Pasta saus met gehakt en tomaat kun je op allerlei manieren maken. Probeer het eens met rode wijn en zongedroogde tomaten. Je kunt ook nog olijven toevoegen
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 03-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 12-11-2024
Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd deze in vieren. Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook, kook hierin de pasta gaar volgens de verpakking.
Verhit olie van de zongedroogde tomaten in de grote bakpan, of gebruik olijfolie. Fruit hierin de uien en knoflook enkele minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer op hoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en na enkele minuten ook de champignons. Blus dit na enkele minuten af met rode wijn en voeg dan ook de tomatenblokjes toe. Vul een blikje dan met water en voeg dit ook toe.
Voeg de verse of gedroogde kruiden samen met de zongedroogde tomaten toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag, plaats de deksel op de pan en laat de saus minstens een half uur zachtjes koken.
Breng op smaak met peper en zout. Serveer met pasta, geraspte kaas en eventueel een salade met een simpele dressing. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.