizza caprese

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.