Pasta met scampi

(16)

Echt zo'n typisch gerecht dat je hele keuken (en huis!) vult met heerlijke geuren. Zó klaar en perfect als doordeweekse maaltijd. Recept voor 4 personen.

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta met scampi

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 150 gram scampi
  • 2 eetlepels rode pesto
  • 1 ui
  • 4 - 5 teentjes knoflook
  • Handvol snoeptomaten
  • 1 citroen
  • 150 - 200 gram pasta naar keuze, in dit recept maken we gebruik van fusilli pasta
  • Scheut olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: peterselie voor de garnering
Pasta met scampi Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Pan
  • Koekenpan of hapjespan
  • Keukenpapier

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-scampi


Voorbereiding -- 10 minuten

Vul de pan met water en breng aan de kook, bereid in de tussentijd de ingrediënten voor. Mocht je gebruik maken van diepvries scampi, ontdooi deze dan op voorhand.

Pel de scampi als deze nog niet gepeld zijn, dep droog met wat keukenpapier. Snipper het uitje in zo fijn mogelijke stukjes, doe hetzelfde voor de 5 teentjes knoflook.

Was een handvol snoeptomaatjes en halveer. 

Rode pesto pasta met scampi
Rode pesto pasta met scampi

Pasta met scampi afmaken -- 15 minuten

Kook de pasta aan de hand van de instructies op de verpakking. Verhit een scheut olijfolie of zonnebloemolie in een koekenpan. Fruit de knoflook en ui aan. Voeg de scampi toe aan de pan zodra de ui en de knoflook glazig geworden is.

Bak een minuut of 5 mee en roer goed door. Voeg dan 2 eetlepels rode pesto toe samen met een beetje sap van een citroen. Let er op dat de zaadjes niet in de pan belanden.

Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Let wel dat de meeste kant en klare pesto erg zout kan zijn. Proef de saus alvorens je deze op smaak brengt!

Bak in de laatste 5 minuten de gehalveerde snoeptomaatjes mee. Giet de pasta af en serveer met de rode pesto saus en scampi. Garneer eventueel met een beetje peterselie. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

16 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.