Een heerlijke doordeweekse maaltijd met extra veel groenten is altijd goed. Deze pasta met palmkool, bloemkool en paprika staat binnen een half uur op tafel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-11-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente (beetgaar).
Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Was de palmkool, verwijder eventueel de harde stelen en snijd deze in dunne reepjes.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes. Snijd de olijven door de helft.
Bak de spekjes enkele minuten in een grote bakpan. Het is niet nodig om olie toe te voegen, het vet van het spek is voldoende.
Bak de roosjes bloemkool en de palmkool ongeveer 5 minuten mee op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak nog 5 minuten langer.
Roer de olijven erdoor samen met de beetgare pasta en een soeplepel van het pasta water.
Voeg de rasp en het sap van een citroen toe en breng op smaak met zwarte peper en zout. Serveer met een scheut goede olijfolie en gerapte Parmezaanse kaas, eet smakelijk!
Wat is palmkool?
Palmkool wordt ook wel cavolo nero genoemd. Palmkool lijkt veel op boerenkool, zowel qua smaak als qua uiterlijk.
Kan ik de zwarte olijven weglaten?
Je kunt de zwarte olijven weglaten of gebruik bijvoorbeeld groene olijven.
Kan ik de spekjes weglaten?
Je kunt de spekjes eventueel weglaten, gebruik dan olijfolie om in te bakken. Houd in gedachte dat de spekjes veel smaak aan de pasta geven, zonder spekjes zal deze een stuk flauwer zijn.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.