Pasta met palmkool

(1)

Een heerlijke doordeweekse maaltijd met extra veel groenten is altijd goed. Deze pasta met palmkool, bloemkool en paprika staat binnen een half uur op tafel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-11-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta met palmkool

Ingrediënten


  • 300 gram fusilli of andere pasta
  • ongeveer 10 palmkool bladeren
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 rode paprika
  • kleine bloemkool
  • 200 gram spekjes
  • 1 citroen
  • kleine handvol zwarte olijven
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • scheut goede olijfolie
  • handvol Parmezaanse kaas

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • schuimspaan
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • citrusrasp- & pers

Pasta met palmkool Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-palmkool


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente (beetgaar).

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Was de palmkool, verwijder eventueel de harde stelen en snijd deze in dunne reepjes. 

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes. Snijd de olijven door de helft.

Pasta met palmkool
Pasta met palmkool

De pasta met palmkool afmaken – 20 minuten

Bak de spekjes enkele minuten in een grote bakpan. Het is niet nodig om olie toe te voegen, het vet van het spek is voldoende.

Bak de roosjes bloemkool en de palmkool ongeveer 5 minuten mee op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak nog 5 minuten langer.

Roer de olijven erdoor samen met de beetgare pasta en een soeplepel van het pasta water.

Voeg de rasp en het sap van een citroen toe en breng op smaak met zwarte peper en zout. Serveer met een scheut goede olijfolie en gerapte Parmezaanse kaas, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-11-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024


Waardeer dit recept!
1 stem

Pasta met palmkool: Veel gestelde vragen

Wat is palmkool?

Palmkool wordt ook wel cavolo nero genoemd. Palmkool lijkt veel op boerenkool, zowel qua smaak als qua uiterlijk.

Kan ik de zwarte olijven weglaten?

Je kunt de zwarte olijven weglaten of gebruik bijvoorbeeld groene olijven.

Kan ik de spekjes weglaten?

Je kunt de spekjes eventueel weglaten, gebruik dan olijfolie om in te bakken. Houd in gedachte dat de spekjes veel smaak aan de pasta geven, zonder spekjes zal deze een stuk flauwer zijn.

0 reacties op Pasta met palmkool

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.