Deze pasta met kip en zongedroogde tomaten zit boordevol smaken. Een pasta die je regelmatig bij een restaurant kunt bestellen maak je nu gemakkelijk thuis!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook de pasta gaar in het kokende water.
Snijd ondertussen de olijven door de helft en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Was de rucola indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd in blokjes.
Rooster de pijnboompitten enkele minuten in de droge bakpan. Voeg dus geen olie of boter toe. Verplaats de pijnboompitten dan naar een klein kommetje.
Verhit een flinke scheut olie van de zongedroogde tomaten in de grote bakpan. Bak de blokjes kip enkele minuten in de olie tot deze bijna helemaal gaar zijn.
Roer er dan de zongedroogde tomaten en olijven door en bak nog kort mee. Giet de pasta af en roer deze door de saus.
Roer de pesto en grana padano erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de plakken ham in stukken en serveer deze op de pasta.
Maak de pasta af met pijnboompitten, rucola en eventueel meer kaas als je wilt. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.