Mascarpone geeft dit pasta gerecht een heerlijke en volle smaak. De kruidenroomkaas en prei maken het tot een heerlijke doordeweekse maaltijd!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 25-01-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 27-10-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Was de prei onder stromend koud water schoon, zorg ervoor dat er geen zand meer tussen zit. Snijd de prei in dunne ringetjes.
Tip: mocht je niet helemaal zeker weten of al het zand uit de prei gespoeld is. Gebruik dan een vergiet en was de gesneden prei voorzichtig met de hand onder koud stromend water.
Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets. Snijd beide kipfilets vervolgens in kleine blokjes.
Vul de kookpan met water en breng aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook hierin de pasta al dente. Voor dit recept hebben wij gebruik gemaakt van fusilli pasta.
Verhit een klontje roomboter in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook, voeg daarna de blokjes kipfilet toe. Roer af en toe goed om en bak totdat de kip bijna gaar geworden is. Voeg dan ook de prei toe en bak nog enkele minuten langer.
Voeg nu 4 eetlepels mascarpone en een half pakje kruidenroomkaas (ongeveer 75 gram) toe. Roer alles goed door en zet het vuur lager. Laat alles goed heet en gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en voeg deze toe aan de diepe koekenpan met de mascarpone roomsaus. Schep om en zorg ervoor dat alle pasta bedekt is met saus. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.