Ohmydish.nl


Pasta met kip en mascarpone roomsaus

Mascarpone geeft dit pasta gerecht een heerlijke en volle smaak. De kruidenroomkaas en prei maken het tot een heerlijke doordeweekse maaltijd!

Pasta met kip en mascarpone roomsaus
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Pasta met kip en mascarpone roomsaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kipfilets
  • 4 eetlepels mascarpone
  • 75 gram kruidenroomkaas
  • 1 dikke prei of 2 dunne
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine ui
  • Klontje roomboter
  • Peper en zout
  • 400 gram pasta naar keuze
Pasta met kip en mascarpone roomsaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Diepe koekenpan
  • Kookpan
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Houten pollepel

Bereiden


30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-kip-en-mascarpone-roomsaus


Voorbereiding – 10 minuten

Versnipper het kleine uitje en de 2 knoflookteentjes zo fijn mogelijk. Was de prei onder stromend koud water schoon, zorg ervoor dat er geen zand meer tussen zit. Snijd de prei in kleine ringetjes.

Tip: mocht je niet helemaal zeker weten of al het zand uit de prei gespoeld is. Gebruik dan een vergiet en was de gesneden prei voorzichtig met de hand onder koud stromend water.

Snijd het overtollige vet of andere ongewenste stukjes van de kipfilets af. Snijd beide kipfilets vervolgens in kleine blokjes.

Pasta met kip en mascarpone roomsaus
Pasta met kip en mascarpone roomsaus

De pasta met kip en mascarpone roomsaus afmaken – 20 minuten

Vul de kookpan met water en breng aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook hierin de pasta naar keuze gaar. Voor dit recept hebben wij gebruik gemaakt van fusilli pasta.

Verhit een klontje roomboter in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de versnipperde ui en knoflook, voeg daarna de blokjes kipfilet toe. Roer af en toe goed om en bak totdat de kip bijna gaar geworden is. Voeg dan ook de prei toe.

Voeg nu 4 eetlepels mascarpone en een half pakje kruidenroomkaas (ongeveer 75 gram) toe. Roer alles goed door en zet het vuur lager. Laat alles goed heet en gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en voeg deze toe aan de diepe koekenpan met de mascarpone roomsaus. Schep om en zorg ervoor dat alle pasta bedekt is met saus. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
12 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Groene kool stamppot

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.