Pasta saus met gehakt en tomaat
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pasta saus met gehakt en tomaat

Pasta saus met gehakt en tomaat kun je op allerlei manieren maken. Probeer het eens met rode wijn en zongedroogde tomaten. Je kunt ook nog olijven toevoegen

1 uur 10 minuten
4 personen
Pasta saus met gehakt en tomaat ingrediënten
Recept pasta saus met gehakt en tomaat

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 03-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 29-06-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd deze in vieren. Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook, kook hierin de pasta gaar volgens de verpakking. 

Pasta saus met gehakt en tomaat
Pasta saus met gehakt en tomaat

Pasta saus met gehakt en tomaat afmaken – 1 uur

Verhit olie van de zongedroogde tomaten in de grote bakpan, of gebruik olijfolie. Fruit hierin de uien en knoflook enkele minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer op hoog vuur.

Voeg de tomatenpuree toe en na enkele minuten ook de champignons. Blus dit na enkele minuten af met rode wijn en voeg dan ook de tomatenblokjes toe. Vul een blikje dan met water en voeg dit ook toe.

Voeg de verse of gedroogde kruiden samen met de zongedroogde tomaten toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag, plaats de deksel op de pan en laat de saus minstens een half uur zachtjes koken.

Breng op smaak met peper en zout. Serveer met pasta, geraspte kaas en eventueel een salade met een simpele dressing. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
702.11 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
40.06 g
15.37 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
34.56 g
19.13 g
Eiwitten
48.12 g
Vezels
8.37 g
Natrium
1300.66 mg
Mineralen
Ijzer
5.59 mg
Calcium
625.15 mg
Magnesium
124.08 mg
Kalium
124.08 mg
Fosfor
795.58 mg
Koper
1.51 mg
Zink
10.6 mg
Jodium
0.62 µg
Selenium
0.62 µg
Vitamines
Vitamine C
78.8 mg
Vitamine D
0.3 mg
Vitamine A
1020.28 mg
Vitamine B1
0.31 mg
Vitamine B2
0.7 mg
Vitamine B6
0.65 mg
Vitamine B12
1.1 µg
Foliumzuur
82.96 µg
Vitamine E
1.08 mg
Vitamine K
18.66 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pasta saus met gehakt en tomaat"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.