Pasta met palmkool
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pasta met palmkool

Een heerlijke doordeweekse maaltijd met extra veel groenten is altijd goed. Deze pasta met palmkool, bloemkool en paprika staat binnen een half uur op tafel.

30 minuten
4 personen
Pasta met palmkool ingrediënten

Recept pasta met palmkool

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-11-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente (beetgaar).

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Was de palmkool, verwijder eventueel de harde stelen en snijd deze in dunne reepjes. 

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes. Snijd de olijven door de helft.

Pasta met palmkool
Pasta met palmkool

De pasta met palmkool afmaken – 20 minuten

Bak de spekjes enkele minuten in een grote bakpan. Het is niet nodig om olie toe te voegen, het vet van het spek is voldoende.

Bak de roosjes bloemkool en de palmkool ongeveer 5 minuten mee op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak nog 5 minuten langer.

Roer de olijven erdoor samen met de beetgare pasta en een soeplepel van het pasta water.

Voeg de rasp en het sap van een citroen toe en breng op smaak met zwarte peper en zout. Serveer met een scheut goede olijfolie en gerapte Parmezaanse kaas, eet smakelijk!

Tips!

Wat is palmkool?

Palmkool wordt ook wel cavolo nero genoemd. Palmkool lijkt veel op boerenkool, zowel qua smaak als qua uiterlijk.

Kan ik de zwarte olijven weglaten?

Je kunt de zwarte olijven weglaten of gebruik bijvoorbeeld groene olijven.

Kan ik de spekjes weglaten?

Je kunt de spekjes eventueel weglaten, gebruik dan olijfolie om in te bakken. Houd in gedachte dat de spekjes veel smaak aan de pasta geven, zonder spekjes zal deze een stuk flauwer zijn.

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
701.63 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
63.55 g
12.17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
30.57 g
11.04 g
Eiwitten
33.05 g
Vezels
9.87 g
Natrium
1482.4 mg
Mineralen
Ijzer
3.73 mg
Calcium
230.55 mg
Magnesium
94.68 mg
Kalium
94.68 mg
Fosfor
452.88 mg
Koper
0.38 mg
Zink
3.71 mg
Jodium
0.08 µg
Selenium
7.5 µg
Vitamines
Vitamine C
232.52 mg
Vitamine D
0.06 mg
Vitamine A
25.12 mg
Vitamine B1
0.43 mg
Vitamine B2
0.5 mg
Vitamine B6
0.84 mg
Vitamine B12
1 µg
Foliumzuur
126.74 µg
Vitamine E
0.5 mg
Vitamine K
0.5 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pasta met palmkool"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.