Pasta met kip en zongedroogde tomaten
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pasta met kip en zongedroogde tomaten

Deze pasta met kip en zongedroogde tomaten zit boordevol smaken. Een pasta die je regelmatig bij een restaurant kunt bestellen maak je nu gemakkelijk thuis!

30 minuten
4 personen
Pasta met kip en zongedroogde tomaten ingrediënten
Recept pasta met kip en zongedroogde tomaten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook de pasta gaar in het kokende water.

Snijd ondertussen de olijven door de helft en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Was de rucola indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd in blokjes.

Pasta met kip en zongedroogde tomaten
Pasta met kip en zongedroogde tomaten

Pasta met kip en zongedroogde tomaten afmaken – 15 minuten

Rooster de pijnboompitten enkele minuten in de droge bakpan. Voeg dus geen olie of boter toe. Verplaats de pijnboompitten dan naar een klein kommetje.

Verhit een flinke scheut olie van de zongedroogde tomaten in de grote bakpan. Bak de blokjes kip enkele minuten in de olie tot deze bijna helemaal gaar zijn.

Roer er dan de zongedroogde tomaten en olijven door en bak nog kort mee. Giet de pasta af en roer deze door de saus.

Roer de pesto en grana padano erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de plakken ham in stukken en serveer deze op de pasta.

Maak de pasta af met pijnboompitten, rucola en eventueel meer kaas als je wilt. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
594.09 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
56.72 g
5.91 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
20.46 g
7.19 g
Eiwitten
46.7 g
Vezels
5.24 g
Natrium
1346.06 mg
Mineralen
Ijzer
3.84 mg
Calcium
302.62 mg
Magnesium
115.66 mg
Kalium
115.66 mg
Fosfor
665.1 mg
Koper
0.41 mg
Zink
3.42 mg
Jodium
2.02 µg
Selenium
7.52 µg
Vitamines
Vitamine C
6.84 mg
Vitamine D
0.11 mg
Vitamine A
132.38 mg
Vitamine B1
0.38 mg
Vitamine B2
0.3 mg
Vitamine B6
0.91 mg
Vitamine B12
0.63 µg
Foliumzuur
22.28 µg
Vitamine E
0.96 mg
Vitamine K
27.51 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pasta met kip en zongedroogde tomaten"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.