Ohmydish.nl


Pasta saus met gehakt en tomaat

Pasta saus met gehakt en tomaat kun je op allerlei manieren maken. Probeer het eens met rode wijn en zongedroogde tomaten. Je kunt ook nog olijven toevoegen

Pasta saus met gehakt en tomaat
1 uur 10 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Pasta saus met gehakt en tomaat

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram gehakt
  • 2 uien
  • 4 knoflooktenen
  • 1 groot blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 200 ml rode wijn
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • ongeveer 8 zongedroogde tomaten + olie uit het potje
  • 1 eetlepel basilicum, gedroogd of vers
  • 1 eetlepel oregano, gedroogd of vers
  • peper en zout naar smaak
  • pasta naar keuze om erbij te serveren
  • geraspte kaas
  • eventueel salade om erbij te serveren
Pasta saus met gehakt en tomaat ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • champignon borsteltje of keukenpapier
  • grote bakpan met deksel
  • grote pan
  • vergiet

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 10 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-saus-met-gehakt-en-tomaat


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd deze in vieren. Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook, kook hierin de pasta gaar volgens de verpakking.

Pasta saus met gehakt en tomaat Pasta saus met gehakt en tomaat

Pasta saus met gehakt en tomaat afmaken -- 1 uur

Verhit olie van de zongedroogde tomaten in de grote bakpan, of gebruik olijfolie. Fruit hierin de uien en knoflook enkele minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en na enkele minuten ook de champignons. Blus dit na enkele minuten af met rode wijn en voeg dan ook de tomatenblokjes toe. Vul een blikje dan met water en voeg dit ook toe. Voeg de verse of gedroogde kruiden samen met de zongedroogde tomaten toe en breng aan de kook.

Zet het vuur dan laag, plaats de deksel op de pan en laat de saus minstens een half uur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met pasta, geraspte kaas en eventueel een salade met een simpele dressing. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen
Volgend recept →
Klassieke caipirinha

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.