Pasta met kip en zongedroogde tomaten

(12)

Deze pasta met kip en zongedroogde tomaten zit boordevol smaken. Een pasta die je regelmatig bij een restaurant kunt bestellen maak je nu gemakkelijk thuis!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-08-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta met kip en zongedroogde tomaten

Ingrediënten


  • ongeveer 300 gram pasta naar keuze
  • 2 kipfilets
  • 1 pot zongedroogde tomaten op olie (285 gram)
  • 2 eetlepels groene pesto
  • handvol zwarte ontpitte olijven
  • 75 gram fijn geraspte grana padano
  • 6 plakken Serrano ham
  • handvol pijnboompitten
  • flinke handvol rucola
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • grote pan
  • vergiet
  • grote bakpan
  • klein kommetje
  • optioneel: sla centrifuge
  • snijplank & koksmes

Pasta met kip en zongedroogde tomaten Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-kip-en-zongedroogde-tomaten


Voorbereiding – 15 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook de pasta gaar in het kokende water.

Snijd ondertussen de olijven door de helft en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Was de rucola indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd in blokjes.

Pasta met kip en zongedroogde tomaten
Pasta met kip en zongedroogde tomaten

Pasta met kip en zongedroogde tomaten afmaken – 15 minuten

Rooster de pijnboompitten enkele minuten in de droge bakpan. Voeg dus geen olie of boter toe. Verplaats de pijnboompitten dan naar een klein kommetje.

Verhit een flinke scheut olie van de zongedroogde tomaten in de grote bakpan. Bak de blokjes kip enkele minuten in de olie tot deze bijna helemaal gaar zijn.

Roer er dan de zongedroogde tomaten en olijven door en bak nog kort mee. Giet de pasta af en roer deze door de saus.

Roer de pesto en grana padano erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de plakken ham in stukken en serveer deze op de pasta.

Maak de pasta af met pijnboompitten, rucola en eventueel meer kaas als je wilt. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-08-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Pasta met kip en zongedroogde tomaten

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.