Ohmydish.nl


Pasta met kip en zongedroogde tomaten

Deze pasta met kip en zongedroogde tomaten zit boordevol smaken. Een pasta die je regelmatig bij een restaurant kunt bestellen maak je nu gemakkelijk thuis!

Pasta met kip en zongedroogde tomaten
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Pasta met kip en zongedroogde tomaten

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 300 gram pasta naar keuze
  • 2 kipfilets
  • 1 pot zongedroogde tomaten op olie (285 gram)
  • 2 eetlepels groene pesto
  • handvol zwarte ontpitte olijven
  • 75 gram fijn geraspte grana padano
  • 6 plakken Serrano ham
  • handvol pijnboompitten
  • flinke handvol rucola
  • peper en zout naar smaak
Pasta met kip en zongedroogde tomaten ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • vergiet
  • grote bakpan
  • klein kommetje
  • optioneel: sla centrifuge
  • snijplank & koksmes

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-kip-en-zongedroogde-tomaten


Voorbereiding – 15 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook de pasta gaar in het kokende water.

Snijd ondertussen de olijven door de helft en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Was de rucola indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd in blokjes.

Pasta met kip en zongedroogde tomaten
Pasta met kip en zongedroogde tomaten

Pasta met kip en zongedroogde tomaten afmaken – 15 minuten

Rooster de pijnboompitten enkele minuten in de droge bakpan. Voeg dus geen olie of boter toe. Verplaats de pijnboompitten dan naar een klein kommetje.

Verhit een flinke scheut olie van de zongedroogde tomaten in de grote bakpan. Bak de blokjes kip enkele minuten in de olie tot deze bijna helemaal gaar zijn.

Roer er dan de zongedroogde tomaten en olijven door en bak nog kort mee. Giet de pasta af en roer deze door de saus.

Roer de pesto en grana padano erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de plakken ham in stukken en serveer deze op de pasta.

Maak de pasta af met pijnboompitten, rucola en eventueel meer kaas als je wilt. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Valentijns beignets
Volgend recept →
Rauwkostsalade

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.